1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Duurzame energieoplossingen

Duurzame energieoplossingen voor uw bedrijf of onderneming

Door het gebruik van duurzame energieoplossingen draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. We denken graag met u mee en helpen u bij uw keuze voor een passende, duurzame energieoplossing. Zo gaan we samen op weg naar een fossielvrije samenleving én kijken we tegelijkertijd hoe u kunt besparen op uw energiekosten.

Andere duurzame oplossingen

Mobiele batterijen

GreenBattery

Een stil, schoon en duurzaam alternatief voor de dieselaggregaat: de GreenBattery. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie. Samen met GreenBattery zorgen we ervoor dat mobiele batterijen op termijn ook een belangrijke rol vervullen in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

De voordelen van de GreenBattery:

  • Innovatief mobiel energieopslagsysteem waarin elektriciteit uit wind en zon wordt opgeslagen.
  • Geen uitstoot van CO2, NOx en fijnstof en geen geluid, waardoor het ideaal is voor festivals en evenementen.
  • Vóór plaatsing wordt de batterij opgeladen met stroom uit wind. Tijdens het evenement wordt het bijgeladen vanuit lokale bronnen.

Zakelijke oplaadpunten

Zakelijke oplaadpunten

De vraag naar en het gebruik van elektrische auto's neemt toe. Dat is goed nieuws, want door minder uitstoot van schadelijke stoffen draagt dit bij aan de verduurzaming van het klimaat. Denkt u ook aan de overstap naar elektrisch rijden? We helpen u graag op weg met slimme laadoplossingen, zoals oplaadpunten bij uw bedrijf en toegang tot duizenden openbare laadpunten onderweg.

De voordelen van zakelijke laadpalen:

  • Slimme oplaadpunten, draadloos verbonden met onze server
  • Financiering op maat: koop, lease of investeert samen met Vattenfall
  • Veilige installatie door een van onze ervaren gecertificeerde installeurs

De oplossing voor uw elektrische infrastructuur

Uw eigen elektrische­ infrastructuur beheren is een complexe taak waarvoor aanzienlijke middelen nodig zijn. Door zowel het eigendom als het beheer van de elektrische infrastructuur van uw bedrijf aan ons over te dragen beperkt u de risico’s van die infrastructuur en de overheadkosten voor uw bedrijf.

Power-as-a-Service is een dienstverlening die wij al ruim 20 jaar aanbieden en die nu relevanter is dan ooit. De energietransitie vraagt immers om grote investeringen die nieuwe, meer duurzame manieren van productie en transport mogelijk maken.

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

Onze weg naar een CO2-vrije samenleving

Om ons doel van fossielvrij leven binnen één generatie te bereiken, transfor­meren wij ons productieportfolio. Volgens onze CO2-roadmap bouwen wij onze fossiele productie af, investeren we in hernieuwbare energiebronnen en innoveren we met nieuwe manieren van energieopslag.

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).