1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Onze duurzame oplossingen

Duurzame energie oplossingen voor uw bedrijf of onderneming

Door het gebruik van onze duurzame oplossingen draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. We denken graag met u mee en helpen bij uw keuze voor een duurzame energieoplossing. Samen zorgen we dat uw bedrijf minder CO₂ uitstoot én dat u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Stadswarmte en stadskoude

U kunt uw bedrijfsruimte duurzaam verwarmen en koelen met stadswarmte en -koude. Met stadsverwarming gebruikt u geen eigen gasketels, maar bent u direct aangesloten op ons warmtenet.

Daarnaast kunt u uw kantoor- of dataruimte koelen met stadskoude. We pompen ijskoud water op uit een diepe plas of meer die we in onze koudecentrale omzetten naar duurzame koude voor uw bedrijf.

Stadverwarming voor bedrijven

Andere duurzame oplossingen

Mobiele batterijen

GreenBattery

Een stil, schoon en duurzaam alternatief voor de dieselaggregaat: de GreenBattery. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie. Samen met GreenBattery zorgen we ervoor dat mobiele batterijen op termijn ook een belangrijke rol vervullen in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

De voordelen van de GreenBattery:

  • Innovatief mobiel energieopslagsysteem waarin elektriciteit uit wind en zon wordt opgeslagen.
  • Geen uitstoot van CO2, NOx en fijnstof en geen geluid, waardoor het ideaal is voor festivals en evenementen.
  • Vóór plaatsing wordt de batterij opgeladen met stroom uit wind. Tijdens het evenement wordt het bijgeladen vanuit lokale bronnen.

Zakelijke oplaadpunten

Zakelijke oplaadpunten

De vraag naar en het gebruik van elektrische auto's neemt toe. Dat is goed nieuws, want door minder uitstoot van schadelijke stoffen draagt dit bij aan de verduurzaming van het klimaat. Denkt u ook aan de overstap naar elektrisch rijden? We helpen u graag op weg met slimme laadoplossingen, zoals oplaadpunten bij uw bedrijf en toegang tot duizenden openbare laadpunten onderweg.

De voordelen van zakelijke laadpalen:

  • Slimme oplaadpunten, draadloos verbonden met onze server
  • Financiering op maat: koop, lease of investeert samen met Vattenfall
  • Veilige installatie door een van onze ervaren gecertificeerde installeurs
Man met werkhandschoenen bij elektrische schakelkast

De oplossing voor uw elektrische infrastructuur

Uw eigen elektrische­ infrastructuur beheren is een complexe taak waarvoor aanzienlijke middelen nodig zijn. Door zowel het eigendom als het beheer van de elektrische infrastructuur van uw bedrijf aan ons over te dragen beperkt u de risico’s van die infrastructuur en de overheadkosten voor uw bedrijf.

Power-as-a-Service is een dienstverlening die wij al ruim 20 jaar aanbieden en die nu relevanter is dan ooit. De energietransitie vraagt immers om grote investeringen die nieuwe, meer duurzame manieren van productie en transport mogelijk maken.

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

GvO en CvO

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om de herkomst van alle geleverde elektriciteit aan te tonen. Garanties van Oorsprong (GvO) gelden voor elektriciteit die is opgewekt uit duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie, waterkracht en biomassa. Certificaten van Oorsprong (CvO) gelden daarentegen voor elektriciteit die is opgewekt uit fossiele brandstoffen (aardgas, nucleair en kolen). Zowel CvO’s als GvO’s zijn twaalf maanden geldig tussen de datum van productie en de datum van gebruik. 

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.