1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen

Steeds duurzamer ondernemen

Wij geloven dat iedere ondernemer met grote of kleine maatregelen een bijdrage kan leveren aan het verlagen van de CO2-uitstoot. En dat is nodig ook. Want in het Klimaatakkoord is vastgelegd dat in 2030 ten minste 55% van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 gereduceerd moet zijn. Dat betekent dat ook de CO2-uitstoot van bedrijven flink beperkt moet worden. En daar helpen wij deze bedrijven graag bij.

Wij helpen u verduurzamen

We zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Lees wat ons plan is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen zoveel mogelijk af te bouwen. Zo zorgen we er onder andere voor dat de energie die wij leveren gepaard gaat met steeds minder CO2-uitstoot. Bekijk hoe we u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw bedrijf.

Benut u met uw bedrijf alle subsidie­mogelijkheden?

Met energiesubsidies en fiscale regelingen kunt u uw investeringen om energie te besparen of op een andere manier te verduurzamen sneller terugverdienen. Benieuwd of uw bedrijf alle subsidiekansen optimaal benut? Ontdek welke subsidies er zijn met onze Zakelijke Subsidiewijzer. Of laat u persoonlijk adviseren door onze partner Subsidiebureau Nederland.

Gebruik onze Subsidiewijzer

Haal voordeel uit de CO2-prestatieladder

Voordeel halen uit verduurzamen kan op verschillende manieren. Niet alleen zorgen verduurzamende maatregelen in veel gevallen voor een lagere energierekening, ze kunnen u ook meer omzet opleveren. Aanbestedende organisaties gunnen hun opdrachten namelijk steeds vaker aan bedrijven die goed scoren op de CO2-prestatieladder. Een hoge score op de ladder zorgt voor een fictieve korting op de inschrijfprijs van de aanbesteding.

CO2-prestatieladder

Download de whitepaper 'In 5 stappen uw CO2 reduceren' of lees de onderstaande artikelen hoe u beter kunt presteren op de CO2-prestatieladder:

Afstappen van fossiele brandstoffen

Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Daarom bouwen wij onze fossiele productie af, investeren we in het opwekken van hernieuwbare energiebronnen, kijken we naar mogelijk­heden van elektrificatie en innoveren we met nieuwe manieren van energieopslag.

Energietransitie biedt kansen en vraagt om samenwerking

De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Voorwaarde is wel dat bedrijven én overheden samen de handschoen oppakken en elkaar verder helpen. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

Lees het essay (pdf)

Ga zelf aan de slag met verduurzamen

Wij staan voor u klaar!

Vraag het de Markt Expertise Desk

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzamer ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk


Heeft u vragen?
Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 020 892 01 80.

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.

Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall AB heeft na 2022 en 2023 ook in 2024 weer de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

Platinum 2022EcoVadis 2023 EcoVadis platinum 2024

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).