1. MKB
  2. Energie besparen voor bedrijven
  3. Slim verwarmen, bespaart op stookkosten

Bespaar gas door slim te verwarmen

Als je slim verwarmt, kun je besparen op stookkosten en daarmee op gas. Maatwerk heeft natuurlijk het meeste effect. Toch helpen we je alvast op weg met bespaartips. Bekijk ook onze partnerdeals. Je krijgt korting omdat je klant bent.

Besparen op stookkosten en gasverbruik

Verwarm alleen de ruimtes die je gebruikt

De meeste cv-ketels bedien je met een thermostaat aan de muur. Het verwarmde water stroomt vervolgens naar alle openstaande radiatoren. Draai radiatoren dicht in ruimtes die je niet gebruikt. Zet ze in de winter wel iets open, dat voorkomt eventuele bevriezing.

In een groot bedrijfspand kan een zone-regeling een oplossing zijn. Je kunt de verwarmingstijd instellen en de gewenste temperatuur per ruimte. Het is een investering. Laat je daarom adviseren door een expert. 

Laat de cv-installatie goed onderhouden

Een goed afgestelde cv-installatie is veiliger, zuiniger en geeft meer comfort. We adviseren om in ieder geval een contract voor jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud van je cv-installatie af te sluiten. Check wel of het bedrijf een CO-vrij certificaat heeft. Dat is vanaf 1 april 2023 verplicht. 

Laat je cv-ketel instellen op je situatie

Veel cv-ketels staan nog op de fabrieksinstellingen. Een onderhoudsmonteur kan deze instellingen aanpassen. Laat je door hem adviseren. Zo zorg je ervoor dat je cv-ketel optimaal is afgestemd op je bedrijf.  

Check wel of het bedrijf een CO-vrij certificaat heeft. Dat is vanaf 1 april 2023 verplicht. 


Isoleer de cv-leidingen

Bij isolatie denken we al snel aan dak- spouwmuurisolatie. Maar de eenvoudigste stap is het isoleren van je cv-leidingen. Een relatief goedkope en simpele oplossing.  

Plaats radiatorfolie

Bij veel radiatoren gaat een deel van de warmte verloren door de buitenmuren. Zeker als je geen spouwmuurisolatie hebt. Plaats je radiatorfolie dan blijft de warmte binnen. Een eenvoudige oplossing zonder grote investering. 

Gebruik een infraroodpaneel of warmtekussen

Je wilt de verwarming uit laten. Maar het is net iets te koud op je werkplek. Dan kan een elektrisch infraroodpaneel of warmtekussen een oplossing zijn. Je verwarmt dan alleen die plek en alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld je werkplek of de receptie. Maar ook een heel terras kun je op deze manier verwarmen.

Zijn warmtekussens een optie voor je? Als klant van Vattenfall krijg je korting op je bestelling bij onze partner Sit&Heat

Dak- en spouwmuurisolatie

We werken samen met onze partner Takkenkamp. Vraag hen om advies en een offerte om te weten welke isolatiemaatregelen interessant voor je zijn.

Dak- en spouwmuurisolatie zijn grote investeringen. Gelukkig zijn hier subsidies voor te krijgen. Bekijk onze subsidiewijzer om te zien welke regelingen er zijn. 

Ontdek al je subsidiekansen

Subsidies kunnen je helpen als je een investering doet. Zoals de Energie-Investeringsaftrek; een deel van de kosten is aftrekbaar van de winst. Of de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing.

Onze MKB Subsidiewijzer laat zien welke subsidies er zijn. Landelijk én provinciaal.

Doe de MKB Subsidiewijzer

Energie besparen op de agenda

We gaan steeds bewuster om met energieverbruik. Thuis maar ook op het werk. Misschien een idee om het thema 'energie besparen' een keer te bespreken in een werkoverleg? Zo inspireer en stimuleer je elkaar. Samen vind je vaak creatieve oplossingen. 

Laat je inspireren door andere ondernemers

Ondernemers zetten diverse oplossingen in voor hun bedrijf waarmee ze besparen op energie. Van verwarmde kussens, ledverlichting, laadpalen en zonnepanelen tot isolatie en 'groene' gevels of daken. Ontdek hoe ze dat aanpakken en laat je inspireren door hun verhalen.

Bekijk gekozen oplossingen van andere ondernemers

Korting bij onze partners: van laadpaal tot ledverlichting

Met de oplossingen van onze partners kun je alle kanten op. Of je nou kiest voor ledverlichting, isolatie, laadpalen of verwarmde kussens. 

Klanten krijgen korting bij onze partners. Ben je nog geen klant? Bekijk dan onze tarieven, stap snel over en geniet ook van onze aanbiedingen.

Je energiepartner bij besparen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij kleine en grote stappen om energie te besparen.

Zo denken we mee