1. Thuis
  2. Isolatie
  3. Driedubbelglas

Driedubbel glas: met de hoogste isolatiewaarde

Driedubbelglas is het best isolerende glas dat er bestaat. Het heet ook wel triple glas of HR+++ glas. In nieuwbouwhuizen zit het soms al. Ook in een bestaande woning kan je driedubbelglas laten zetten.
(Bron: Milieu Centraal)

Subsidie op driedubbelglas

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp), elektrisch koken en voor aansluiting op een warmtenet.

Lees meer over subsidie op glasisolatie

Wat is driedubbelglas?

Driedubbelglas bestaat uit, de naam zegt het al, drie glasbladen. Tussen die bladen zit ruimte; de spouw. De ruimte in de spouw is gevuld met gas voor een nog betere isolerende werking. En er zit een coating op die de warmte weerkaatst.

De voordelen van driedubbelglas:

  • Driedubbelglas heeft de hoogste isolatiewaarde.
  • Driedubbelglas verlaagt je stookkosten.
  • Driedubbelglas isoleert véél beter dan enkelglas. Dit zie je aan de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. Zo heeft driedubbelglas een U-waarde tussen de 0,4 en 0,9. Bij enkelglas is dit 5,8. Het beste driedubbelglas (0,4) is dus 14,5 keer beter dan enkelglas. (bron: Milieu Centraal)

Nadelen van driedubbelglas

Het grootste nadeel is dat driedubbelglas zwaarder en dikker is dan ander glas. Dus moet je waarschijnlijk je kozijnen vervangen

En je moet met driedubbelglas ook goed ventileren in huis, anders heb je kans op schimmel of vocht. Je kunt ventilatieroosters nemen, vraag de glaszetter om advies.

De kosten van driedubbelglas

Driedubbelglas plaatsen kan een flinke investering zijn. Toch is het maar zo’n 14% duurder dan het plaatsen van HR++ glas met normale kozijnen. En dankzij de hogere subsidie op driedubbelglas betaal je er uiteindelijk bijna even veel voor. (Bron: Milieu Centraal)

Zijn je kozijnen nog in goede staat? Dan is het plaatsen van HR++ glas kostentechnisch meestal een goed alternatief.

5% korting op glasisolatie bij Glaspunt

Sinds 2019 werken we samen met Glaspunt. Zij zijn expert in het plaatsen van nieuwe ramen. Je kunt bij hen terecht voor vrijblijvend advies en een offerte.

Met ruim 35 jaar ervaring en een goede reputatie. En speciaal voor klanten van Vattenfall: 5% korting op de aanschaf en installatie. 

Vraag advies aan