1. Grootzakelijk
 2. Zonnepanelen zakelijk

Waarom zonnepanelen zakelijk zo interessant zijn voor u en uw bedrijf

Om ervoor te zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energiesysteem heeft, wordt er onder andere zonne-energie opgewekt. Zonne-energie is, samen met windenergie, de belangrijkste vorm van energie die Nederland wil inzetten. Om op tijd voldoende duurzame energie op te wekken, zijn zowel zonnepanelen op daken (zonnedaken) als op land (zonneakkers) nodig. Bekijk waarom zonne-energie de toekomst heeft en zonnepanelen zakelijk zo interessant zijn.

Vier redenen waarom zonne-energie de toekomst heeft

In 2030 moet er tenminste 35 terawattuur (TWh) duurzame elektriciteit geproduceerd worden. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Zonne-energie is een belangrijke energiebron om dit doel te halen. Lees de vier redenen waarom zonne-energie de toekomst heeft.

 1. Zonne-energie zit in de lift

  In 2021 was het aandeel hernieuwbare energie 12% van het totale energieverbruik in Nederland. In 2020 was dit nog 14%. Ten opzichte van 2020 is er in 2021 minder biomassa meegeteld voor het aandeel hernieuwbare energie en is er geen hernieuwbare energie uit het buitenland ingekocht. In 2021 nam het verbruik van energie uit zonne-energie met 28% toe. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS

  Het verbruik uit zonne-energie groeide in 2021 ten opzichte van 2020 van 32,7 naar 42 PJ. Hiermee wordt 2,1% van het totale verbruik van Nederland gedekt. De belangrijkste oorzaak voor deze toename is het in gebruik nemen van nieuwe zonnepanelen.

  De opgestelde capaciteit van zonnepanelen steeg van 11 duizend MW in 2020 naar iets meer dan 14 400 MW in 2021, een groei van circa 31%. Van de opgestelde zonnepanelen staat 20% in zonneparken en 80% op daken of als zonnewering boven parkeerplaatsen.

 2. Zonne-energie zorgt voor een stabiele energielevering

  Hoewel we zowel voor zonne-energie als ook voor windenergie afhankelijk zijn van het weer, geeft de combinatie van beide soorten installaties al een redelijk stabiele energielevering. Zonnige dagen gaan namelijk vrijwel nooit gepaard met harde wind en vice versa. Dus wanneer er minder energieopbrengst is van zonne-installaties, doen windturbines het waarschijnlijk juist beter. En andersom geldt dit ook.

 3. De Rijksoverheid stimuleert zonne-energie

  De Rijksoverheid stimuleert de productie van zonne-energie via subsidies en belastingvoordelen. Er zijn regelingen voor grote zonne-projecten en voor de bedrijven die zonnepanelen op het dak van hun pand willen leggen. Vooral als u de opgewekte stroom (deels) wilt terugleveren aan het net is deze subsidie interessant. Lees alles over de SDE++ subsidieregeling om met hulp van de overheid zonnepanelen aan te schaffen.

 4. Financieel voordeel bij teruglevering

  Wanneer u zelf energie opwekt kunt u een deel hiervan gelijk zelf gebruiken. Wat er overblijft kunt u terugleveren aan het net. Hiervoor krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. Deze vergoeding wordt eventueel aangevuld met een SDE-subsidie (als deze aan u is toegekend). De vergoeding voor de teruglevering is altijd de dan geldende dagprijs.

   

Hulp bij alle stappen van de aanschaf

Bij de aanschaf van een zonne-installatie komt veel kijken. Wij hebben veel ervaring met alle soorten zonne-projecten en adviseren u graag over alle stappen die u moet zetten. Van het aanvragen van de SDE++ subsidie tot aan het plaatsen van de zonnepanelen op uw dak of veld.

Zo heeft u altijd een passende energieoplossing! Bel 020 892 01 80 of maak een afspraak.

Maak een afspraak met een adviseur
Kies ook voor onze producten voor teruglevering

Kies ook voor onze producten voor teruglevering

Wekken uw zonnepanelen meer energie op dan uw organisatie verbruikt? Dan kopen wij graag dit overschot aan zonne-energie in. Met onze producten voor teruglevering bent u verzekerd van een scherpe, vaste terugleververgoeding voor de duur van uw energiecontract. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Batterijen en duurzame bronnen: een ideale combinatie

Op onze hybride elektriciteitscentrales combineren wij de opwekking van wind- of zonne-energie met batterijopslag op dezelfde locatie. Deze combinatie heeft veel voordelen. Opwekking, opslag en netaansluiting maken allen gebruik van dezelfde infrastructuur en kunnen dankzij de synergie-effecten zuiniger geëxploiteerd worden.

Ook interessant om te lezen

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.