Bespaar op energie met HR++ glas

Bij isolatie denken we snel aan de vloer of aan het dak, maar je huis kan ook warmte verliezen via ramen. Door je ramen te vervangen met HR++ glas hou je de warmte meer binnen en bespaar je energie. 

3 voordelen van HR++ glas

 • HR++ glas verliest minder warmte dan standaard dubbel glas
 • Aangename temperatuur in huis
 • Lagere energiekosten

  (Bron: Milieu Centraal)

HR++ glas, zo zit dat

 • HR-glas is hoogrendementsglas. Er zijn verschillende soorten HR-glas: hoe meer plusjes, hoe beter het isoleert. HR++ isoleert zo'n 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas én je hebt direct meer comfort in huis. HR++ glas is een goede keuze als je kozijnen nog in goede staat zijn (bron: Milieu Centraal).

 • HR++ glas isoleert erg goed, maar driedubbel glas isoleert het allerbest. Veel mensen kiezen voor HR++ glas omdat het minder prijzig is en omdat het meestal in de bestaande kozijnen past.

 • HR++ glas kost, inclusief het professioneel laten aanbrengen, voor een gemiddelde tussenwoning zo'n € 3.800 (bron: Milieu Centraal).

  Goed nieuws! Glasvervanging komt in aanmerking voor subsidie. 

 • HR++ glas is hetzelfde als dubbelglas, maar de spouw tussen de glasplaten is niet gevuld met lucht maar met edelgas. En er zit een coating op het glas. Hierdoor isoleert HR++ glas beter dan gewoon dubbelglas.

  Hoeveel beter HR++ isoleert zie je aan de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. Zo heeft dubbelglas een waarde van 2,7 en HR++ glas heeft een waarde van 1,0 tot 1,2 (bron: Milieu Centraal). HR++ glas isoleert dus zo'n 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas.

 • Wil je weten hoe goed het glas isoleert? Kijk dan naar de U-waarde. Deze waarde vertelt je hoe goed of slecht een materiaal, zoals glas, is in het vasthouden van warmte. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert.

  Zo heeft enkelglas een U-waarde van 5,8, dubbelglas een waarde van 2,7 en HR++ glas heeft een waarde van 1,0 tot 1,2 (bron: Milieu Centraal). Dat betekent dus bijvoorbeeld dat HR++ glas beter isoleert dan dubbelglas.

  Driedubbel glas scoort het beste. Het heeft een U-waarde van 0,4 tot 0,9. De waarde is afhankelijk van de dikte van het glas en de spouw. De spouw is de ruimte tussen de lagen glas. Let op: driedubbelglas kan alleen gezet worden als de kozijnen ook vervangen worden.

 • Zijn je kozijnen nog in goede staat? Dan kun je dubbelglas meestal door HR++ glas vervangen in die kozijnen. Dit zijn de mogelijkheden per type kozijn:

  • Houten kozijn: HR++ glas is meestal mogelijk. Het hangt af van de dikte van het kozijn. Laat je adviseren door de experts van Glaspunt
  • Kunststof kozijn: HR++ glas is mogelijk in dezelfde dikte als het huidige glas
  • Aluminium kozijn: HR++ glas is mogelijk in dezelfde dikte als het huidige glas
  • Stalen kozijn: HR++ glas is mogelijk in dezelfde dikte als het huidige glas

  Twijfel je of het mogelijk is in de huidige kozijnen? Vraag de glasexperts van Glaspunt om advies

5% korting op glasisolatie bij Glaspunt

Sinds 2019 werken we samen met Glaspunt. Zij zijn expert in het plaatsen van nieuwe ramen. En doen dit al ruim 35 jaar. Wil jij vrijblijvend advies op maat? Doe onze check zodat Glaspunt je verder kan helpen. 

Extra voor klanten van Vattenfall: 5% korting op de aanschaf en installatie. 

Start de check

Voordeliger isoleren met subsidie: bespaar tot 30%

Bij één maatregel krijg je ongeveer 15% van de kosten terug. Bij twee kan dit zelfs oplopen tot 30%. Lees wat je moet weten en waar je moet zijn voor subsidie bij isolatie. Zo wordt isoleren een stuk voordeliger!

In alle provincies een Glaspunt

5% korting voor Vattenfall-klanten

Waardering van gemiddeld 9,2

Meer informatie over isolatie