Profiteer van subsidie voor zonnepanelen

We begrijpen dat de aanschaf van zonnepanelen een investering is. Daarom zoeken we met je mee naar een oplossing. Kijk of je woonplaats of provincie in subsidie geeft voor de aanschaf van zonnepanelen. Of anders: maak gebruik van een Energiebespaarlening.

Subsidieregeling voor zonnepanelen aanvragen

Sommige gemeentes of provincies geven subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Wil je weten of je daar recht op hebt? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer, daar kun je ook een aanvraag doen.

Naar de energiesubsidiewijzer

Geen subsidie? Wij bieden andere oplossingen.

Kun je geen gebruik maken van subsidie voor zonnepanelen? Wij doen ons best om zonnepanelen voor elke huiseigenaar mogelijk te maken. 

  • Je krijgt als energieklant van Vattenfall altijd € 100,- korting op de offerte voor zonnepanelen.

Heb je te weinig spaargeld om zonnepanelen te kopen, dan kun je via onze partner Solease ook zonnepanelen huren. Hiervoor vraag je eenvoudig een vrijblijvende huurofferte op in de Dakcheck.

  • Als energieklant krijg je 2 maanden gratis als zonnepanelen huurt via Solease.

Meer over het kopen van zonnepanelen

Wat levert je dak op?

Check of je dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel je per maand kunt besparen. Onze Dakcheck geeft een schatting op basis van je adres en energieverbruik. Ziet het er goed uit? Vraag dan meteen gratis een vrijblijvende offerte aan.

Doe de Dakcheck

Na de koop van zonnepanelen kun je btw terugvragen

Heb je vóór 2023 zonnepanelen gekocht? Dan kun je ook de eventueel betaalde btw van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dit levert je in veel gevallen meer voordeel op dan subsidie voor zonnepanelen. Vanaf 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft.

Meer over zonnepanelen kopen

Investeren in zonnepanelen met een Energiebespaarlening

Om investeren in duurzame energie, en dus ook zonnepanelen, eenvoudiger te maken is door de overheid en het bedrijfsleven een speciaal fonds opgericht: het Nationaal Warmtefonds. Je kunt via dit fonds gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dankzij de lening hoef je de kosten niet in één keer op te brengen. Je betaalt per maand een bedrag. Je verdeelt zo de kosten over meerdere jaren.

Goed om te weten

Voor deze lening gelden voorwaarden. Alle antwoorden op je vragen vind je hier:

Meer over het Nationaal Warmtefonds en de energiebespaarlening

Deel deze pagina

Lees meer over zonnepanelen