Zonnepanelen: een 100% duurzame oplossing voor uw bedrijfspand

In 2030 moet de CO₂-uitstoot met bijna 50% gereduceerd zijn. Dus ook als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijf wekt u uw eigen, schone energie op en bespaart u kosten. Want de energie die u zelf opwekt is gratis. Bekijk de mogelijkheden van uw eigen zonnedak.

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand wekt u uw eigen schone energie op en hiermee vermindert u de CO2-uitstoot. Goed voor het milieu dus. En dat straalt ook uit op uw bedrijf. Daarnaast bespaart u kosten, want de energie die u zelf opwekt is gratis.

100% duurzaam

Uw eigen, schone energie opwekken en daarmee uw CO₂-uitstoot verminderen

SDE++ subsidie

U kunt uw investeringskosten verlagen door de SDE++ subsidieregeling te gebruiken

Kosten besparen

Uw energiekosten verlagen en er door het terugleveren van elektriciteit aan verdienen

Subsidie voor uw investering

De opwek van zonne-energie is dan wel gratis, de panelen zelf natuurlijk niet. Maar daar heeft de overheid iets op bedacht: de SDE++ subsidie. Hiermee is het investeren in zonnepanelen voor (groot)zakelijk gebruik een stuk aantrekkelijker.

Lees alles over de SDE++ subsidie

Meerdere manieren om zonnepanelen te financieren

Keuze uit kopen of leasen

Welke keuze u maakt, hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Wanneer u niet direct wil investeren? Dan kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen financieel te leasen. Wilt u liever geen onderhoudskosten? Dan is operationele lease een mogelijkheid voor u, want hierin zijn de onderhoudskosten inbegrepen.

Bekijk welke manier het best bij u past

  Koop Operationele lease Financiële lease
Vanaf 250 panelen/ 500 m2 1.450 panelen/ 2.900 m2 1.450 panelen/ 2.900 m2
Financiering Zelf Niet zelf Niet zelf
Eigenaar U wordt eigenaar Vattenfall/ partner U wordt eigenaar
SDE++ subsidie Op uw naam Vattenfall/ partner Op uw naam
Looptijd n.v.t. 15 jaar 5, 10, 15 jaar
Onderhoud & monitoring Optioneel Inbegrepen Optioneel

Waar u rekening mee moet houden

Zorg ervoor dat ...

  • uw aansluiting geschikt is voor zowel levering als teruglevering. Dit regelt u eenvoudig via uw netbeheerder. Zij voeren het door in het Centraal Aansluitingenregister (CAR), uw aansluiting staat vervolgens als Combo geregistreerd. En wanneer u gaat terugleveren aan het net moet uw netbeheerder hiermee akkoord gaan.
  • u een solide dakconstructie heeft. Zonnepanelen liggen minimaal 25 jaar op een dak. Een dak moet dus nog minimaal zo lang mee gaan. Daarnaast moet de dakconstructie in orde zijn. Bij nieuwere panden is hier vaak al rekening mee gehouden, bij oudere panden kan uw constructeur berekenen of de draaglast voldoende is.
  • u beschikt over een gecertificeerde zonne-installatie. Veel verzekeringen vragen tegenwoordig om een bepaalde certificering voor zonne-installaties. De bedrijven waar wij mee samenwerken leggen de systemen conform deze certificering.

Wist u dat ...

  • u kunt terugleveren aan het net. Op zonnige dagen leveren uw panelen waarschijnlijk meer energie op dan u zelf verbruikt. De energie die u over heeft, kunt u terugleveren aan het net. Voor teruglevering krijgt u van ons de gewogen gemiddelde EPEX spotprijzen minus een fee voor onbalanskosten.
  • uw SDE subsidiebedrag is gebaseerd op EPEX SPOT prijzen. Bij de uitbetaling van de subsidie wordt er jaarlijks gekeken naar de gemiddelde ‘day ahead’ prijs (EPEX SPOT). De gemiddelde day ahead jaarprijs vermenigvuldigd met een profiel- en onbalansfactor resulteert in het SDE correctiebedrag. Deze wordt van de uitbetaling van uw overeengekomen subsidiebedrag per kWh ingehouden.
  • wij de onbalanskosten voor onze rekening nemen. Zonne-energie wordt veelal tegelijkertijd in grotere getalen opgewekt. Dit heeft als gevolg dat er onbalans op het net ontstaat (in dit geval te veel aanbod waarbij extra kosten komen kijken). Hierin is het belangrijk om een leverancier te kiezen die deze onbalanskosten op zich neemt. Wij verwerken deze in de op- en afslagen van de EPEX-contracten, maar ook in de vaste prijs contracten.

Uw eigen zonneakker als duurzame inkomstenbron?

Heeft uw bedrijf een dakoppervlakte dat kleiner is dan 500 m2, maar wel een terrein of weiland van minimaal tien hectare, dan is een zonneakker voor u een mogelijkheid om toch geld te verdienen aan de zon. We vertellen u graag welke voordelen een eigen zonneakker u biedt.

Bekijk de voorbeelden van andere ondernemers

Waarom u moet kiezen voor Vattenfall

Onze marktexperts helpen u bij het aanvragen van uw SDE++ subsidie. Ook denken we graag met u mee over hoe u kunt verdienen aan uw zonnepanelen. Maar wat krijgt u dan precies?

Volledige ontzorging

We hebben veel ervaring in het regelen van grootschalige zonnedaken, van koop, huur tot lease

Duurzame partner

We helpen uw totale energieverbruik te verduurzamen en we komen met integrale oplossingen op maat

Safety first

We zorgen dat we altijd voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en stellen hoge eisen aan onze toeleveranciers en installateurs

Wilt u een voorstel ontvangen?

Bel dan 020 892 01 80. Ons team van de Markt Expertise Desk kan u alles vertellen over de financiële voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen voor uw bedrijf. U kunt hiervoor ook vrijblijvend een afspraak maken.

Maak een afspraak

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).