Zonnepanelen kopen: een slimme investering in de toekomst

Wil je zonnepanelen kopen? Bij ons ben je zeker van goede zwarte panelen en hoge kwaliteit omvormers. Als klant van Vattenfall krijg je € 100,- korting op een zonnepaneelpakket, als je die koopt via een van onze partners. Met onze Dakcheck weet je in no-time of jouw dak geschikt is.

Zonnepanelen kopen in 3 stappen

Een zonnepaneel kopen is eigenlijk zo geregeld. Check of je dak geschikt is, hoeveel panelen je wilt en welk pakket hierbij past. Na de aanvraag heb je snel een offerte in huis. En de installatie is meestal binnen een dag geregeld! 

 1. Dakcheck

  Doe de Dakcheck en ontdek hoeveel zonnepanelen er op je dak passen.  

 2. Soms een adviesgesprek

  Soms belt onze installatiepartner je voordat je een offerte krijgt. Met wat extra vragen over je dak of een adviesgesprek op maat. Zo sluit de offerte goed aan bij jouw situatie en wensen.

 3. Vrijblijvende offerte en installatie

  Je ontvangt een offerte van een van onze partners*. Ben je blij met het aanbod? Dan spreek je samen een tijdspad af. Na ondertekening kun je al snel je eigen zonne-energie opwekken.

  *Wij werken samen met meerdere installatiepartners. Via de Dakcheck selecteren wij de partner met het best passende aanbod voor jouw dak en persoonlijke wensen. 

Voordelen bij alle zonnepaneelpakketten

 • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op onze zonnepanelen als je ze koopt via een van onze partners.
 • Je krijgt 12 tot 25 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
 • Onze prijs is inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de meterkast én technische inspectie.
 • Heb je meer of minder zonnepanelen nodig? Geen probleem, dit kan ook. Bespreek met de adviseur welk zonnepaneelpakket het beste bij jouw wensen past.

Over zonnepanelen kopen

Je koopt zonnepanelen met hoog rendement

We begrijpen dat als je zonnepanelen koopt, je zo veel mogelijk groene stroom opwekt én de aanschaf het liefst zo snel mogelijk terugverdient. Je wilt dus een hoog rendement. Het rendement zegt iets over de hoeveelheid zonlicht dat de zonnepanelen kunnen omzetten in duurzame stroom én over hoe je snel je investering kunt terugverdienen. De zonnepanelen van onze partners zijn hier optimaal op afgestemd. 

Meer over je rendement op zonnepanelen

Eenvoudig je btw terugvragen

Wist je dat je de tot en met 2022 betaalde btw voor zonnepanelen op je woning geheel kunt terugvragen? Dat was al mooi. Nog mooier is dat je vanaf 2023 sowieso geen btw betaalt voor de aanschaf van zonnepanelen op je woning. Je hoeft het nu dus ook niet meer terug te vragen. Er wordt nog wel btw geheven over bijv de vervanging van je groepenkast. Maar die vervanging is niet altijd nodig.

Vind je btw terugvragen maar ingewikkeld? Of heb je er geen tijd voor? Geen probleem. Dan kan helpen we onze installatie partners je hiermee. Zij hebben afspraken met adviseurs/accountants die voor jou de btw terugvragen bij de Belastingdienst en verzorgen de gehele aanvraag. Ze houden je natuurlijk op de hoogte over de voortgang en afhandeling.

Meer over btw terugvragen

Subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen? Sommige gemeentes of provincies geven subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Kijk of jouw woonplaats of provincie subsidie geeft voor zonnepanelen. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van het Nationaal Fonds Energiebesparing.

Maar ook als je geen gebruik kunt maken van subsidie voor zonnepanelen zorgen wij dat het kopen van zonnepanelen voordelig is. Je krijgt als energieklant van Vattenfall in ieder geval altijd € 100,- korting bij aanschaf van zonnepanelen. Zonder subsidie blijven de opbrengst en het rendement van zonnepanelen dus gunstig.

Bekijk of je subsidie kunt krijgen

Zonnepanelen kopen prijs

Je wilt zonnepanelen kopen voor een goede prijs. Bekijk welk pakket het beste bij je past, wat de zonnepanelen kosten en wat jouw voordeel is. Wij zorgen voor de kwaliteit. Maar we doen meer: je krijgt namelijk € 100,- korting als je klant bij ons bent en je zonnepanelen bij een van onze partners koopt. Zo kom je op een hele aantrekkelijke prijs uit. 

Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen kopen, topkwaliteit en goede garantie

Onze panelen hebben een hoog rendement, zodat je veel groene energie opwekt en geld bespaart. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door aspecten van de gebruikte techniek, paneelefficiency en degeneratie. Wij leveren panelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. 

Je krijgt minimaal 12 jaar garantie op de zonnepanelen en 10 tot 12 jaar op de omvormer. Onze gecertificeerde partners zorgen ervoor dat de installatie vlekkeloos verloopt en dat ze met schone voeten jouw huis binnenstappen.

Doe de Dakcheck

Zwarte zonnepanelen

We leveren uitsluitend monokristallijne zonnepanelen van topkwaliteit. Onze zonnepanelen hebben een vermogen van minimaal 390 Wattpiek. In de vrijblijvende offerte staan alle specifieke productkenmerken en garanties. 

  • Volledig zwart
  • Minimaal 390 Wp
  • Glas folie of glas-glas incl. geanodiseerd aluminium randen
  • 15 tot 25 jaar productgarantie
  • 25 jaar vermogensgarantie
  • Hoge paneel efficiency van +20%
  • Lage degradatie over de jaren
  Vraag een offerte aan

Vervang je oude zonnepanelen

Zonnepanelen wekken steeds meer stroom per m2 op. Ook worden nieuwe zonnepanelen steeds betaalbaarder. Misschien loont het dus om je oude panelen binnenkort te vervangen. Wil je advies? Vraag via de Dakcheck vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan.

Financiering van je zonnepanelen

Wil je niet in één keer het hele aankoopbedrag van zonnepanelen investeren? Via onze partner BNP Paribas Personal Finance kun je een lening afsluiten om je zonnepanelen nu al te kopen. Je betaalt dan per maand een vast bedrag terug. Zo verdeel je de kosten over meerdere jaren, maar kun je wel nu al genieten van je eigen zonne-energie.

Betere service, dezelfde kwaliteit

Meerdere installatiepartners

Door de samenwerking met meerdere partijen kunnen wij de vraag naar zonnepanelen beter aan. Ook krijg je beter advies op maat. Hierdoor heb je sneller een passende offerte in huis. Én sneller zonnepanelen op je dak. 

De voordelen op een rij:

 • Je wordt sneller geholpen
 • Je krijgt advies van de juiste specialist
 • Je kiest zelf of je zonnepanelen koopt of huurt

Vraag nu een offerte aan in de Dakcheck. Wij koppelen je meteen aan de installateur die het beste past bij je situatie en persoonlijke wensen.

Ervaring en vakmanschap

Wij werken alleen samen met vertrouwde en ervaren installateurs. Je bent bij ons dus altijd zeker van de beste kwaliteit zonnepanelen, goede garanties en professionele service.

Een van de ervaren installeurs van zonnepanelen aan het werk op dak, met helm en gezekerd

Deel deze pagina

Lees meer over zonnepanelen