1. Thuis
  2. Zonnepanelen
  3. Zonnepanelen op een plat dak. Ook dat kan.

Zonnepanelen plat dak geen probleem

Wil je zonnepanelen op een plat dak? Dat kan. We plaatsen aluminium bakken met ballast voor de zonnepanelen. Zo kunnen we je panelen in de juiste hellingshoek plaatsen. Ook de oriëntatie van de zonnepanelen kunnen we aanpassen, voor zover je dak dit toelaat.

Zonnepanelen op plat dak vraagt om stevige constructie

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen is voor onze installatiepartners geen probleem. Ze hebben jarenlange ervaring en weten hoe ze dat aan moeten pakken. Wel is het zo dat je dak in goede staat moet zijn om de constructie te kunnen dragen. Heeft jouw platte dak een houtconstructie? Dan is het zeker belangrijk dat je de staat van je dak controleert of een expert inschakelt om dit in te schatten. Natuurlijk bespreken wij met je de mogelijkheden en komen we - nadat je opdracht hebt gegeven voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak - bij jou thuis langs voor een schouw. Zo voorkomt je gedoe achteraf. Wel zo prettig.

Zonnepanelen op een dakkapel verantwoord?

‘We installeren geen zonnepanelen op een dakkapel,’ vertelt Arjen van der Spek, productmanager zon bij Vattenfall. ‘Ik weet dat sommige concurrenten dit wel doen, maar wat ons betreft is zo’n dakkapel niet berekend op het extra gewicht. En het is windgevoelig. We gaan liever voor kwalitatieve, goede oplossingen. Dat betekent dat we klanten soms moeten teleurstellen, iets dat we niet graag doen. Maar zonnepanelen moeten er wel 30 jaar op liggen en je wilt niet dat je na 15 jaar ineens een lekkage hebt.’

Kosten zonnepanelen plat dak vallen erg mee

We gaan bij het noemen van prijzen altijd uit van schuine daken omdat we daar het meest mee te maken hebben. Als we zonnepanelen op een plat dak installeren vragen we hier een kleine meerprijs voor. We hebben namelijk iets meer materiaal nodig. 

Veilige installatie zonnepanelen plat dak

Natuurlijk is de installatie van jouw zonnepanelen op plat dak bij ons in goede handen. Onze installatiepartners zijn gecertificeerd en volgen alle wet en regelgeving rondom veiligheid. Ze houden rekening met het voorkomen van stormschade en plaatsen de panelen op voldoende afstand van de dakrand.

Je krijgt bij ons twee jaar garantie op de installatie, en minimaal 25 jaar product- en vermogensgarantie op de zonnepanelen. 

  • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op zonnepanelen.

Maak een snelle berekening met de Dakcheck

Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Met onze Dakcheck reken je dat binnen een paar minuten uit. Daarbij houden we rekening de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo'n 2.640 kWh per jaar (bron: Nibud). Ook de beschikbare oppervlakte van je dak en de helling van je dak wegen mee.

Doe de Dakcheck

Meer informatie over zonnepanelen