Samen op weg naar duurzame logistiek

Bij het realiseren van onze ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken, werken wij samen met veel verschillende bedrijven en organisaties. Lean & Green is één van die organisaties. Vattenfall en Lean & Green dragen met hun samenwerking bij aan het verduurzamen van de transport- en logistieksector, door het bieden van producten, diensten en kennis & expertise aan de sector.

Op weg naar duurzame oplossingen en efficiƫnte logistieke processen

Lean & Green helpt bedrijven op weg naar duurzame oplossingen en efficiënte logistieke processen. Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma waar zowel verladers als bedrijven, die binnen de logistieke dienstverlening werkzaam zijn, aan kunnen deelnemen. Het programma geeft - door jaarlijks meten van de CO2 - erkenning aan de verbeteringen van de CO2-prestatie via het Lean & Green 5 Star Framework.

Lean & Green bestaat uit meer dan 250 betrokken deelnemers binnen Nederland. En is de afgelopen jaren verder uitgebreid door heel Europa naar maar liefst 13 landen. Dit zijn allemaal bedrijven die op verschillende manieren actief op de weg zijn naar 0% emissie.

U vindt hier meer informatie over Lean & Green.

Optimaal gebruik van duurzame energiebronnen

Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om het duurzaam opwekken van energie voor een logistieke organisatie? En kan dit ook op een fijne manier worden opgeslagen, zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt? Tijdens de online kennissessie van 24 juni met onze partner Lean & Green kwamen deze onderwerpen ter sprake.

Lees meer over de sessie van 24 juni

Terugblik Lean & Green Summit 2021

De Lean & Green Summit 2021 bracht bezoekers in de gelegenheid om mensen die hetzelfde probleem herkennen - en misschien al opgelost hebben - te spreken. Want door in gesprek te gaan met andere bedrijven, ook al zijn het wellicht concurrenten, kun je veel van elkaar leren.

Duurzame stappen voor een fossielvrije transportsector

Hoe kunnen we de ecologische voetafdruk van de transport- en opslagsector verkleinen? Van grote stappen als het volledig zelf duurzaam opwekken van je stroom, tot kleine stappen in de vorm van een enkel elektrisch voertuig in gebruik nemen. Tijdens de online kennissessie van 28 januari met onze partner Lean & Green kwamen deze onderwerpen ter sprake.

Lees meer over de sessie van 28 januari

Duurzaam advies. En altijd een scherpe prijs.

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering