Dak isoleren, hoe zit dat?

Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte beter binnen. Dat levert je een lagere energierekening op. Er zijn verschillende manieren om je schuine of platte dak te isoleren. Bekijk hieronder enkele oplossingen.

Pluspunten dakisolatie

Dakisolatie kun je soms ook zelf doen

Je bespaart verwarmingskosten

‘s Zomers koeler, 's winters warmer

Dak isoleren, hoe zit dat?

  • Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je prima zelf je dak van binnenuit isoleren. Let op: als het om een plat dak gaat, laat dan altijd een expert advies geven en de isolatie uitvoeren. Zo voorkom je vochtproblemen, rottend dakhout en schimmel (bron: Milieu Centraal).

    We werken al jaren samen met onze isolatiepartner Takkenkamp. Zij zijn expert op het gebied van na-isolatie. Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ze op.

    Naar Takkenkamp
  • Milieu Centraal zegt hierover: Als isolatielaag is een groen dak onvoldoende. De begroeiing kan bijdragen aan de dakisolatie – vooral in de zomer warmt een groen dak minder op dan een bedekking met bitumen – maar is geen vervanging van een goede dakisolatie.

    Meer over dakisolatie
  • Als je je dak van binnenuit isoleert, kunnen je dakpannen gewoon blijven liggen. Dakisolatie van binnenuit kan op veel manieren, bijvoorbeeld met glaswol, PIR, cellulose-isolatie en rotswol.

    Meer over dakisolatie
  • Schuine daken kun je zowel van binnenuit als van buitenaf isoleren. Een plat dak kun je het best van bovenaf laten isoleren door een expert. 

    Meer over dakisolatie
  • Met dakisolatie kun je besparen op je energie en op je kosten. Hoeveel je bespaart hangt af van meerdere dingen. Bijvoorbeeld of je in een hoek- of tussenwoning woont en of je een schuin of plat dak hebt (bron: Milieu Centraal).

Subsidie op dakisolatie

Goed om te weten: als huiseigenaar kan je subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp), elektrisch koken en voor aansluiting op een warmtenet. Dit heet de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Klik op 'Lees meer' om te zien hoeveel subsidie er beschikbaar is.

Lees meer