1. Grootzakelijk
 2. Zonnepanelen zakelijk

Waarom zonnepanelen zakelijk zo interessant zijn voor u en uw bedrijf

Om ervoor te zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energiesysteem heeft, wordt er onder andere zonne-energie opgewekt. Zonne-energie is, samen met windenergie, de belangrijkste vorm van energie die Nederland wil inzetten (bron: RVO). Om op tijd voldoende duurzame energie op te wekken, zijn zowel zonnepanelen op daken (zonnedaken) als op land (zonneakkers) nodig. Bekijk waarom zonne-energie de toekomst heeft en zonnepanelen zakelijk zo interessant zijn.

Vier redenen waarom zonne-energie de toekomst heeft

In 2030 moet er tenminste 35 terawattuur (TWh) duurzame elektriciteit geproduceerd worden. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Zonne-energie is een belangrijke energiebron om dit doel te halen. Lees de vier redenen waarom zonne-energie de toekomst heeft.

 1. Zonne-energie zit in de lift

  In 2022 was het aandeel hernieuwbare energie 15% van het totale energieverbruik in Nederland. In 2021 was dit nog 13%. Ten opzichte van 2021 is er in 2022 minder biomassa meegeteld voor het aandeel hernieuwbare energie. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

  Het verbruik uit zonne-energie groeide in 2022 ten opzichte van 2021 met 45% naar 62 PJ. Hiermee wordt 3,34 % van het totale verbruik van Nederland gedekt. De belangrijkste oorzaak is de plaatsing van nieuwe zonnepanelen.

  De opgestelde capaciteit van zonnepanelen steeg in 2022 naar meer dan 19.000 MW, een groei van circa 28%. Van de opgestelde zonne­panelen staat 20% in zonneparken en 80% op daken of als zonnewering boven parkeerplaatsen.

 2. Zonne-energie zorgt voor een stabiele energielevering

  Hoewel we zowel voor zonne-energie als ook voor windenergie afhankelijk zijn van het weer, geeft de combinatie van beide soorten installaties al een redelijk stabiele energielevering. Zonnige dagen gaan namelijk vrijwel nooit gepaard met harde wind en vice versa. Dus wanneer er minder energieopbrengst is van zonne-installaties, doen windturbines het waarschijnlijk juist beter. En andersom geldt dit ook.

 3. De Rijksoverheid stimuleert zonne-energie

  De Rijksoverheid stimuleert de productie van zonne-energie via subsidies en belastingvoordelen. Er zijn regelingen voor grote zonne-projecten en voor de bedrijven die zonnepanelen op het dak van hun pand willen leggen. Vooral als u de opgewekte stroom (deels) wilt terugleveren aan het net is deze subsidie interessant. Lees alles over de SDE++ subsidieregeling om met behulp van de overheid zonnepanelen aan te schaffen.

 4. Financieel voordeel bij teruglevering

  Wanneer u zelf energie opwekt kunt u een deel hiervan gelijk zelf gebruiken. Wat er overblijft kunt u terugleveren aan het net. Hiervoor vindt er een verrekening plaats met uw energieleverancier. Deze verrekening wordt eventueel aangevuld met een SDE-subsidie (als deze aan u is toegekend). De vergoeding voor de teruglevering is altijd de dan geldende dagprijs.

   

Hulp bij alle stappen van de aanschaf

Bij de aanschaf van een zonne-installatie komt veel kijken. Wij hebben veel ervaring met alle soorten zonne-projecten en adviseren u graag over alle stappen die u moet zetten. Van het aanvragen van de SDE++ subsidie tot aan het plaatsen van de zonnepanelen op uw dak of veld.

Zo heeft u altijd een passende energieoplossing! Bel 020 892 01 80 of maak een afspraak.

Maak een afspraak met een adviseur

Kies ook voor onze producten voor teruglevering

Wekken uw zonnepanelen meer energie op dan uw organisatie verbruikt? Dan verrekenen wij graag met u dit overschot aan zonne-energie. Met onze producten voor teruglevering bieden we u meerdere mogelijkheden.

Ook interessant om te lezen

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).