Bespaar op energie met HR++ glas

HR-glas is hoogrendementsglas. Er zijn verschillende soorten HR-glas: hoe meer plusjes, hoe beter het isoleert. HR++ isoleert zo'n 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas én je hebt direct meer comfort in huis. HR++ glas is een goede keuze als je kozijnen nog in goede staat zijn (bron: Milieu Centraal).

Hoe werkt HR++ glas?

HR++ glas is hetzelfde als dubbelglas, maar de spouw tussen de glasplaten is niet gevuld met lucht maar met edelgas. En er zit een coating op het glas. Hierdoor isoleert HR++ glas beter dan gewoon dubbelglas.

Hoeveel beter isoleert HR++ dan? Dat zie je aan de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. Zo heeft dubbelglas een waarde van 2,7 en HR++ glas heeft een waarde van 1,0 tot 1,2 (bron: Milieu Centraal). HR++ glas isoleert dus zo'n 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas.

Bij isolatie denken we snel aan de vloer of aan het dak, maar je huis kan ook warmte verliezen via ramen. Met nieuwe, betere beglazing hou je de warmte meer binnen en bespaar je op energie. 

Voor- en nadelen van HR++ glas

De voordelen van HR++-glas

Met HR++-glas heb je veel minder warmteverlies via de ramen dan met gewoon dubbelglas of enkelglas. Je hoeft dus minder hard te stoken en het is binnen comfortabel warm. Ook heb je met HR++-glas geen last meer van condens aan de binnenkant. Heb je grote ramen op het zuiden? Dan kun je een extra coating nemen om de zonnewarmte buiten te houden. 

De nadelen van HR++-glas

HR++-glas isoleert erg goed, maar driedubbelglas isoleert het allerbest. Veel mensen kiezen voor HR++-glas omdat het minder prijzig is en omdat het meestal in de bestaande kozijnen past.

De kosten van HR++-glas

HR++ glas kost, inclusief het professioneel laten aanbrengen, voor een gemiddelde tussenwoning zo'n € 3.700 (bron: Milieu Centraal). Goed nieuws! Glasvervanging komt in aanmerking voor subsidie. 

Voordeliger isoleren met subsidie: bespaar tot 30%

Goed nieuws: op 1 januari 2023 is de subsidie voor isolatie aangepast. In jouw voordeel. Zo krijg je bij één maatregel ongeveer 15% van de kosten terug. Bij twee kan dit zelfs oplopen tot 30%. Lees wat je moet weten en waar je moet zijn voor subsidie bij isolatie. Zo wordt isoleren een stuk voordeliger!

5% korting op glasisolatie bij Glaspunt

Sinds 2019 werken we samen met Glaspunt. Zij zijn expert in het plaatsen van nieuwe ramen. Je kunt bij hen terecht voor vrijblijvend advies en een offerte.

Met ruim 35 jaar ervaring en een goede reputatie. En speciaal voor klanten van Vattenfall: 5% korting op de aanschaf en installatie. 

Vraag advies aan

Vraag HR++ glas aan bij Glaspunt

Vul het contactformulier in en vraag een vrijblijvende offerte aan bij Glaspunt

In alle provincies een Glaspunt

5% korting voor Vattenfall-klanten

Waardering van gemiddeld 9,2