1. MKB
  2. Energie besparen voor bedrijven

Advies voor energie besparen voor bedrijven in het mkb

Energie besparen voor mkb bedrijven scheelt in de kosten. En je vermindert er CO2-uitstoot mee. Laat je inspireren door de bespaartips van onze experts. Op maat voor jouw branche.

Energie besparen in het mkb: zo doe je dat

Goed dat je werk maakt van duurzaam ondernemen. Daar helpen we je graag bij. Met deze tips krijg je het voor elkaar.

Tip 1: Bespaar energie met ledverlichting

Een energiebesparende stap die bijna iedere onderneming in het mkb kan zetten is: ledverlichting installeren. Zo bespaar je 50% tot 65% per jaar op de kosten voor elektriciteit. En omdat je ledlampen kunt dimmen en veranderen van kleur, creëer je makkelijk de juiste sfeer in je pand.

Tip 2: Sluit apparaten automatisch uit

Het loont om apparatuur buiten werktijden automatisch uit te zetten. Van waterkoelers en koffieautomaten tot computers en beeldschermen. Heb je displays in je bedrijfspand? Sluit die dan aan op de centrale lichtschakelaars. Ze schakelen dan tegelijk uit met de rest van de elektriciteit in het pand.

Ondernemers over hun duurzame oplossingen

Duurzaam ondernemen levert je meer op dan alleen lagere energiekosten. Laat je inspireren door verhalen van ondernemers die diverse stappen hebben gezet. En bekijk onze oplossingen en aanbiedingen.

Naar MeerMetEnergie

Tip 3: Houd de koeling van je pand stabiel

In welke branche je ook werkt, er zijn verschillende manieren om je bedrijfspand op temperatuur te houden. En ook om zo kosten en energie te besparen.

Blokkeer de thermostaatkranen

Blokkeer bijvoorbeeld de thermostaatkranen helemaal of voor een deel. Zo wordt het in je pand niet warmer dan een bepaalde temperatuur. Ook niet als personeel de thermostaat verder opendraait. Scheelt behoorlijk in de kosten.

Koppel de koeling aan het klimaatsysteem

Je winkel tegelijkertijd opwarmen en afkoelen is zonde van de energie. In veel branches zet personeel de koeling met de hand aan. De verwarming schakelt dan automatisch aan om op te warmen. Het omgekeerde gebeurt ook. Dit ga je tegen door de koeling te koppelen aan je klimaatsysteem. Dat bespaart je kosten én energie.

“Dankzij jullie advies bespaar ik maandelijks € 100 op de energierekening van mijn bakkerij” – Arnhemse ondernemer

Meer bespaartips voor bedrijven

Deel deze pagina