Profiteer van subsidie voor zonnepanelen

We begrijpen dat de aanschaf van zonnepanelen een investering is. Daarom zoeken we met je mee naar een oplossing. Kijk of je woonplaats of provincie in subsidie geeft voor de aanschaf van zonnepanelen. Of anders: maak gebruik van het Nationaal Fonds Energiebesparing.

Subsidieregeling voor zonnepanelen aanvragen

Sommige gemeentes of provincies geven subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Wil je weten of je daar recht op hebt? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer, daar kun je ook een aanvraag doen.

Naar de energiesubsidiewijzer

Geen subsidie? Wij bieden andere oplossingen.

Kun je geen gebruik maken van subsidie voor zonnepanelen? Geen probleem dan doen we het anders. We zorgen dat het kopen van zonnepanelen steeds voordeliger wordt. Je krijgt als energieklant van Vattenfall in ieder geval altijd € 100,- korting bij aanschaf van zonnepanelen. Zonder subsidie blijven de opbrengst en het rendement van zonnepanelen voor jou dus gunstig.

Meer over het kopen van zonnepanelen

Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen voordelig,

zegt ook de onafhankelijke stichting Milieu Centraal.

Na de koop van zonnepanelen kun je btw terugvragen

Heb je zonnepanelen gekocht? Dan kun je ook de btw van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dit levert je in veel gevallen evenveel of zelfs meer voordeel op dan subsidie voor zonnepanelen. 

Meer over btw terugvragen bij aanschaf zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen met een Energiebespaarlening

Om investeren in duurzame energie, en dus ook zonnepanelen, eenvoudiger te maken is door de overheid en het bedrijfsleven een speciaal fonds opgericht: het Nationaal Fonds Energiebesparing. Je kunt met dit fonds gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dankzij de lening hoef je de kosten niet in één keer op te brengen. Je betaalt per maand een bedrag. Je verdeelt zo de kosten over meerdere jaren.

Goed om te weten

  • Je kunt maximaal 75% van het totaalbedrag van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. Het resterende bedrag kun je dus gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen.
  • Je kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
  • Je betaalt een rente die tijdens de hele looptijd van de lening vast staat.

Meer over het Energiebespaarfonds op energiebespaarlening.nl

Zonnepanelen Check doen

Weet je al of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? En wat zonnepanelen jou en het milieu kunnen opleveren? Met onze snelle Zonnepanelen Check krijg je direct een advies op basis van jouw dak. Daarna kun je een offerte aanvragen of bellen voor een persoonlijk advies.

Zonnepanelen Check

Interessant artikel?

Lees meer over zonnepanelen