Verminder uw CO₂-uitstoot met windenergie uit Nederland

Vattenfall zet in op 100% fossielvrije energie voor alle aspecten van ons leven: thuis, op het werk en onderweg. Ook investeren we fors in windenergie. Het meest recente voorbeeld hiervan is windpark Hollandse Kust Zuid. Hollandse Kust Zuid is het eerste subsidievrije windpark in Europa. Met windenergie afkomstig van een Nederlands windpark (NederlandseWind) wordt uw energie 100% duurzaam.

De voordelen van NederlandseWind

NederlandseWind is met Milieukeur gecertificeerd. U weet daardoor zeker dat uw elektriciteit voor 100% opgewekt is door windmolens die in Nederland staan. Uw energie is CO2-neutraal, waardoor dit een positief effect heeft op uw positie op de CO2-prestatieladder. 

100% duurzaam

100% duurzaam opgewekte Nederlandse windenergie

CO₂-prestatieladder

U voldoet aan de voorwaarden van de CO₂-prestatieladder

Certificaat

U ontvangt een certificaat als bewijs dat u duurzame elektriciteit afneemt

Voor de wind met onze windparken

Al 35 jaar bouwen aan windparken

In Nederland is wind een van de belangrijkste duurzame energiebronnen. Al 35 jaar bouwen we windparken. Samen met onze partners wekken we op dit moment ruim een kwart van alle windenergie in Nederland op.

Inmiddels lopen we met meer dan 200 windmolens voorop bij de productie van Nederlandse windenergie. En we zien steeds meer kansen om door te groeien. Samen met lokale bedrijven en particulieren blijven we volop ontwikkelen, bouwen en investeren in onze windparken. Lees alles over onze windparken (EN)

Windprojecten in Nederland uitgelicht

  • Windpark Hollandse Kust Zuid 1-4 is het grootste (subsidievrije) windpark op zee ter wereld. Met in totaal 1.520 MW geïnstalleerd vermogen zal Hollandse Kust Zuid 1-4 een hoeveelheid duurzame stroom produceren die overeenkomt met het verbruik van ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens. Ga naar windpark Hollandse Kust Zuid 1-4

  • Windpark Wieringermeer is officieel geopend. De nieuwe naam is Prinses Ariane Windpark. Het telt 99 windmolens, waarvan 82 van Vattenfall, en is daarmee het grootste windpark op land in Nederland. Ga naar Prinses Ariane Windpark

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

Een langdurig contract voor NederlandseWind

Wat is een Corporate Power Purchase Agreement?

Naast de behoefte om te verduurzamen kiezen bedrijven en organisaties ook steeds vaker voor duurzame elektriciteit om aan de verwachtingen van eindklanten en afnemers te voldoen. Daarbij wordt vooral gekozen voor energie afkomstig van Nederlandse windparken. Het is zelfs mogelijk om elektriciteit af te nemen van een specifiek, aanwijsbaar, windpark.

Met het afsluiten van een CPPA bent u gedurende een lange periode (vaak 10 of 15 jaar) verzekerd van de levering van duurzame elektriciteit tegen een vaste prijs, afkomstig van een specifiek windpark. Uw bedrijf draagt daarmee ook bij aan de bouw van additionele capaciteit aan windparken en levert zo een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het is de meest duurzame elektriciteit die u kunt afnemen. Dat biedt u een aanzienlijk concurrentievoordeel bij klanten en omdat het gaat om energie van een specifiek windpark is dat ook te gebruiken in uw communicatie.

De voordelen van een CPPA

  • Heeft u voor een lange periode de zekerheid van een vaste prijs voor uw duurzame energie
  • Maakt u zichtbaar waar uw energie vandaan komt en de investeringen die u doet in duurzaamheid
  • Stimuleert u de ontwikkeling van duurzame opwek, en daarmee levert u een zichtbare bijdrage aan de energietransitie
  • Kunt u uw merkbekendheid vergroten en leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid

Whitepaper: Verduurzaam uw bedrijf met een CPPA

Met een Corporate Power Purchase Agreement kunt u uw energieverbruik langdurig verduurzamen. Zo draagt u bij aan de versnelling van de energietransitie. In deze whitepaper leest u alles over het belang en de mogelijkheden van een CPPA.

Download de whitepaper

Onze ambitie: Windkampioen van Noord-Europa

Vattenfall is één van de grootste windproducenten van Europa. Samen werken we hard aan de versnelling van de groei van windproductie, in Nederland en ook internationaal. We willen de windkampioen van Noord-Europa worden met 4.000 MW wind in 2020. En in 2025 zelfs 7.000 MW. En daarmee gaan we een stapje verder dan de doelstellingen van de klimaattop in Parijs.

Air Liquide voor 15 jaar afnemer van groene elektriciteit uit Hollandse Kust Zuid

Vattenfall heeft met Air Liquide het eerste stroomcontract afgesloten voor Hollandse Kust Zuid. Het bedrijf zal voor zijn activiteiten in Nederland 15 jaar lang 100 GWh per jaar aan hernieuwbare elektriciteit afnemen van het windpark op zee. Het contract gaat 2025 in, als het park gereed is. Air Liquide zal de duurzaam opgewekte elektriciteit gebruiken voor haar bestaande industriële en medische gasproductie-installaties in Nederland en rest van de Benelux.

Meer over deze samenwerking

Onze duurzame oplossingen met de wind

 

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.