1. Thuis
 2. Isolatie
 3. Driedubbelglas

Driedubbel glas: met de hoogste isolatiewaarde

Je staat op het punt je ramen te vervangen, maar welk glas moet je kiezen? Als je kozijnen binnen de komende tien jaar aan vervanging toe zijn, kies dan voor driedubbel glas met nieuwe kozijnen. Daarmee zorg je in één keer voor optimale isolatie van jouw ramen. 

3 voordelen van driedubbel glas

 • Driedubbel glas heeft de hoogste isolatiewaarde
 • Met driedubbel glas bespaar je op stookkosten
 • Driedubbel glas werkt geluiddempend

(Bron: Milieu Centraal)

Driedubbel glas, zo zit dat

 • Driedubbel glas bestaat uit, de naam verraadt het al: drie lagen glas. Het wordt ook wel triple glas of HR+++ glas genoemd. Het is het beste isolatieglas dat er is voor warmte. (Bron: Milieu Centraal)

  Driedubbel glas is dikker en zwaarder dan de meeste glassoorten. In bestaande kozijnen past het vaak niet. Daarom wordt vooral in nieuwbouw veel driedubbelglas gebruikt.

 • Wil je weten hoe goed het glas isoleert? Kijk dan naar de U-waarde. Deze waarde vertelt je hoe goed of slecht een materiaal, zoals glas, is in het vasthouden van warmte. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert.

  Zo heeft enkelglas een U-waarde van 5,8, dubbelglas een waarde van 2,7 en HR++ glas heeft een waarde van 1,0 tot 1,2 (bron: Milieu Centraal). Dat betekent dus bijvoorbeeld dat HR++ glas beter isoleert dan dubbelglas.

  Driedubbelglas scoort het beste. Het heeft een U-waarde van 0,4 tot 0,9. De waarde is afhankelijk van de dikte van het glas en de spouw. De spouw is de ruimte tussen de lagen glas. Let op: driedubbelglas kan alleen gezet worden als de kozijnen ook vervangen worden.

 • Zijn je kozijnen nog goed? Dan hoef je ze meestal niet te vervangen als je HR++ glas neemt. Stap je over op driedubbel glas? Dan moet je altijd je kozijnen vervangen. Als je kozijnen dus verouderd zijn, is het slim om direct op driedubbel glas over te stappen. Want dit is het beste isolerende glas (bron: Milieu Centraal).

 • Het grootste nadeel is dat driedubbel glas zwaarder en dikker is dan ander glas. Dus moet je waarschijnlijk je kozijnen vervangen

  En je moet met driedubbel glas ook goed ventileren in huis, anders heb je kans op schimmel of vocht. Je kunt ventilatieroosters nemen, vraag de glaszetter om advies.

 • Driedubbelglas plaatsen kan een flinke investering zijn. Toch is het maar zo’n 14% duurder dan het plaatsen van HR++ glas met normale kozijnen. En dankzij de hogere subsidie op driedubbelglas betaal je er uiteindelijk bijna even veel voor (bron: Milieu Centraal).

  Zijn je kozijnen nog in goede staat? Dan is het plaatsen van HR++ glas kostentechnisch meestal een goed alternatief.

Vraag vrijblijvend advies aan

Wil je advies op maat over het vervangen van jouw ramen en kozijnen? Vraag dit dan direct aan bij Kozijnshop.nl. Zij plaatsen al ruim 30 jaar kozijnen en denken graag met je mee.

Als klant van ons ontvang je 5% korting bij Kozijnshop.nl.

Vraag advies aan

Voordeliger isoleren met subsidie: bespaar tot 30%

Bij één maatregel krijg je ongeveer 15% van de kosten terug. Bij twee kan dit zelfs oplopen tot 30%. Lees wat je moet weten en waar je moet zijn voor subsidie bij isolatie. Zo wordt isoleren een stuk voordeliger!

Meer informatie over isolatie