1. Thuis
 2. Laadpaal
 3. Laadpaal thuis

Een laadpaal voor thuis

Met een laadpaal voor thuis heb je altijd een laadplek en bespaar je op stroomkosten. Thuis betaal je vaak een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal. Op deze pagina vertellen we je graag meer. Of vraag een gratis adviesgesprek aan voor persoonlijke hulp.

 

Bespaar op je stroomkosten

Thuis betaal je een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal

Altijd een opgeladen auto voor de deur

Zonder onderbreking van je dagelijkse routine

Makkelijk en snel geregeld

Na je aanvraag bellen we je binnen twee werkdagen voor een adviesgesprek

Kies uit twee verschillende laadpalen voor thuis

 • De Charge Amps Halo

  Van € 799,- voor € 699,- excl. installatiekosten

  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Met vaste laadkabel van 7,5 meter
  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan
 • Meest gekozen

  De Alfen Eve Single

  Van € 1.240,- voor € 1.140,- excl. installatiekosten

  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Optie tot vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk

   

  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan

Makkelijk en snel geregeld

Na het aanvragen van een adviesgesprek bellen we je binnen twee werkdagen terug:

 1. Onze expert belt je om de laadpaal af te stemmen op jouw wensen

 2. Je krijgt een persoonlijke offerte

 3. Maak een afspraak voor de installatie van je laadpaal

 4. Onze monteur installeert je laadpaal

 5. Je kan thuis je elektrische auto opladen

1-fase of 3-fasen

Om de juiste laadpaal voor thuis te kiezen, moet je weten hoe je huis op het stroomnet is aangesloten. Er zijn twee soorten aansluitingen: 1-fase en 3-fasen.

 • 1-fase: Bij een 1-fase aansluiting komt de stroom via één geleider je huis binnen. Veel oudere huizen hebben standaard een 1-fase aansluiting. Dit is voldoende voor laadpalen met een laadvermogen van 3.7 kW en 7.4 kW.

 • 3-fasen: Bij een 3-fasenaansluiting komen drie afzonderlijke geleiders het huis binnen. Hiermee laad je tot drie keer sneller op. Een 3-fasenaansluiting vind je vaak in nieuwere huizen. Deze aansluiting is geschikt voor laadpalen met een vermogen van 11 kW en 22 kW.

Belangrijk om te weten: Als je een 3-fasenaansluiting hebt, betekent dit niet automatisch dat je ook 3-fasen kunt laden. Je hebt dan wel een auto nodig die hiervoor geschikt is. In je auto zit namelijk een 1-faselader of een 3-fasenlader. Een 3-fasenlader komt het meest voor.

Aansluiting verzwaren van 1-fase naar 3-fasen

Zorg ervoor dat het vermogen van de laadpaal past bij de aansluiting in je meterkast. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een 3-fasenaansluiting van 3x25A. Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis. Om thuis met 22kW te laden is het nodig je 3-fasen aansluiting te verzwaren naar minstens 3x32A. De netbeheerder kan dit voor je regelen. Vaak kost dit zo'n 250 tot 350 euro.

De Charge Amps Halo heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. De Alfen Eve Single heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW. Beide laadpalen zijn dus geschikt voor 3-fasen laden.

Een laadpaal thuis inclusief installatie

We installeren de laadpaal bij je thuis. Van aanpassingen in je meterkast tot het graven in de grond. Voor je het weet kun je zorgeloos thuisladen.

Wat de installatie kost, hangt af van je situatie thuis. Je laadpaal wordt namelijk geïnstalleerd en aangesloten op je meterkast. Soms is daar weinig werk voor nodig en soms iets meer. Tijdens het adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. Daarna ontvang je een persoonlijke offerte.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.

Slim laden

Binnenkort voegen we Slim laden toe aan de Vattenfall Energie App. Hiermee laad je automatisch op de meest voordelige momenten. Is er overdag bijvoorbeeld veel zon? Dan is dit het perfecte moment om je auto op te laden. Je maakt dan gebruik van groene én goedkope stroom. 

Slim laden is beschikbaar voor klanten. Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Veelgestelde vragen over een laadpaal thuis

De meest gestelde vragen over een laadpaal thuis staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

 • de prijs van de laadpaal
 • de installatiekosten
 • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je situatie en wensen. Daarna geven we een inschatting van de kosten. Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Of lees meer over de kosten voor een laadpaal thuis.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. Als je auto gebruikmaakt van een type 1-stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

We adviseren je de Alfen Eve Single zonder vaste laadkabel te bestellen.

De Charge Amps Halo wordt geleverd met een vaste laadkabel met type 2-stekker. Heb je een auto met type-1 aansluiting? Dan heb je een adapter nodig om de lader te kunnen gebruiken.

Het is verstandig om de specificaties van je auto te controleren. Zo weet je zeker welk type laadkabel je nodig hebt.

Met welke laadpaal kan ik bidirectioneel laden?

Een bidirectionele laadpaal werkt twee kanten op. Je kan er je elektrische auto mee opladen. En je kan er stroom mee teruggeven aan het stroomnet of je huis. Zo wordt je auto een mobiele energieopslag.

Onze Alfen Eve Single en Charge Amps Halo zijn nog niet geschikt voor bidirectioneel laden. De markt voor bidirectionele laadpalen is nog volop in ontwikkeling.

Wat gebeurt er nadat ik mijn gegevens achterlaat?

Na het invullen van het contactformulier krijg je een e-mail. Binnen twee werkdagen belt onze adviseur je om de laadpaal af te stemmen op jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld over de plek van de laadpaal en de laadsnelheid. En of er nog een aanpassing in je meterkast nodig is.

Na het telefoongesprek krijg je een persoonlijke offerte. Hierop staan ook de installatiekosten en het smart-abonnement. Zodra je akkoord geeft op de offerte is je bestelling geplaatst. Daarna belt onze installateur je om een afspraak te maken voor de installatie van je laadpaal aan huis. 

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.

Is er subsidie voor een laadpaal thuis?

Er is geen subsidie voor het plaatsen van een laadpaal thuis. De SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulier) geldt alleen voor de aanschaf van de auto zelf. Voor een nieuwe elektrische auto kun je € 2.950 subsidie krijgen, en voor een tweedehands auto € 2.000.

Lees meer over elektrisch laden