1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Decentrale energieoplossingen

Decentrale energieoplossingen als strategisch focuspunt

Wij bieden onze klanten oplossingen voor duurzame energieproductie en een efficiënt energieverbruik. In de meeste markten waarin wij actief zijn, bieden we uiteenlopende decentrale energieoplossingen. Denk hierbij aan laadoplossingen voor elektrische voertuigen, lokale energieopwek met zonnepanelen op daken of op land, warmteoplossingen zoals warmtepompen en mogelijkheden voor energieopslag door middel van batterijen.

Wat we doen

We helpen onze klanten bij de ontwikkeling van koolstofarme gebouwen, wijken en steden. En we verbeteren de energieprestaties door het aanbieden van geïntegreerde energie­oplossingen voor verwarming en koeling, decentrale energieproductie, energieopslag, oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en energiebeheer. Bekijk al onze energieoplossingen.

Strategisch focuspunt

Geïntegreerde en decentrale energie­oplossingen zijn voor ons een strategisch focuspunt. Systemen die lokale productie, overtollige warmte/ koeling, opslag en verbruik integreren, evenals grootschalige centrale activa, zullen het toegenomen gebruik van gedecentraliseerde energiesystemen in gebouwen en wijken ondersteunen.

Zowel gemeenten, bedrijven als consumenten vragen steeds vaker om partners die integrale energieoplossingen kunnen adviseren, ontwerpen, installeren, exploiteren en financieren. Warmte is een natuurlijk middelpunt in geïntegreerde energieoplossingen en zal ook in minder dichtbevolkte gebieden een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Meer weten?

Telefoon Wilt u weten wat wij op dit gebied voor uw bedrijf of onderneming kunnen doen? Bel dan 020 892 00 75 of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Hybride WKO voor grootschalige nieuwprojecten

Op onze route naar fossielvrij leven ontwikkelen we continu oplossingen die het energieverbruik van onze klanten zo duurzaam mogelijk maken. Hybride WKO combineert warmte en koude van een WKO-systeem met stadswarmte en een warmtepomp. Laat u inspireren en bekijk of de hybride WKO past bij uw project.

Bekijk de mogelijkheden

Batterijopslagsystemen hebben de toekomst

Flexibeler beheer energieverbruik

Wij bieden ook batterijen aan als fossielvrije opslagoplossingen. Met batterijopslag kunnen industriële klanten hun verbruik flexibeler beheren door piekbelastingen af ​​te dekken, het zogenaamde peak shaving. Peak shaving is een techniek die het stroomverbruik verlaagt in tijden van maximale vraag en zo de kosten verlaagt. In gebieden met een zwak aanbod gebruiken we grote batterijen om de capaciteit tijdens piekmomenten te vergroten om dure netuitbreidingen te voorkomen, of in afwachting van netuitbreidingen van de transmissienetbeheerder (TSO).

Sleutelrol batterijopslagsystemen 

Batterijopslagsystemen hebben het potentieel om een ​​sleutelrol te spelen bij de integratie van hernieuwbare energie in het elektriciteitsnet. Wij exploiteren op meerdere locaties in Europa grote batterijopslagsystemen in combinatie met wind- en zonneparken. Deze gecombineerde systemen, ook wel hybride parken genoemd, balanceren de feed-in voor meer stabiliteit van het elektriciteitsnet. Het recent gebouwde energiepark Haringvliet Zuid in Nederland is, met zes windmolens, 115.000 zonnepanelen en 12 zeecontainers met batterijen, één van onze grootste hybride energieparken.

Integratie van batterijen, wind- en zonne-energie

Met het hybride energiepark Haringvliet Zuid in Nederland combineren wij voor het eerst de drie technologieën batterij, wind en zon.

Powerpeers: Zelf de energiebronnen kiezen

Bij Powerpeers komen partijen die zelf energie opwekken en afnemers van duurzame energie samen. U kiest zelf van welke energiebronnen u 100% groene stroom afneemt. Wij geloven in een groene toekomst en dat we die samen moeten en kunnen bereiken.

Ook interessant om te weten

Wij werken aan fossiele vrijheid

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).