De voordelen van zakelijke laadpalen

Zet een stap richting fossielvrij rijden en investeer in elektrisch rijden. Het installeren van uw eigen laadpalen op uw bedrijfsterrein is extra aantrekkelijk geworden. Maak nu gebruik van onze korting én het belastingvoordeel.

Slimme oplaadpunten

Twee laadpunten in een slimme laadpaal, draadloos verbonden met onze server. Heeft één laadpaal een storing, dan blijft de andere gewoon werken.

Financiering op maat

Beslis zelf of u laadpalen koopt, huurt of least. Bij koop krijgt u (vanaf twee laadpalen) €100 korting. En met de Milieu Investerings­aftrek heeft u een aftrekpost van 45% op uw investering.

Volledige installatie

Eén van onze ervaren gecertificeerde installeurs maakt alles voor u in orde. Volledige installatie mogelijk vanaf het tweede kwartaal. Afmontage direct beschikbaar.

Zorgeloos elektrisch rijden

Over onze zakelijke laadpalen

laadpalen

 • Aantal aansluitingen: 2

 • Aansluiting: type 2, geschikt voor alle nieuwe elektrische voertuigen

 • Laadvermogen: Tot 22 kW (wanneer er 1 auto staat te laden) of tot 11 kW (wanneer er twee auto’s staat te laden)

 • Extra opties: makkelijk uit te breiden tot maximaal 100 laadpunten

De slimme en handige Alfen Eve Double

Met de Alfen Eve Double heeft u twee geavanceerde oplaadpunten met een 7 inch full colour display, die u nog kunt uitbreiden tot 100 per cluster. Daarnaast profiteert u van onafhankelijkheid: heeft één laadpunt een storing, dan blijven de andere laadpalen gewoon werken.

Alfen Eve Double

In 5 stappen een zakelijk oplaadpunt

 1. U geeft uw gegevens door via het online offerteformulier.

 2. We bekijken uw aanvraag en bellen u binnen 1 werkdag om de technische details te bespreken.

 3. U krijgt direct een offerte op maat of we maken met u een afspraak voor een schouw bij uw bedrijf. Dit hangt af van uw wensen.

 4. Als wij het oplaadpunt voor uw bedrijf mogen installeren, dan belt de monteur u binnen 2 werkdagen na uw akkoord op de offerte. Hij maakt dan samen met u een afspraak voor het installeren van uw laadpaal.

 5. De monteur komt bij u langs om het oplaadpunt te installeren en u er uitleg over te geven. U kunt uw auto direct laden.

Veelgestelde vragen over zakelijke laadpunten

Wij hebben alle veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Zijn de installatiekosten inclusief?
Wat betreft het installatiepakket heeft u de keuze tussen volledige installatie of afmontage.
 • Wanneer u voor volledige installatie kiest, dan verzorgen wij de installatie van A tot Z. Van het graafwerk tot de laadpaalinstellingen.
 • Wanneer u kiest voor afmontage, dan sluit uw eigen installateur de laadpalen aan op het stroomaansluiting. Wij verbinden de laadpalen dan met ons platform.

Bij afmontage worden de installatiekosten in de offerte meegenomen. Bij volledige installatie zijn de installatiekosten pas bekend na een schouw ter plaatse. De hoogte van de installatiekosten zijn situatieafhankelijk. Factoren die de kosten beïnvloeden zijn: de afstand van de meterkast tot de plek waar de laadpalen komen, het beschikbare vermogen van de aansluiting in de meterkast en benodigde graafwerkzaamheden.

Hier vindt u de volledige instructie van afmontage.

Kom ik in aanmerking voor de Milieu Investerings Aftrek (MIA)?

Alle ondernemers die belastingplichtig zijn voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting komen in aanmerking voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Ook een overheidsorganisatie, stichting of vereniging kan gebruikmaken van de MIA, als die belastingplichtig is voor vennootschapsbelasting. De regeling is niet voor particulieren.

De MIA is alleen geldig voor laadpalen die u voor eigen gebruik inzet. Laadpalen met het MIA belastingvoordeel mogen dus niet opengesteld worden voor bezoekers. Wel is het mogelijk om een gedeelte van de palen voor eigen gebruik te houden (met het voordeel van MIA) en de rest open te stellen.

Voor de MIA-Service werkt Vattenfall samen met Subsidiebureau Nederland (SBN). SBN werkt op no-cure-no-pay basis en via Vattenfall krijgt u korting op het tarief van SBN.

Wat is het netto belastingvoordeel?

De Milieu Investeringsaftrek (MIA) bedraagt 45% van maximaal €2500,- per laadpaal. Dit levert een aftrekpost op van maximaal €1125,- per laadpaal.

Het netto-belastingvoordeel is afhankelijk van de type onderneming en het belastingpercentage. Afhankelijk van de belasting die van toepassing is (inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting) zal het nettovoordeel tussen de €168 en €416 euro per laadpaal liggen.

Hoe laad ik mijn elektrische auto op?
 1. Steek de stekker van de laadkabel in uw auto en de laadpaal.
 2. Houd de laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal.
 3. De laadpaal start met laden.
 4. Bent u klaar met laden? Houdt uw laadpas opnieuw voor de kaartlezer.
 5. De laadsessie wordt beëindigd en u kunt de laadkabel loskoppelen.
Hoe kan ik sneller laden?

Met Dynamic Load Balancing verdeel je de stroom over alle elektrische apparaten en alle elektrische auto's. Als je binnen minder stroom gebruikt, gaat er meer naar de elektrische auto's. Heb je minder stroom nodig voor de elektrische auto's, dan gaat er meer stroom naar binnen.

Zo voorkom je overbelasting, stroomuitval en hoef je in veel gevallen je meterkast niet te verzwaren. Voor Dynamic Load Balancing heb je een slimme meter nodig in je meterkast met een speciale P1-poort: DSMR 4.0-4.2 of SMR 5.0. Of je die hebt, zie je op je slimme meter.

Hoe kan ik zien hoeveel er geladen is?

Via My InCharge kunt u alle laadsessies van uzelf en andere gebruikers terugvinden. Met uw e-mailadres en wachtwoord logt u eenvoudig in. Vul onder het kopje ‘Laadhistorie’ de begin- en einddatum in en klik op ‘Filteren’.

Laadsessies bij onze laadpunten kunt u altijd direct inzien. Die van niet-Vattenfall laadpunten zijn zichtbaar vanaf de tweede week van elke nieuwe maand.

Hoe kan ik derden toegang geven tot mijn laadpunten?

Via My InCharge bepaalt u eenvoudig wie mag laden bij uw zakelijke laadpunten. Medewerkers, klanten en bezoekers kunnen dan tegen betaling hun elektrische auto opladen. Van ons krijgt u vervolgens een vergoeding voor de geladen stroom.

De online portal My InCharge

Uw laadpalen zijn verbonden met het internet via een SIM-kaart. Zo bent u verbonden met de online portal, My InCharge. Daar ziet u precies hoeveel elektriciteit u heeft gebruikt en wanneer. Ook beheert u er uw laadpalen, uw opties voor slim laden en uw laadpassen.

Samenwerken voor succesvolle verduurzaming

Om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven willen wij de CO2-uitstoot voor de gehele energieketen verlagen. Het is ons doel om in 2040 netto nul CO2-uitstoot te realiseren voor onze eigen activiteiten, voor onze leveranciers en voor onze klanten. Elektrificatie en oplossingen voor e-mobility zijn belangrijke manieren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Bekijk de voorbeelden.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een duurzaam, volledig elektrisch, wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.

Bekijk de 4 stappen

Ook interessant voor u?

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).