1. Grootzakelijk
 2. Steeds duurzamer
 3. Onze duurzame oplossingen
Onze duurzame oplossingen

Duurzame oplossingen voor uw bedrijf

Door het gebruik van duurzame energie draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. We denken graag met u mee en helpen bij uw keuze voor een duurzame oplossing. Samen zorgen we dat uw bedrijf minder CO₂ uitstoot én dat u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Onze duurzame oplossingen

Eigen opwek van energie met zonnepanelen

Zonne-energie opwekken voor uw bedrijf

Met zonnepanelen wekt u schone elektriciteit op voor uw bedrijf. Zo bespaart u op het gebruik van fossiele energie en verkleint u de CO2-uitstoot van uw bedrijf. En er zijn nog meer argumenten om te kiezen voor zonnepanelen.

Nederlandse windenergie

Zakelijke windenergie

Neemt u bij ons Nederlandse windenergie af, dan weet u zeker dat uw elektriciteit voor 100 procent afkomstig is van windmolens uit ons land. Nederlandse wind is CO2-neutraal en voldoet aan de eisen van het keurmerk Milieukeur. U ontvangt van ons een certificaat om dit aan te kunnen tonen. En we zorgen er zo samen voor dat uw bedrijf beter presteert op de CO2-prestatieladder.

Duurzaam door EuropeseWind

Europese windenergie van Vattenfall

De wereldwijde ontwikkeling van windenergie gaat razendsnel. Ook buiten de grenzen van ons land investeert Vattenfall volop in grote windprojecten voor de opwek van windenergie.

De voordelen van EuropeseWind

 • 100% duurzaam opgewekte Europese windenergie
 • Betaalbaar uw elektriciteitsverbruik verduurzamen
 • Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

Zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden

De vraag naar en het gebruik van elektrische auto's neemt toe. Misschien rijdt u zelf ook al elektrisch of hybride? Een verstandige keuze, want u draagt daarmee bij aan de verduurzaming van het klimaat. Uw auto stoot namelijk geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit, zeker als de elektriciteit van uw laadpunt afkomstig is van duurzame bronnen, zoals wind of zon.

Denkt u ook aan de overstap naar elektrisch rijden? We helpen u graag op weg met slimme laadoplossingen, zoals oplaadpunten bij u thuis of bij uw bedrijf en toegang tot duizenden openbare laadpunten onderweg.

Stadswarmte en -koude

U kunt uw bedrijfsruimte duurzaam verwarmen en koelen met stadswarmte en -koude. Met stadsverwarming gebruikt u geen eigen gasketels, maar bent u direct aangesloten op ons warmtenet.

Uw bedrijfspand duurzaam koelen
Daarnaast kunt u uw kantoor- of dataruimte koelen met stadskoude. We pompen ijskoud water op uit een diepe plas of meer die we in onze koudecentrale omzetten naar duurzame koude voor uw bedrijf.

Andere duurzame oplossingen

Energie uit waterkracht: GroenGarant

Energie uit waterkracht

Waterkracht omzetten in energie, dat doen mensen al meer dan tweeduizend jaar. Een waterkrachtcentrale is een moderne watermolen, waarin met behulp van stromend water een turbine aan het draaien gebracht wordt. Dit wordt ook wel hydro-elektriciteit genoemd. In Nederland hebben we twee waterkrachtcentrales, in Maurik en Alphen. Vattenfall exploiteert meer dan honderd waterkrachtcentrales, die voornamelijk in Scandinavië te vinden zijn.

Met GroenGarant verduurzaamt u met Garanties van Oorsprong. Daarmee heeft u het bewijs dat de elektriciteit die u afneemt duurzaam is opgewekt, onder andere via onze Europese waterkrachtinstallaties.

De voordelen van GroenGarant

 • Duurzaam opgewekte energie uit Europese Waterkrachtinstallaties
 • Verduurzaming met Garanties van Oorsprong, uitgegeven door overheidsinstantie CertiQ
 • Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

Verlaag uw CO₂-footprint met KlimaatNeutraal Gas

Hemwegcentrale Vattenfall

U kunt de CO2-uitstoot als gevolg van uw gasverbruik compenseren met klimaatneutraal gas. Daarbij geeft u ons de opdracht om CO2-reductiecertificaten aan te schaffen. Eén certificaat compenseert de uitstoot van één ton CO2. Omgerekend komt dat neer op het verbruik van 555 m3 gas.

De certificaten zijn gekoppeld aan duurzaamheidsprojecten in voornamelijk ontwikkelingslanden. Klimaatneutraal gas is daarmee niet alleen positief voor het milieu, maar ook voor de lokale bevolking in gebieden waar deze projecten gerealiseerd worden.

De voordelen van KlimaatNeutraal Gas

 • Verduurzaming van uw gasverbruik door CO2-reductiecertificaten
 • Stimulans voor duurzaamheidsprojecten in ontwikkelingslanden
 • Draagt bij aan uw MVO-doelstellingen en -rapportage

GreenBattery: Duurzaam alternatief dieselaggregaat

Wie kent ze niet: ronkende dieselaggregaten als tijdelijke elektriciteits­voorziening. Vaak ingezet bij evenementen en bouwwerkzaamheden. Deze dieselaggregaten hebben plaatselijk een fikse toename van fijnstof en roet tot gevolg. Sinds kort hebben we nu een stil, schoon en duurzaam alternatief voor de dieselaggregaat: de GreenBattery. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie.

Samen met GreenBattery zorgen we ervoor dat de Groene batterij op termijn ook een belangrijke rol vervult in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

De voordelen van de GreenBattery:

 • Innovatief mobiel energieopslagsysteem waarin elektriciteit uit wind en zon wordt opgeslagen.
 • Geen uitstoot van CO2, NOx en fijnstof en geen geluid, waardoor het ideaal is voor festivals en evenementen.
 • Vóór plaatsing wordt de batterij opgeladen met stroom uit wind. Tijdens het evenement wordt het bijgeladen vanuit lokale bronnen.