1. Grootzakelijk
 2. Sectoren
 3. Energieoplossingen voor de Transport & Opslag sector
Energieoplossingen voor Transport & Opslag

Energieoplossingen voor de Transport & Opslag sector

De transportsector is verantwoordelijk voor circa een derde van het energieverbruik in de wereld. Dit plaatst de transportsector centraal bij het realiseren van een duurzamer energiesysteem. E-mobility zal daarbij een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd is er de enorme groei van het aantal distributiecentra, die steeds efficiënter en duurzamer worden en een goede mogelijkheid bieden voor het plaatsen van veel zonnepanelen. 

 

Bij een andere vorm van opslag, de opslag van data, wordt al langere tijd fors geïnvesteerd in de verduurzaming van datacenters. De verschillende manieren waarop dat wordt gedaan vormen een inspiratie voor veel andere sectoren.

Samenwerken voor succesvolle verduurzaming

Elektrificatie en oplossingen voor e-mobility zijn belangrijke factoren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Wij zetten ons er voor in om door verdere elektrificatie van de samenleving klimaatverandering tegen te gaan. Dat doen we samen met onze partners en onze klanten. Bekijk de voorbeelden.

InCharge: bijna Europa’s grootste netwerk van oplaadpalen voor elektrisch vervoer

Samen met onze partners hebben we één van Europa's grootste oplaadnetwerken gebouwd: InCharge. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland en Zweden en zal naar meer markten worden uitgebreid. Als bedrijf kunt u direct profiteren van ons enorme oplaadnetwerk. 

Laadpalen voor zakelijk gebruik installeren

Laadpalen voor zakelijk gebruik installeren

Steeds meer mensen maken de keuze voor een elektrische auto. Bied u uw klanten en medewerkers al de gelegenheid om hun auto bij uw bedrijf op te laden met een laadpaal? Wanneer uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunnen wij u helpen dit te realiseren met de juiste laadoplossingen.

Laadpalen voor zakelijk gebruik
Laadpalen voor zakelijk gebruik installeren

Zó faciliteert en financiert u laadpalen voor uw bedrijf

Wanneer is het interessant om eigen laadpalen te faciliteren? Wat levert het op? En hoe verdient u de investering terug? In dit handige overzicht krijgt u de antwoorden.

Download de whitepaper
Opslag: distributiecentra belangrijk onderdeel van de logistieke keten

Opslag: distributiecentra belangrijk onderdeel van de logistieke keten

Hoogwaardige logistiek gaat voor een succesvolle duurzame transitie gepaard met technologische innovatie en samenwerking. Distributiecentra spelen hierin een cruciale rol. Naast de strategische locatie en bereikbaarheid zijn deze centra in toenemende mate toonbeelden van efficiency en duurzaamheid.

Bij uitstek geschikt voor zonnepanelen

Veel distributiecentra en kantoorgebouwen zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. In 2030 moet de CO₂-uitstoot maar liefst met 50% gereduceerd zijn. Dus ook als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Met zonnepanelen voor grootverbruik wekt u uw eigen, schone energie op en kunt u er zelfs geld aan verdienen.

 • 100% duurzaam
  Uw eigen, schone energie opwekken. En uw CO₂-uitstoot verminderen
 • SDE++ subsidie
  Uw investeringskosten verlagen door de SDE++ subsidieregeling te gebruiken
 • Kosten besparen
  Uw energiekosten verlagen en er door teruglevering zelfs aan verdienen

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

U wilt uw bedrijf graag verduurzamen en tegelijk ook besparen op uw energiekosten. Dat kan met zonnepanelen. Lees het artikel hoe u in 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand realiseert.

Vrijblijvend zakelijk advies

Waarom u goed zit bij Vattenfall

 • U kunt met al uw vragen terecht bij uw vaste contactpersoon
 • U krijgt een seintje én een oplossing bij afwijkend energieverbruik
 • Wij wijzen u op kansen in de markt en helpen u de juiste keuzes te maken
 • Wij zijn als koploper in de energietransitie uw partner in verduurzaming

Beste zakelijke dienstverlener in Energie

In de MT1000 van Management Team zijn wij voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste zakelijke dienstverlener' in Energie. Wij zijn er trots op dat we overall het hoogst scoren op:

 • Klantgerichtheid
 • Productleiderschap
 • Excellente uitvoering
 • Marktaandeel en aanbeveling