1. Home
  2. Sluiting Hemweg

De Hemwegcentrale: van hero naar zero in één generatie

Eind 2019 sluit onze laatste kolencentrale aan de Hemweg 8 definitief haar deuren. Eén generatie heeft de Hemweg aan de hoogste vereisten voldaan. Het sluiten van deze technisch uitdagende installatie is dus ook een emotioneel proces.

Trots

We zijn trots op alle medewerkers die elke dag opnieuw met enorme inzet en betrokkenheid de centrale draaiende hebben gehouden. De voormalige medewerkers zijn goed terechtgekomen. Bijna alle betrokken medewerkers hebben hun werk binnen Vattenfall op een andere locatie kunnen behouden of zijn met pensioen gegaan.

De toekomst van de Hemweg 

Het terrein wordt in de toekomst een fossielvrije ‘hub’ voor elektriciteit en warmte. Voor de productie, doorvoer én tijdelijke opslag van energie. Daarnaast wordt de Hemweg-locatie in de toekomst het centrum voor de productie van alternatieve brandstoffen als groene waterstof en synthetische kerosine.

 

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken, dat is onze missie. Daarom zien wij geen toekomst voor kolen en stonden we open voor vroegtijdige sluiting.

Meer weten over fossielvrij leven

Deel deze pagina