Goedkoop je auto laden met een laadpaal aan huis

Maak het jezelf makkelijk en bestel vandaag nog een laadpaal met korting. Ons aanbod bestaat uit de Charge Amps Halo voor eenvoudig thuisgebruik en de Alfen Eve Single met meer opties. We helpen je bij het maken van je keuze en bieden deskundige begeleiding rondom de installatie en het onderhoud. 

€ 100 korting op de Charge Amps Halo

En € 100,-  op de Alfen Eve Single

Altijd een opgeladen auto voor de deur

Zonder onderbreking van je dagelijkse routine

Makkelijk en snel geregeld

Na je aanvraag bellen we je binnen twee werkdagen voor een adviesgesprek

Elektrisch rijden? Ga thuisladen!

Rijd je elektrisch of overweeg je het? We helpen je bij het maken van je keuze voor een laadpaal aan huis. Bovendien bieden we deskundige begeleiding rondom de installatie en het onderhoud. 

Welke laadpaal is geschikt voor mij?

 • Charge Amps Halo

  Nu met € 100 ,- korting

  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Afmetingen: 262,4×159,4×203,2 mm (hxbxd)
  • Met vaste laadkabel van 7,5 meter
  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan
 • Meest gekozen

  Alfen Eve Single

  Nu met € 100 ,- korting

  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Afmetingen: 370x240x130 mm (hxbxd)
  • Optie tot vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk
  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan

Makkelijk en snel geregeld

Na het aanvragen van een adviesgesprek bellen we je binnen twee werkdagen terug:

 1. Onze expert belt je om de laadpaal af te stemmen op jouw wensen

 2. Je krijgt een persoonlijke offerte

 3. Maak een afspraak voor de installatie van je laadpaal

 4. Onze monteur installeert je laadpaal

 5. Je kunt thuis je elektrische auto opladen

Kosten van een laadpaal

De totale kosten voor een laadpaal bestaan uit verschillende delen:

 • Eerst betaal je voor de laadpaal zelf. De prijs daarvan hangt af van het merk, het vermogen en de functies op de laadpaal. Kies je bijvoorbeeld voor een vaste of losse laadkabel. En met Dynamic Load Balancing of zonder.

 • Je betaalt ook installatiekosten. De kosten van de installatie hangen af van hoe ver de laadpaal van de meterkast komt te staan.

 • Daarnaast heb je natuurlijk laadkosten. Bij een laadpaal thuis betaal je alleen het tarief per kWh dat in je stroomcontract staat.

 • En je hebt ook periodieke kosten, zoals onderhouds- en servicekosten. Zo zit bij je laadpaal zit het InCharge Smart abonnement voor € 4,84 per maand. Hiermee is je laadsoftware altijd up-to-date volgens de laatste veiligheidsnormen, krijg je 24/7 hulp op afstand en heb je altijd inzicht in je verbruik. Ook kan je slimme laadsessies plannen in de app.

Meestal liggen de totale kosten voor een laadpaal inclusief installatie tussen de € 1.200,- en € 2.400,-. In een gratis adviesgesprek bespreken we de totale kosten in jouw situatie. 

Vraag gratis advies aan

Veelgestelde vragen over een laadpaal

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

 • de prijs van de laadpaal
 • de installatiekosten
 • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je situatie en wensen. Daarna geven we een inschatting van de kosten. Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Of lees meer over de kosten voor een laadpaal thuis.

Hoeveel kost de installatie van mijn laadpaal?

We komen de laadpaal thuis bij je installeren inclusief:

 • Voorrijkosten en arbeidsloon
 • Montage
 • Aanpassingen aan de meterkast
 • Herstel van de oprit na het graaf- en tegelwerk
 • Uitleg over het gebruik 

De installatiekosten hangen af van de afstand tussen de meterkast en de voorkeurspositie van het laadpunt. Bij graaf- en tegelwerkzaamheden tot 1 meter kost de installatie € 779,-. Bij dit standaard installatiepakket zit ook 15 meter kabel inbegrepen. 

De kosten voor onze installatiepakketten op maat zijn variabel. Tijdens het gratis adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. En bespreken we je persoonlijke wensen om een nauwkeurige schatting van de kosten te maken.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. Als je auto gebruikmaakt van een type 1-stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

We adviseren je de Alfen Eve Single zonder vaste laadkabel te bestellen.

De Charge Amps Halo wordt geleverd met een vaste laadkabel met type 2-stekker. Heb je een auto met type-1 aansluiting? Dan heb je een adapter nodig om de lader te kunnen gebruiken.

Het is verstandig om de specificaties van je auto te controleren. Zo weet je zeker welk type laadkabel je nodig hebt.

Wat gebeurt er nadat ik mijn gegevens achterlaat?

Na het invullen van het contactformulier krijg je een e-mail. Binnen twee werkdagen belt onze adviseur je om de laadpaal af te stemmen op jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld over de plek van de laadpaal en de laadsnelheid. En of er nog een aanpassing in je meterkast nodig is.

Na het telefoongesprek krijg je een persoonlijke offerte. Hierop staan ook de installatiekosten en het smart-abonnement. Zodra je akkoord geeft op de offerte is je bestelling geplaatst. Daarna belt onze installateur je om een afspraak te maken voor de installatie van je laadpaal aan huis. 

Hoe snel is mijn auto opgeladen?

Het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis hangt af van:

 • De instelling van de laadpaal
 • De laadsnelheid van je auto
 • Je laadkabel
 • De aansluitingswaarde van je groepenkast

Het volledige laadvermogen van een thuislaadpaal kan niet altijd worden benut. Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Verschillende factoren beïnvloeden het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis. Onder andere:

 1. Instelling van de laadpaal: De instellingen van de laadpaal kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. Het is mogelijk dat de laadpaal begrensd is om de stroomtoevoer te beperken. Bijvoorbeeld door elektrische beperkingen in het huis.

 2. Laadsnelheid van je auto: Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee hij stroom kan opnemen. Als je auto bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid heeft van 11 kW, kan hij niet sneller laden.  Zelfs als de laadpaal een hoger vermogen heeft.

 3. Je laadkabel: De laadkabel kan ook een beperkende factor zijn. Sommige laadkabels zijn ontworpen voor een bepaald laadvermogen. Ze kunnen een hoger vermogen niet aan.

 4. Aansluitingswaarde van je groepenkast: De aansluitingswaarde van je groepenkast bepaalt hoeveel vermogen er beschikbaar is voor de laadpaal. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een aansluiting van 3x25A (3-fasen). Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis.

Een voorbeeld
De Charge Amps Halo heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. De Alfen Eve Single heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW.

Heeft je auto een 3-fasenlader en is de aansluiting van je meterkast ook 3-fasen? Dan bereik je met beide laadpalen een maximaal laadvermogen van 11 kWh. Het opladen van een Volkswagen ID.3 met een accu van 58 kWh duurt dan ongeveer vijf uur. Als de auto alleen geschikt is voor 1-faseladen, duurt het opladen ongeveer acht uur.

Om thuis met 22kW te laden is het nodig je 3-fasen aansluiting te verzwaren naar minstens 3x32A. Dit maakt het opladen nog sneller.

Weet dat het laden met een laadpaal veel sneller gaat dan laden via een gewoon stopcontact. Daarmee kan het opladen tot wel twintig uur kan duren. Een eigen laadpaal is ook veiliger. Tijdens het laden via een stopcontact kan er namelijk kortsluiting of zelfs brand ontstaan (bron: Milieu Centraal).

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.