1. Home
  2. Energie besparen bedrijven
Engineer aan het werk | Vattenfall over energie besparen voor bedrijven

Wij helpen je bedrijf met energie besparen

Als ondernemer wil je besparen daar waar dat kan. In veel gevallen kun je zakelijk energie besparen door kleine aanpassingen in je bedrijf. Wij helpen je daarbij.

Energieverbruik verlagen voor het MKB

Onze energieadviseurs gaan regelmatig langs bij het MKB en geven adviezen om energie te besparen. Zo bespaar je een hoop kosten. Lees hun adviezen en tips en kijk wat je zelf kunt toepassen.

Tips om energie te besparen5 bespaartips voor je bedrijfspand

Het energieverbruik verschilt per branche. We hebben daarom voor 9 verschillende branches 5 bespaartips op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar het gebruik van het bedrijfspand, bijvoorbeeld naar wat de functie van verlichting is en hoe koeling is. Maar ook naar het gedrag van medewerkers. Dat maakt deze bespaartips herkenbaar en direct toepasbaar. Zo weet je zeker dat je er ook echt wat aan hebt.

Ook als je branche er niet tussen staat, dan zitten er tips voor je tussen. Advies op maat is ook mogelijk: onze ondernemersdesk en energieadviseurs staan voor je klaar: bel ons op werkdagen tussen 08:00 en 15:00 op 020 89 20 255.

Bekijk de tips per branche

Wij berekenen voor je hoeveel energie je kunt besparen

Veel bespaartips kosten je geen geld. Maar soms moet je eerst investeren om daarna te besparen. Dan is het handig om te berekenen of het je meer opbrengt dan dat het je kost. Onze adviseurs bij de Ondernemersdesk en onze energieadviseurs helpen je daar graag bij.

Energiescan voor ondernemers met een bedrijf aan huis

Tip: kijk naar het gemiddelde gebruik in je branche

Als je weet wat andere ondernemers in je branche gebruiken, weet je of je misschien teveel energie gebruikt. Vul de VerbruikVergelijker in en binnen 2 minuten weet je je score. Natuurlijk helpen wij je ook met praktische bespaartips en welke mogelijke besparing dat oplevert op je energiekosten. Handig om te weten: met je jaarafrekening van je energieleverancier vul je de vergelijker sneller in.

Vergelijk mijn verbruik

Deel deze pagina

We denken graag met je mee

Je kunt met je vragen op werkdagen van 08.00 tot 15.00 uur terecht bij onze Ondernemersdesk op telefoonnummer 020 89 20 255.