1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen

Steeds duurzamer ondernemen op weg naar fossielvrij leven

Wij geloven dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan ons doel om fossielvrij te leven. We doen er alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om duurzamer te kunnen ondernemen. Zo zorgen we ervoor dat de energie die wij leveren aan onze klanten gepaard gaat met steeds minder CO2-uitstoot en daarmee duurzamer wordt.

 

En dat is nodig ook. Want in het Klimaatbeleid is vastgelegd dat in 2030 ten minste 55% van de CO2-uitstoot gereduceerd moet zijn om een verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent dat ook de CO2-uitstoot van bedrijven flink beperkt moet worden. En daar helpen wij deze bedrijven graag bij.

Onze weg naar een CO2-vrije samenleving

Om ons doel van fossielvrij leven binnen één generatie te bereiken, transfor­meren wij ons productieportfolio. Volgens onze CO2-roadmap bouwen wij onze fossiele productie af, investeren we in hernieuwbare energiebronnen en innoveren we met nieuwe manieren van energieopslag.

Energietransitie biedt kansen en vraagt om samenwerking

De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Voorwaarde is wel dat bedrijven én overheden samen de handschoen oppakken en elkaar verder helpen. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

Lees het essay (pdf)

Op weg naar een fossielvrij leven

We doen er alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om duurzaam te kunnen ondernemen. Bekijk hoe we u verder kunnen helpen bij het verduurzamen van uw bedrijf.

Benut u met uw bedrijf alle subsidie­mogelijkheden?

Met energiesubsidies en fiscale regelingen kunt u uw duurzame en energiebesparende investeringen sneller terugverdienen. Benieuwd of uw bedrijf alle subsidiekansen optimaal benut? Ontdek welke subsidies er zijn met onze Zakelijke Subsidiewijzer. Of laat u persoonlijk adviseren door onze partner Subsidiebureau Nederland.

Gebruik onze Subsidiewijzer

Breng uw bedrijf via de CO2-prestatieladder naar duurzame volwassenheid

Voordeel halen uit verduurzamen kan op verschillende manieren. Niet alleen zorgen verduurzamende maatregelen in veel gevallen voor een lagere energierekening, ze kunnen u ook meer omzet opleveren. Aanbestedende organisaties gunnen hun opdrachten namelijk steeds vaker aan bedrijven die goed scoren op de CO2-prestatieladder. Een hoge score op de ladder zorgt voor een fictieve korting op de inschrijfprijs van de aanbesteding.

CO2-prestatieladder

Download de whitepaper 'In 5 stappen uw CO2 reduceren' of lees de onderstaande artikelen hoe u beter kunt presteren op de CO2-prestatieladder:

Bekijk ook de verhalen van onze klanten over succesvol duurzaam ondernemen

Wilt u weten hoe andere bedrijven slim omgaan met hun energie? Neem dan een kijkje achter de schermen bij iconische Nederlandse gebouwen, organisaties en evenementen of laat u inspireren door de ervaringen van onze klanten en van Klimaatondernemers.

Selecteer op sector, onderwerp of thema

Ga zelf aan de slag met verduurzamen

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).