Zonnepanelen kopen: een slimme investering in de toekomst

Wil je zonnepanelen kopen? Bij ons ben je zeker van goede zwarte panelen en hoge kwaliteit omvormers. Als klant van Vattenfall krijg je € 100,- korting op een zonnepaneelpakket, als je die koopt via een van onze partners. Met onze Dakcheck weet je in no-time of je dak geschikt is.

Zonnepanelen kopen in 3 stappen

Zonnepanelen kopen is eigenlijk zo geregeld. Check of je dak geschikt is, hoeveel panelen je wilt en welk zonnestroomsysteem hierbij past. Na de aanvraag heb je snel een offerte in huis. En de installatie is meestal binnen een dag geregeld! 

 1. Dakcheck

  Doe de Dakcheck en ontdek hoeveel zonnepanelen er op je dak passen.  

 2. Soms een adviesgesprek

  Soms belt onze installatiepartner je voordat je een offerte krijgt. Met wat extra vragen over je dak of een adviesgesprek op maat. Zo sluit de offerte goed aan bij je situatie en wensen.

 3. Vrijblijvende offerte en installatie

  Je ontvangt een offerte van een van onze partners*. Ben je blij met het aanbod? Dan spreek je samen een tijdspad af. Na ondertekening kun je al snel je eigen zonne-energie opwekken.

  *We werken samen met verschillende installatiepartners. Via de Dakcheck selecteren we de partner met het best passende aanbod voor jouw dak en persoonlijke wensen. 

Zonnepanelen inclusief montage: betere service, dezelfde kwaliteit

Verschillende installatiepartners

Door de samenwerking met verschillende partijen kunnen we de vraag naar zonnepanelen beter aan. Ook krijg je beter advies op maat. Hierdoor heb je sneller een passende offerte in huis. Én sneller zonnepanelen op je dak. 

De voordelen op een rij:

 • Je wordt sneller geholpen
 • Je krijgt advies van de juiste specialist
 • Je kiest zelf of je zonnepanelen koopt of huurt

Vraag nu een offerte aan in de Dakcheck. We koppelen je meteen aan de installateur die het beste past bij je situatie en persoonlijke wensen.

Ervaring en vakmanschap

We werken alleen samen met vertrouwde en ervaren installateurs. Je bent bij ons dus altijd zeker van de beste kwaliteit zonnepanelen, goede garanties en professionele service.

Hoe worden de zonnepanelen geïnstalleerd? 

Als je kiest voor zonnepanelen, regelen wij de rest. Niet alleen zorgen we voor het plaatsen, monteren en aansluiten van de zonnepanelen. Ook als er iets aangepast moet worden in je meterkast regelen we dit. Lees ook meer over het aantal zonnepanelen die we kunnen plaatsen: 

Voordelen bij alle zonnepaneelpakketten

 • Ben je klant bij ons? Dan krijg je € 100,- korting op onze zonnepanelen als je ze koopt via een van onze partners.
 • Je krijgt tot 25 jaar product- en vermogensgarantie.
 • Onze prijs is inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de meterkast én technische inspectie.
 • Wil je meer of minder zonnepanelen kopen? Geen probleem, dit kan ook. Bespreek met de adviseur welk zonnepaneelpakket het beste bij je wensen past.

Over zonnepanelen kopen

 • Als je zonnepanelen koopt, wil je natuurlijk zo veel mogelijk eigen stroom opwekken én de aanschaf snel terugverdienen. Je wilt dus een hoog rendement. Het rendement zegt iets over hoeveel zonlicht zonnepanelen in stroom omzetten en hoe snel je de kosten terugverdient. De zonnepanelen van onze partners zijn hier goed op afgestemd.

  Meer over je rendement op zonnepanelen

 • Wist je dat je de tot en met 2022 betaalde btw voor zonnepanelen op je huis geheel kan terugvragen? Dat was al mooi. Nog mooier is dat je vanaf 2023 sowieso geen btw betaalt voor de aanschaf van zonnepanelen op je huis. Je hoeft het nu dus ook niet meer terug te vragen. Er wordt nog wel btw geheven over bijvoorbeeld de vervanging van je groepenkast. Maar die vervanging is niet altijd nodig.

  Vind je btw terugvragen maar ingewikkeld? Of heb je er geen tijd voor? Geen probleem. Onze installatiepartners helpen je hier graag mee. Zij hebben afspraken met adviseurs/accountants die voor jou de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Zij verzorgen ook de gehele aanvraag voor jou! Ze houden je natuurlijk op de hoogte over de voortgang en afhandeling.

  Meer over btw terugvragen

 • Zonnepanelen aanschaffen? Sommige gemeentes of provincies geven subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Kijk of jouw woonplaats of provincie subsidie geeft voor zonnepanelen. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van het Nationaal Fonds Energiebesparing.

  Bekijk of je subsidie kan krijgen

 • Je wilt zonnepanelen kopen voor een goede prijs. Bekijk welk pakket het beste bij je past, hoe je het beste zonnepanelen kan vergelijken, wat de zonnepanelen kosten en wat jouw voordeel is. Wij zorgen voor de kwaliteit. Maar we doen meer! Ben je bij ons klant én koop je zonnepanelen bij een van onze partners? Dan ontvang je € 100,- korting. Zo kom je op een hele aantrekkelijke prijs uit.

  Check meer over de zonnepanelen prijs

Zonnepanelen kopen, topkwaliteit en goede garantie

Onze panelen hebben een hoog rendement, zodat je eigen stroom opwekt. 

Je krijgt minimaal 25 jaar garantie op de zonnepanelen en 10 tot 12 jaar op de omvormer. Onze gecertificeerde partners zorgen ervoor dat de installatie vlekkeloos verloopt en dat ze met schone voeten je huis binnenstappen.

Doe de Dakcheck

Aanbod zonnepanelen

We leveren uitsluitend monokristallijne zonnepanelen van topkwaliteit. Onze zonnepanelen hebben een vermogen van minimaal 390 Wattpiek. In de vrijblijvende offerte staan alle specifieke productkenmerken en garanties. 

  • Volledig zwart
  • Minimaal 390 Wp
  • Glas folie of glas-glas incl. geanodiseerd aluminium randen
  • 15 tot 25 jaar productgarantie
  • 25 jaar vermogensgarantie
  • Hoge paneel efficiency van +20%
  • Lage degradatie over de jaren
  Vraag een offerte aan

Vervang je oude zonnepanelen

Zonnepanelen gaan lang mee, daar kunnen we kort over zijn. De meeste producenten en leveranciers van zonnepanelen geven een jarenlange garantieperiode. Wel is het zo dat in de afgelopen jaren de opbrengst van zonnepanelen is verbeterd. De hoeveelheid elektriciteit die een zonnepaneel onder ideale omstandigheden opwekt, drukken we uit in Wattpiek (Wp). Zonnepanelen die enkele jaren geleden zijn gemaakt, hebben een opbrengst tussen 200 en 300 Wp. Laat je nu zonnepanelen installeren, dan is de opbrengst per paneel meestal meer dan 400 Wp (Bron: Milieu Centraal). Misschien loont het dus om je oude panelen binnenkort te vervangen. Wil je advies? Vraag via de Dakcheck vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan.

Financiering van je zonnepanelen

Wil je niet in één keer het hele aankoopbedrag van zonnepanelen investeren? Via onze partner BNP Paribas Personal Finance kun je een lening afsluiten om je zonnepanelen nu al te kopen. Je betaalt dan per maand een vast bedrag terug. Zo verdeel je de kosten over meerdere jaren, maar kun je wel nu al genieten van je eigen zonne-energie.

Nog meer vragen over het kopen van zonnepanelen?

Waar moet je opletten bij het kopen van zonnepanelen?

Ben je ervan overtuigd dat je zonnepanelen wil aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Wij zetten ze kort op een rijtje voor je. 

 1. Is je dak geschikt? Via onze Dakcheck kan je ontdekken of je dak geschikt is, hoeveel panelen op je dak passen en welk pakket hierbij past.
 2. Wat is de prijs en de terugverdientijd van je zonnepanelen? Kosten voor de zonnepanelen en terugverdientijd zijn belangrijke factoren om te bepalen of het de investering waard is.
 3. Heb je garantie op je zonnepanelen? Aangezien het een aantal jaren duurt voordat je je zonnepanelen hebt terugverdient, wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je de beste zonnepanelen op je dak hebt liggen die niet snel stukgaan
 4. Hoeveel brengen je zonnepanelen op? Je wil er zeker van zijn dat wanneer je voor zonnepanelen kiest, de opbrengst zo hoog mogelijk is. Hoe je dit kan bereken, leggen we hier uit.
 5. Welke soorten zonnepanelen zijn er? Over het algemeen zijn er twee soorten zonnepanelen om uit te kiezen: polykristallijne en monokristallijne. Bij Vattenfall leveren we uitsluitend monokristallijne zonnepanelen van topkwaliteit.
 6. Kan je subsidie ontvangen op je zonnepanelen? Als klant kan je voor het plaatsen van zonnepanelen subsidie aanvragen. Dit is uiteraard een belangrijk aandachtspunten als je aan het nadenken bent over het aanschaffen van zonnepanelen.
Wat is goedkoper: zonnepanelen huren of kopen?

Op lange termijn is zonnepanelen kopen voordeliger. Wanneer je kijkt naar de totaalprijs, zal je merken dat je op lange termijn minder betaalt wanneer je zonnepanelen koopt dan wanneer je ze huurt. Nadeel van kopen is wel dat je het volledige aankoopbedrag in één keer moet betalen.  

Lees hier meer over zonnepanelen: kopen of huren?  

Hoeveel kost het om zonnepanelen te kopen?

In het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het wordt. Een set van zes zonnepanelen kost ongeveer € 550,- (inclusief installatie). Bij een set van 18 panelen is dat ongeveer € 450,-. Via onze Dakcheck zie je wat je kan besparen met het aanschaffen van zonnepanelen.

Zij kozen voor zonnepanelen

 • 'Ik wist meteen dat er zonnepanelen op het woonschip moesten komen'
  Collega Wouter verbouwde in 2017 zijn woonschip
 • 'Die teller terug zien tikken, dat geeft gewoon een kick'
  Aldwin heeft geen spijt van zijn zonnepanelen uit 2018

Lees meer over zonnepanelen