1. Grootzakelijk
  2. Gebouwkoeling

Stadskoude: gebouwkoeling voor bedrijven

Naast warmtenetten bevinden zich in Nederland ook koudenetten. Met stadskoude koelt u uw gebouw met koud water uit een meer of recreatieplas bij u in de buurt.

Hoe werkt stadskoude?

Met stadskoude koelt u uw gebouw met koud water uit een meer of recreatieplas bij u in de buurt. Zo hoeft u geen gebruik te maken van airco’s. We pompen koud water op uit een diepe plas of meer. In onze koudecentrale zorgen we ervoor dat het water de temperatuur afgeeft aan het koudenetwerk, waarmee we uw interne koelsysteem koelen. Het opgewarmde water pompen we terug in de warmere bovenlaag van de plas.

Is stadskoude voor mijn bedrijf mogelijk?

Sinds 2006 maken verschillende bedrijven en gebouwen in Amsterdam gebruik van onze koude. Onze klanten lopen uiteen van kantoorgebouwen tot expohallen en bibliotheken en stadions. Bij de Amsterdamse Zuidas worden een aantal gebouwen gekoeld met water uit het nabijgelegen Nieuwe Meer. In Amsterdam Zuidoost wordt koude gewonnen uit de Oudekerkerplas. Is uw bedrijf op de Zuidas of in Zuidoost gevestigd? Wellicht kunt u uw gebouw dan ook aansluiten op stadskoude.  

In contact met Stadskoude

Bel of meld u aan

  • Heeft u vragen? Bel dan 088 363 79 73 (van 9.00 tot 17.00 uur)

  • Aanmelden nieuwsbrief
    Elke twee maanden een korte update voor stadswarmte in de zakelijke markt en de publieke sector? Meld u aan voor ons Warmtenieuws.

Onze 24-uurs storingsdienst

  • Geen omkijken naar
    Is er een keer iets aan de hand, dan kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar op 0800 0513 (gratis). Een storing lossen we normaal gesproken binnen vier uur voor u op. Zonder dat u daar omkijken naar heeft.