1. Home
  2. Over Vattenfall
  3. Onze energiebronnen

Onze energiebronnen

Investeren in de groei van duurzame energieproductie

In Europa produceert Vattenfall elektriciteit uit vele soorten energiebronnen, waaronder wind, zon, waterkracht, kernenergie, biomassa, afval, kolen en aardgas. We stappen geleidelijk af van het gebruik van fossiele brandstoffen en investeren fors in de groei van duurzame energieproductie.

Zon

Zonne-energie vormt een essentieel onderdeel van een duurzaam en fossielvrij energiesysteem. Vattenfall loopt voorop in het ontwikkelen en bouwen van zonne-energieprojecten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Meer over zonne-energie

Wind

Windenergie is een van onze belangrijkste duurzame energiebronnen. Het draagt bij aan Vattenfalls doel: een fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Meer over windenergie

Waterkracht

Vattenfall bezit en exploiteert meer dan 100 waterkrachtcentrales. Waterkracht is een van de belangrijkste duurzame energiebronnen binnen het Europese energiesysteem.

Meer over waterkracht

Gas

Vattenfall gaat over naar een volledige duurzame energieopwekking. Gas kan als een flexibele en tijdelijke back-up dienen op de weg naar klimaatneutrale energievoorziening.

Meer over gas

Biomassa

Biomassa kan als tijdelijke oplossing dienen bij de verduurzaming van het stadwarmtenet.

Meer over biomassa