1. Thuis
 2. Elektrisch rijden

Zorgeloos elektrisch rijden

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Daarom zetten wij vol in op elektrisch rijden. We zorgen dat elektrisch rijders makkelijk en betaalbaar hun auto opladen. Thuis, op het werk en onderweg.

Slim én voordelig elektrisch rijden

 • Je eigen laadpaal

  Met je eigen laadpaal kun je vertrouwen op een opgeladen auto voor de deur. En er is altijd een laadpaal die bij je wensen en budget past. Van eenvoudig thuisgebruik, tot uitgebreidere opties. Dus hoe je ook wilt laden, we hebben altijd een scherp aanbod voor je. 

  Bekijk onze laadpalen
 • Handig voor erbij

  Met onze gratis Vattenfall InCharge laadpas laad je bij meer dan 120.000 laadpalen je elektrische auto op. En met de gratis Vattenfall InCharge app zie je alle laadpalen in de buurt op één overzichtelijke kaart. Zo ga je goed voorbereid op weg. 

  Vraag je gratis laadpas aan
 • Haal alles uit je auto

  Je wilt natuurlijk zo ver mogelijk komen met een laadbeurt van je elektrische auto. Met de volgende bespaartips haal je nog meer kilometers uit je accu en bespaar je op de laadkosten. Zo haal je alles uit je elektrische auto, en gaat 'ie nog langer mee ook. 

  Naar de tips

Slim laden

In 2024 voegen we Slim laden toe aan de Vattenfall Energie App. Hiermee laad je automatisch op de meest voordelige momenten. Is er overdag bijvoorbeeld veel zon? Dan is dit het perfecte moment om je auto op te laden. Je maakt dan gebruik van groene én goedkope stroom. 

Slim laden is gratis en beschikbaar voor klanten van Vattenfall. Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Handig: een zakelijke of openbare laadpaal

Een eigen laadpaal voor de zaak

Op je eigen bedrijfsterrein laadpalen installeren is nu extra aantrekkelijk. Investeer nu in elektrisch rijden met korting. Fijn voor je medewerkers én bezoekers.

Een openbare laadpaal in de buurt

Heb je geen eigen terrein voor een laadpaal en is er geen openbare laadpaal in de buurt? Dan kun je bij je gemeente een openbare laadpaal aanvragen.

Elektrisch rijden subsidie: laad je portemonnee op!

Heb je interesse in het kopen van een elektrische auto? Dan is de kans groot dat je recht hebt op subsidie. Ontdek hoe het zit met de aankoopsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Subsidies bekijken

Onze bijdrage aan een fossielvrij leven

Een duurzame toekomst vraagt om duurzaam vervoer. Daarom stimuleren we elektrisch rijden en leveren we 100% groene stroom uit Nederland aan onze thuisladers. Dit is stroom uit duurzame energiebronnen, zoals wind en zon. Zie hiervoor ons stroometiket. Daarnaast bedenken we oplossingen zoals Slim laden, waarmee je jouw auto laadt op basis van het aanbod aan groene stroom en bijdraagt aan de balans van het stroomnet. Ontdek welke oplossingen we nu bedenken, voor een fossielvrij leven straks.