1. Grootzakelijk
  2. Stadsverwarming voor bedrijven

Stadsverwarming voor bedrijven

Met stadsverwarming gebruikt u geen eigen gasketels voor het verwarmen van uw bedrijf. U bent direct aangesloten op ons warmtenet. Daarmee bent u verzekerd van een zeer betrouwbare warmtevoorziening en draagt u bij aan een schonere toekomst.

Voordelen van stadswarmte

Kant-en-klare warmte

Er is geen enkele vorm van onderhoud nodig.

Milieuvriendelijk

U bespaart gemiddeld 63% CO₂-uitstoot
Bekijk de CO2-reductie in 2021

Constante warmte

Warmtevoorziening met betrouwbare levering (99.9%).

Wij zorgen voor uw warmte

Bij stadsverwarming gebruiken we warmte die ontstaat bij bijvoorbeeld de opwekking van elektriciteit of bij afvalverwerking in de buurt. Deze warmte kunt u inzetten voor het verwarmen van uw bedrijfspand.

Omdat u geen ketels meer nodig heeft, heeft u ook geen omkijken naar onderhoud. Wij nemen u de zorg voor uw warmtevoorziening volledig uit handen. En u draagt bij aan een beter milieu. Intussen blijven wij investeren in steeds duurzamere warmtebronnen. Daar hoeft u niets voor te doen.

Tarieven voor stadsverwarming

Voor stadsverwarming bestaan de tarieven uit twee delen. De variabele kosten van uw verbruik en de vaste kosten voor de aansluiting, meterhuur en het transport. We passen de tarieven voor grootzakelijk verbruik aan het begin van elk kwartaal aan.

Tarieven bekijken

Van gas naar warmte

Wilt u met uw VvE, woningcorporatie of bedrijf worden aangesloten op stadswarmte? Goed idee. Zo helpt u mee aan een fossielvrije toekomst. Voor een soepele overstap van gas naar warmte, hebben we drie belangrijke tips.

Zo stapt u succesvol over

Koplopers in duurzame warmte

Zorg voor elkaar en voor het milieu

BovenIJ ziekenhuis

Voor het BovenIJ ziekenhuis is verduurzamen belangrijk. Ze willen zich niet alleen inzetten voor goede zorg, maar ook voor ons milieu. Milieucoördinator Mirjam Huisman geeft ons een rondleiding en laat zien welke stappen het BovenIJ zet om hun CO2-footprint te verkleinen en welke rol stadsverwarming daarin speelt.

Binnen één generatie aardgasvrij. Zij gaan het doen.

Woonstad Rotterdam en Woonbron

In Rotterdam werken ze hard aan de verduurzaming van vastgoed. Bekijk hoe woningbouwcorporaties Woonbron en Woonstad Rotterdam stappen zetten met stadswarmte en andere duurzaamheidsmaatregelen. Echte klimaatondernemers die de energietransitie niet als bedreiging zien, maar juist als kans.

"Fossil-free within one generation, daar gaan we voor. Onze warmtenetten zijn er klaar voor!"

Alexander van Ofwegen, Directeur Warmte

Ons netwerk voor stadswarmte groeit hard

In contact met Stadswarmte

Bel of meld u aan

  • Heeft u vragen? Bel dan 088 363 79 73 (van 9.00 tot 17.00 uur)

  • Aanmelden nieuwsbrief
    Elke twee maanden een korte update voor stadswarmte in de zakelijke markt en de publieke sector? Meld u aan voor ons Warmtenieuws.

Onze 24-uurs storingsdienst

  • Geen omkijken naar
    Is er een keer iets aan de hand, dan kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar op 0800 0513 (gratis). Een storing lossen we normaal gesproken binnen vier uur voor u op. Zonder dat u daar omkijken naar heeft.