1. Grootzakelijk
  2. Gebouwkoeling

Stadskoude: gebouwkoeling voor bedrijven

Naast warmtenetten bevinden zich in Nederland ook koudenetten. Sommige bestaan al meer dan vijftien jaar. Stadskoude zorgt er onder andere voor dat u aangenaam kunt werken in een koel kantoor. Met stadskoude koelt u uw gebouw met koud water uit het meer of de recreatieplas bij u in de buurt. Dat is niet alleen bijzonder, maar ook heel comfortabel.

De voordelen van gebouwkoeling

Prettig werken in een koel bedrijfspand? Met stadskoude koelt u uw gebouw met koud water uit een meer of recreatieplas bij u in de buurt. Dat is niet alleen bijzonder, maar ook nog eens heel comfortabel.

Zorgeloze koeling

Kant-en-klare koeling die zorgeloos en ook nog eens ruimtebesparend is

Constante koude

Constante koudevoorziening door onze betrouwbare levering

Zeer comfortabel

Onopvallend blijft de binnentemperatuur aangenaam 

Hoe werkt stadskoude?

We pompen koud water op uit een diepe plas of meer. Dit water brengen we naar onze koudecentrale. Daar zorgen we dat het water zijn temperatuur afgeeft aan het koudenetwerk, waarmee we uw interne koelsysteem koelen. De stroom die nodig is voor opwek en transport van de koude kopen wij 100% groen in, met groencertificaten.

Het opgewarmde water pompen we weer terug in de warmere bovenlaag van de plas, die zich in zijn natuurlijke toestand herstelt. Een vrij unieke manier om uw gebouw te koelen.

Is stadskoude voor mijn bedrijf mogelijk?

Sinds 2006 maken verschillende bedrijven en gebouwen in Amsterdam gebruik van onze koude. Onze klanten lopen uiteen van kantoorgebouwen tot expohallen en bibliotheken en stadions. Is uw bedrijf op de Zuidas of in Zuidoost gevestigd? Grote kans dat u ook kunt profiteren van deze innovatieve oplossing.

Lees meer over de voordelen van stadskoude.

Johan Cruijff ArenA zet in op verduurzaming

De Johan Cruijff ArenA zet al jaren een mix van duurzamere producten in. Zo bespaart de ArenA op het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 door het stadion te verwarmen met stadsverwarming. Voor de koeling maakt de ArenA gebruik van de natuurlijke koude van de Ouderkerkerplas.

Kijk mee achter de schermen

In contact met Stadskoude

Bel of meld u aan

  • Heeft u vragen? Bel dan 088 363 79 73 (van 9.00 tot 17.00 uur)

  • Aanmelden nieuwsbrief
    Elke twee maanden een korte update voor stadswarmte in de zakelijke markt en de publieke sector? Meld u aan voor ons Warmtenieuws.

Onze 24-uurs storingsdienst

  • Geen omkijken naar
    Is er een keer iets aan de hand, dan kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar op 0800 0513 (gratis). Een storing lossen we normaal gesproken binnen vier uur voor u op. Zonder dat u daar omkijken naar heeft.