1. Grootzakelijk
 2. Duurzaam ondernemen
 3. Onze duurzame oplossingen

Duurzame energieoplossingen voor uw bedrijf

Door het gebruik van duurzame energie draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. We denken graag met u mee en helpen bij uw keuze voor een duurzame oplossing. Samen zorgen we dat uw bedrijf minder CO₂ uitstoot én dat u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Onze duurzame oplossingen

Vattenfall produceert elektriciteit uit vele soorten energiebronnen. Voorbeelden hiervan zijn zon, wind, waterkracht en biomassa. We stappen geleidelijk af van het gebruik van fossiele brandstoffen en investeren fors in de groei van duurzame energieproductie.

Stadswarmte en -koude

U kunt uw bedrijfsruimte duurzaam verwarmen en koelen met stadswarmte en -koude. Met stadsverwarming gebruikt u geen eigen gasketels, maar bent u direct aangesloten op ons warmtenet.

Uw bedrijfspand duurzaam koelen
Daarnaast kunt u uw kantoor- of dataruimte koelen met stadskoude. We pompen ijskoud water op uit een diepe plas of meer die we in onze koudecentrale omzetten naar duurzame koude voor uw bedrijf.

Stadverwarming voor bedrijven

Andere duurzame oplossingen

Mobiele batterijen

Een stil, schoon en duurzaam alternatief voor de dieselaggregaat: de GreenBattery. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie. Samen met GreenBattery zorgen we ervoor dat mobiele batterijen op termijn ook een belangrijke rol vervullen in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

De voordelen van de GreenBattery:

 • Innovatief mobiel energieopslagsysteem waarin elektriciteit uit wind en zon wordt opgeslagen.
 • Geen uitstoot van CO2, NOx en fijnstof en geen geluid, waardoor het ideaal is voor festivals en evenementen.
 • Vóór plaatsing wordt de batterij opgeladen met stroom uit wind. Tijdens het evenement wordt het bijgeladen vanuit lokale bronnen.

Zakelijke oplaadpunten

De vraag naar en het gebruik van elektrische auto's neemt toe. Dat is goed nieuws, want door minder uitstoot van schadelijke stoffen draagt dit bij aan de verduurzaming van het klimaat. Denkt u ook aan de overstap naar elektrisch rijden? We helpen u graag op weg met slimme laadoplossingen, zoals oplaadpunten bij uw bedrijf en toegang tot duizenden openbare laadpunten onderweg. 

De voordelen van zakelijke laadpalen:

 • Slimme oplaadpunten, draadloos verbonden met onze server
 • Financiering op maat: koop, lease of investeert samen met Vattenfall
 • Veilige installatie door een van onze ervaren gecertificeerde installeurs 

GvO en CvO

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om de herkomst van alle geleverde elektriciteit aan te tonen. Garanties van Oorsprong (GvO) gelden voor elektriciteit die is opgewekt uit duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie, waterkracht en biomassa. Certificaten van Oorsprong (CvO) gelden daarentegen voor elektriciteit die is opgewekt uit fossiele brandstoffen (aardgas, nucleair en kolen). Zowel CvO’s als GvO’s zijn twaalf maanden geldig tussen de datum van productie en de datum van gebruik. 
Verlaag uw CO2-footprint

Verlaag uw CO₂-footprint

Nederlandse windenergie

Nederlandse wind

NederlandseWind is voor 100% opgewekt door windmolens in Nederland. Uw energie is CO2-neutraal, wat een positief effect heeft op uw positie op de CO2-prestatieladder. 

De voordelen van NederlandseWind

 • 100% duurzaam opgewekte Nederlandse windenergie
 • U voldoet aan de voorwaarden van de CO₂-prestatieladder
 • U ontvangt een certificaat als bewijs dat u duurzame elektriciteit afneemt
 

Europese windenergie

Europese windenergie van Vattenfall

De wereldwijde ontwikkeling van windenergie gaat razendsnel. Ook buiten de grenzen van ons land investeert Vattenfall volop in grote windprojecten voor de opwek van windenergie.

De voordelen van EuropeseWind

 • 100% duurzaam opgewekte Europese windenergie
 • Betaalbaar uw elektriciteitsverbruik verduurzamen
 • Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

GroenGas

U kunt de CO2-uitstoot als gevolg van uw gasverbruik compenseren met GroenGas. Groen gas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Het wordt gemaakt van natuurlijk afval zoals mest, gft-afval of maaisel van bermgras. En het raakt nooit op. Met groen gas zet u een stap op weg naar fossielvrij leven en het helpt u flink vooruit in de verduurzaming van uw bedrijfsvoering.

De voordelen van GroenGas

 • Een grote stap richting fossielvrij leven
 • CO2-neutraal gas, opgewekt in Nederland met duurzame biomassa
 • Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

Klimmen op de CO₂-prestatieladder

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2020

In het stroometiket van 2020 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2020

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020), heeft Vattenfall nu in 2021 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen. 

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021

De platinum ranking betekent dat wij gemiddeld behoren tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers). En bij de top 3% in de categorie Energie.