1. Grootzakelijk
 2. Onze downloads

Onze downloads

Lees in onze downloads alles over de voordelen en mogelijkheden van onze duurzame oplossingen en onze zakelijke energie-inkoop en terugleverproducten. Zo heeft u alles op één A4-tje. Wel zo makkelijk.

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

Onze duurzame oplossingen

Alles over de Wetchecker Energiebesparing

 • Bent u al milieuwet proof? Doe de check! U ziet dan direct welke plichten u heeft. En u kunt meteen alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak downloaden. En met de handige online check van de Rijksoverheid vindt u direct óf en welke energiebesparende maatregelen u moet nemen.

 • Of lees alles over de wet- en regelgeving voor zakelijke energie groot- en kleinverbruikers. Bekijk de handige checklist waarmee u in één oogopslag kunt zien welke verplichtingen uw bedrijf heeft.

Zakelijk energie inkopen

Power-as-a-Service oplossingen

Wij helpen onze klanten met verduurzamen en het besparen op energiekosten via onze Power-as-a-Service oplossing. Wij investeren voor u in elektrische infrastructuur (zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, batterijen, transformatoren en verdeelkasten) of nemen we uw bestaande elektrische infrastructuur over. Daardoor heeft u meer geld en ruimte voor investeringen in uw productieproces. Lees onze onepager (pdf)

Voor datacenters
Vattenfall biedt met Power-as-a-Service een oplossing voor de elektrische installaties van datacenters met een gegarandeerde betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor datacenters (pdf)

Voor elektrisch transport
Vattenfall helpt transporteurs stap voor stap in de transitie naar fossielvrij vervoer. Wij bieden een totaaloplossing voor het laden op depot. Onze laadoplossing is gericht op maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor transport (pdf)

Voor de Vastgoed sector

 • Vattenfall onderzocht hoe beslissers in het zakelijke vastgoed (zowel kantoren als detailhandel) aankijken tegen investeringen op het gebied van duurzaamheid. De belangrijkste facts en figures voor u op een rij (pdf).

 • Op naar energieneutrale gebouwen: die dragen bij aan een duurzaam Nederland. Dat is niet alleen een kwestie van milieubewust investeren, maar ook van verstandig inspelen op komende wet- en regelgeving. Maak uw vastgoed tijdig energieneutraal (pdf)

 • EnergieMonitoring biedt de mogelijkheid om tussen de 5 en 30% te besparen op uw energiekosten. U heeft continu inzicht in het energie­verbruik van uw bedrijf. Bekijk de voordelen van EnergieMonitoring (pdf)

 • Speciaal voor beheerders, die te maken hebben met leegstand van woningen en panden met een kleinverbruikaansluiting, hebben we een online leegstand service ontwikkeld. Hiermee bespaart u tijd en geld. Lees alles over onze online leegstand service (pdf).

 • De missie van Cheappower4U (CP4U) is het helpen van haar klanten in de verduurzaming van centraal gestookte complexen. Deze complexen zijn vaak dusdanig gedateerd dat een volledige verduurzaming niet eenvoudig is. Bekijk de infographic om te zien hoe we op weg gaan naar duurzaam wonen met WKK (pdf).

Voor de Industrie, Transport- en Opslagsector

 • De industriesector is, samen met de transportsector, verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de huidige mondiale CO2-uitstoot. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn twee belangrijke sleutels om de CO2-uitstoot te verminderen. In het rapport 'Elektrische ReGeneratie' leest u alles over de ontwikkelingen op het gebied van CO2-reductie in de industrie.

 • De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

 • Veel transportbedrijven zijn al volop bezig met het verduurzamen van hun processen en het elektrificeren van hun wagenpark. Met name als het gaat om het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame energiebronnen.
  Lees in dit ebook meer over het verduurzamen van de Transport- en Opslagsector

 • Vattenfall helpt transporteurs stap voor stap in de transitie naar fossielvrij vervoer. Wij bieden een totaaloplossing voor het laden op depot. Onze laadoplossing is gericht op maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Lees onze onepager voor het transport (pdf)

Stroometiket Zakelijke Markt

In het stroometiket ziet u met welke energiebronnen onze elektriciteit is opgewekt in 2022. En wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is.

Bekijk het stroometiket

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo ook met uw vragen over het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, windenergie en laadpalen.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering