1. Thuis
 2. Laadpaal
 3. Laadpaal thuis

Een laadpaal voor thuis

Met een laadpaal thuis heb je altijd een plek om te laden. Je bespaart ook op je stroomkosten. Thuis betaal je vaak een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal. Bekijk de voordelen van onze nieuwe actie.

Kies uit twee verschillende laadpalen

 • Nederlands ontwerp

  De Alfen Eve Single

  Van € 1.240,- voor € 1.140,- excl. installatiekosten

  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Optie tot vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk

   

  Bekijk de Alfen Eve Single
 • Scandinavisch design

  De Charge Amps Halo

  Van € 799,- voor € 599,- excl. installatiekosten

  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Met vaste laadkabel van 7,5 meter
  • Geen optie tot dynamic load balancing
  • Zakelijk verrekenen niet mogelijk
  Bekijk de Amps Halo

Welke laadpaal past bij jou?

Klein maar krachtig

Laadpaal thuis: de Charge Amps Halo

De Charge Amps Halo is de ideale laadpaal wanneer je net begint met elektrisch rijden. De laadpaal is simpel te bedienen, je hebt niet eens een laadpas nodig. Je start je laadsessie door gewoon de vaste kabel in te pluggen. Wel zo makkelijk. Door het kleine ontwerp past deze laadpaal op elke oprit en aan elke muur.

Smart Charging laadpunt

man met laadpas bij een laadpaal thuis: Alfen Eve Single

Misschien gebruik je thuis zware elektrische apparatuur zoals een warmtepomp of elektrische kookplaat. Dan is de Alfen Eve Single een betere fit voor je. Voor € 200,- extra installeren we Dynamic Load Balancing. Deze functie verdeelt het beschikbare vermogen over je laadpaal en je apparaten in huis. Daarmee voorkom je dat de stoppen doorslaan.

De online portal My InCharge

We koppelen je laadpunt aan een laadpas en de diensten van InCharge. Jaarlijks rekenen we hiervoor € 58,08 abonnementskosten. 

In de portal beheer je eenvoudig al je laadsessies op één plek. Zakelijk rijders kunnen hier ook automatisch laadkosten verrekenen. Let op: dit kan alleen met de Alfen Eve Single.

Tip: verhoog je termijnbedrag

Doordat je thuis je elektrische auto oplaadt, gebruik je meer stroom. Vergeet daarom niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen. Zo voorkom je een onverwacht hoge jaarrekening.

Alle veelgestelde vragen op een rij

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

 • de prijs van de laadpaal
 • de installatiekosten
 • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens het gratis adviesgesprek bespreken we je persoonlijke situatie en wensen. Daarna maken we een exacte schatting van de kosten.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Wil je je laadpaal liever in termijnen betalen? Dan biedt onze partner BNP Paribas Personal Finance een lening aan. 

Hoeveel kost de installatie van mijn laadpaal?

We komen de lader bij je installeren inclusief:

 • Voorrijkosten en arbeidsloon
 • Montage
 • Aanpassingen aan de meterkast
 • Herstel van de oprit na het graaf- en tegelwerk
 • Uitleg over het gebruik 

De installatiekosten hangen af van de afstand tussen de meterkast en de voorkeurspositie van het laadpunt. Bij graaf- en tegelwerkzaamheden tot 1 meter kost de installatie € 760,-. Bij dit standaard installatiepakket zit ook 15 meter kabel inbegrepen. 

De kosten voor onze installatiepakketten op maat zijn variabel. Tijdens het gratis adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. En bespreken we je persoonlijke wensen om een nauwkeurige schatting van de kosten te maken.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. Als je auto gebruikmaakt van een type 1-stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

We adviseren je de Alfen Eve Single zonder vaste laadkabel te bestellen.

De Charge Amps Halo wordt geleverd met een vaste laadkabel met type 2-stekker. Heb je een auto met type-1 aansluiting? Dan heb je een adapter nodig om de lader te kunnen gebruiken.

Het is verstandig om de specificaties van je auto te controleren. Zo weet je zeker welk type laadkabel je nodig hebt.

Hoe snel is mijn auto opgeladen?

Het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis hangt af van:

 • De instelling van de laadpaal
 • De laadsnelheid van je auto
 • Je laadkabel
 • De aansluitingswaarde van je groepenkast

Het volledige laadvermogen van een thuislaadpaal kan niet altijd worden benut. Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Verschillende factoren beïnvloeden het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis. Onder andere:

 1. Instelling van de laadpaal: De instellingen van de laadpaal kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. Het is mogelijk dat de laadpaal begrensd is om de stroomtoevoer te beperken. Bijvoorbeeld door elektrische beperkingen in het huis.

 2. Laadsnelheid van je auto: Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee hij stroom kan opnemen. Als je auto bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid heeft van 11 kW, kan hij niet sneller laden.  Zelfs als de laadpaal een hoger vermogen heeft.

 3. Je laadkabel: De laadkabel kan ook een beperkende factor zijn. Sommige laadkabels zijn ontworpen voor een bepaald laadvermogen. Ze kunnen een hoger vermogen niet aan.

 4. Aansluitingswaarde van je groepenkast: De aansluitingswaarde van je groepenkast bepaalt hoeveel vermogen er beschikbaar is voor de laadpaal. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een aansluiting van 3x25A (3-fasen). Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis.

Een voorbeeld
De Charge Amps Halo heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. De Alfen Eve Single heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW.

Heeft je auto een 3-fasenlader en is de aansluiting van je meterkast ook 3-fasen? Dan bereik je met beide laadpalen een maximaal laadvermogen van 11 kWh. Het opladen van een Volkswagen ID.3 met een accu van 58 kWh duurt dan ongeveer vijf uur. Als de auto alleen geschikt is voor 1-faseladen, duurt het opladen ongeveer acht uur.

Om thuis met 22kW te laden is het nodig je 3-fasen aansluiting te verzwaren naar minstens 3x32A. Dit maakt het opladen nog sneller.

Weet dat het laden met een laadpaal veel sneller gaat dan laden via een gewoon stopcontact. Daarmee kan het opladen tot wel twintig uur kan duren. Een eigen laadpaal is ook veiliger. Tijdens het laden via een stopcontact kan er namelijk kortsluiting of zelfs brand ontstaan (bron: Milieu Centraal).

Wat gebeurt er nadat ik mijn gegevens achterlaat?

Na het invullen van het contactformulier krijg je een e-mail. Binnen twee werkdagen belt onze adviseur je om de laadpaal af te stemmen op jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld over de plek van de laadpaal en de laadsnelheid. En of er nog een aanpassing in je meterkast nodig is.

Na het telefoongesprek krijg je een persoonlijke offerte. Hierop staan ook de installatiekosten en het smart-abonnement. Zodra je akkoord geeft op de offerte is je bestelling geplaatst. Daarna belt onze installateur je om een afspraak te maken voor de installatie van je laadpaal aan huis. 

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.

Lees meer over elektrisch laden