1. Grootzakelijk
 2. Sectoren
 3. Transport & Opslag

Op weg naar verdere elektrificatie van de Transport & Opslag sector

De transportsector is verantwoordelijk voor circa een derde van het energieverbruik in de wereld. Dit plaatst de transportsector centraal bij het realiseren van een duurzamer energiesysteem. E-mobility zal daarbij een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd is er de enorme groei van het aantal distributiecentra, die steeds efficiënter en duurzamer worden en een goede mogelijkheid bieden voor het plaatsen van veel zonnepanelen. 

 

Bij een andere vorm van opslag, de opslag van data, wordt al langere tijd fors geïnvesteerd in de verduurzaming van datacenters. De verschillende manieren waarop dat wordt gedaan vormen een inspiratie voor veel andere sectoren.

Samenwerken voor succesvolle verduurzaming

Elektrificatie en oplossingen voor e-mobility zijn belangrijke factoren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Wij zetten ons er voor in om door verdere elektrificatie van de samenleving klimaatverandering tegen te gaan. Dat doen we samen met onze partners en onze klanten. Bekijk de voorbeelden.

InCharge: bijna Europa’s grootste netwerk van oplaadpalen voor elektrisch vervoer

Samen met onze partners hebben we één van Europa's grootste oplaadnetwerken gebouwd: InCharge. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland en Zweden en zal naar meer markten worden uitgebreid. Als bedrijf kunt u direct profiteren van ons enorme oplaadnetwerk. 

Laadpalen voor zakelijk gebruik installeren

Steeds meer mensen maken de keuze voor een elektrische auto. Bied u uw klanten en medewerkers al de gelegenheid om hun auto bij uw bedrijf op te laden met een laadpaal? Wanneer uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunnen wij u helpen dit te realiseren met de juiste laadoplossingen.

Laadpalen voor zakelijk gebruik

Zó faciliteert en financiert u laadpalen voor uw bedrijf

Wanneer is het interessant om eigen laadpalen te faciliteren? Wat levert het op? En hoe verdient u de investering terug? In dit handige overzicht krijgt u de antwoorden.

Download het overzicht
Opslag: distributiecentra belangrijk onderdeel van de logistieke keten

Opslag: distributiecentra belangrijk onderdeel van de logistieke keten

Hoogwaardige logistiek gaat voor een succesvolle duurzame transitie gepaard met technologische innovatie en samenwerking. Distributiecentra spelen hierin een cruciale rol. Naast de strategische locatie en bereikbaarheid zijn deze centra in toenemende mate toonbeelden van efficiency en duurzaamheid.

Bij uitstek geschikt voor zonnepanelen

Veel distributiecentra en kantoorgebouwen zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. In 2030 moet de CO₂-uitstoot maar liefst met 50% gereduceerd zijn. Dus ook als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Met zonnepanelen voor grootverbruik wekt u uw eigen, schone energie op en kunt u er zelfs geld aan verdienen.

 • 100% duurzaam
  Uw eigen, schone energie opwekken. En uw CO₂-uitstoot verminderen
 • SDE++ subsidie
  Uw investeringskosten verlagen door de SDE++ subsidieregeling te gebruiken
 • Kosten besparen
  Uw energiekosten verlagen en er door teruglevering zelfs aan verdienen

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

U wilt uw bedrijf graag verduurzamen en tegelijk ook besparen op uw energiekosten. Dat kan met zonnepanelen. Lees het artikel hoe u in 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand realiseert.

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

Onze 6 beloften voor zakelijke klanten

 • Een vast contactpersoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

 • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat.

 • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidieaanvraag tot installatie