1. Grootzakelijk
 2. Onze downloads

Onze downloads

Lees in onze downloads alles over de voordelen en mogelijkheden van onze zakelijke oplossingen en onze zakelijke energie-inkoop en terugleverproducten. Zo heeft u alles op één A4-tje. Wel zo makkelijk.

Verduurzamen en besparen

Onze oplossingen om te verduurzamen

Power-as-a-Service

Wij helpen onze klanten met verduurzamen en het besparen op energiekosten via onze Power-as-a-Service oplossing. Wij investeren voor u in elektrische infrastructuur (zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, batterijen, transformatoren en verdeelkasten) of nemen we uw bestaande elektrische infrastructuur over. Daardoor heeft u meer geld en ruimte voor investeringen in uw productieproces. Lees onze onepager (pdf)

Voor datacenters
Vattenfall biedt met Power-as-a-Service een oplossing voor de elektrische installaties van datacenters met een gegarandeerde betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor datacenters (pdf)

Voor elektrisch transport
Vattenfall helpt transporteurs stap voor stap in de transitie naar fossielvrij vervoer. Wij bieden een totaaloplossing voor het laden op depot. Onze laadoplossing is gericht op maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor transport (pdf)

Stroometiket Zakelijke Markt

In het stroometiket ziet u met welke energiebronnen onze elektriciteit is opgewekt in 2023. En wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is.

Bekijk het stroometiket

Zakelijk energie inkopen

Onze terugleverproducten

Sectorspecifieke informatie

Voor de vastgoedsector

Voor de glastuinbouwsector

 • Vanaf 1 januari 2025 gaat het kabinet stapsgewijs de energiebelasting­tarieven op aardgas verhogen. En het kabinet voert vanaf 1 januari 2025 voor ieder glastuinbouwbedrijf een individuele CO2-heffing in. Vanaf 2025 wordt ook voor WKK-systemen de vrijstelling stapsgewijs afgebouwd. Bekijk wat dat voor uw glastuinbouw bedrijf betekent (pdf)

 • EnergieMonitoring biedt de mogelijkheid om tussen de 5 en 30% te besparen op uw energiekosten. U heeft continu inzicht in het energie­verbruik van uw glastuinbouw bedrijf. Bekijk de voordelen van EnergieMonitoring (pdf)

Voor de transport- en opslagsector

 • Veel transportbedrijven zijn al volop bezig met het verduurzamen van hun processen en het elektrificeren van hun wagenpark. Met name als het gaat om het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame energiebronnen.
  Lees in dit ebook meer over het verduurzamen van de Transport- en Opslagsector

 • Vattenfall helpt transporteurs stap voor stap in de transitie naar fossielvrij vervoer. Wij bieden een totaaloplossing voor het laden op depot. Onze laadoplossing is gericht op maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor het transport (pdf)

 • Vattenfall biedt met Power-as-a-Service een oplossing voor de elektrische installaties van datacenters met een gegarandeerde betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Wij nemen zowel de financiële als de functionele verantwoordelijkheid voor de elektrische infrastructuur op ons, zodat u zich kunt concentreren op uw core business. Lees onze onepager voor datacenters.

Voor de industriële sector

 • De industriesector is, samen met de transportsector, verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de huidige mondiale CO2-uitstoot. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn twee belangrijke sleutels om de CO2-uitstoot te verminderen. In het rapport 'Elektrische ReGeneratie' leest u alles over de ontwikkelingen op het gebied van CO2-reductie in de industrie.

 • De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

Wij staan voor u klaar!

Vraag het de Markt Expertise Desk

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzamer ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Inzicht op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk.

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering