Zonnepanelen Groningen

Als je voor zonnepanelen kiest, dan zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bovendien bespaar je honderden euro’s per jaar op je energierekening. Ook in Groningen kiezen veel mensen daarom voor zonnepanelen. Extra belangrijk voor als je in deze provincie woont: heb je als Groninger schade door een aardbeving? Dan kan het zijn dat de overheid je zonnepanelen helemaal of gedeeltelijk betaalt via de waardevermeerderingsregeling.

Zonnepanelen Groningen: maak gebruik van waardevermeerderingsregeling

Groningers met een erkende aardbevingsschade van minstens € 1.000 kunnen een bedrag van maximaal € 4.000 terugvragen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Dat is geregeld in een waardevermeerderingsregeling. Die regeling staat los van de vergoeding van de door aardbevingen ontstane schade. Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze regeling?

Meer over subsidie waardevermeerdering

Wij helpen je met het terugvragen van je btw. Als je zonnepanelen koopt, dan kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, helpt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs je daarbij gratis.

Zonnepanelen subsidie Groningen

De subsidieregeling kan per jaar verschillen. Kijk daarom goed op de website van de gemeente of op de energiesubsidiewijzer. Naast subsidies kun je ook gunstige leningen afsluiten voor duurzame aanpassingen aan je huis. Ook daarover vind je meer informatie op de subsidiewijzer.

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen