1. Thuis
  2. Zonnepanelen
  3. Met pv-panelen wek je zelf stroom op

Met pv-panelen wek je zelf stroom op

Op zoek naar pv-panelen (zonnepanelen) voor op je dak? Lekker duurzaam, want je wekt er je eigen groene zonnestroom mee op. Als je pv-panelen wilt kopen, kun je bij ons kiezen uit 3 pakketten. Meer weten over pv-panelen, prijs en de mogelijkheden bij je thuis? Met onze Dakcheck weet je snel meer.

Pv-panelen, zonnepanelen of pv-zonnepanelen?

Vraag je je af: wat zijn pv-panelen? Is er een verschil tussen pv- en zonnepanelen? Goed om te weten: pv-panelen en zonnepanelen zijn hetzelfde product. Pv is een afkorting van de Engelse term ‘photovoltaic’. Zonder al te technisch te worden: zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die zonlicht omzetten in elektriciteit. Zulke zonnecellen noemen we ook wel pv-cellen. Daar gebruiken we dus ook weer de afkorting pv.

Onze pv-panelen: prijs per pakket met installatie

Wij verkopen pv-panelen per pakket. Dat is belangrijk om te weten als je nieuwsgierig bent naar de pv-panelenprijs. Onze kosten voor pv-panelen zijn inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de groepenkast én technische inspectie. Om je te helpen om inzicht te krijgen in de pv-panelenprijs bij jou thuis, zie je hieronder de prijs voor pv-panelen per pakket van 10.

Opbrengst per 10 zonnepanelen:

Je berekent de verwachte opbrengst van je zonnepanelen per jaar zo:
aantal zonnepanelen x vermogen per paneel per jaar x
0,85* x stroomprijs per kWh.

Bij 10 zonnepanelen met een vermogen van 400 Wattpiek en een stroomprijs van € 0,30 is dit:
10 x 400 x 0,85 x 0,30 = € 1020,-.
Natuurlijk kun je hier je eigen stroomtarief gebruiken.

*Dit getal gaat over de helling en de richting van je dak. Want deze hebben beide invloed op de opbrengst van je zonnepanelen. Milieu Centraal laat de opbrengst zien bij verschillende hellingen en richtingen, waarbij 100% de hoogste opbrengst is. Wij rekenen in ons rekenvoorbeeld met 85% (0,85).

Pv-panelen helpen je flink besparen

Met 10 zonnepanelen van 365 Wp wek je in jouw eerste jaar al snel 3103 kWh op. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden verbruikt aan stroom 2800 kWh per jaar (bron: Nibud). De opbrengst van 10 zonnepanelen helpt je dus behoorlijk besparen op je energierekening. En dat vinden we mooi om te zien.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Ben je benieuwd hoeveel stroom je met zonnepanelen kan opwekken? Met onze Dakcheck rekenen we dat snel voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past en hoeveel stroom je kunt opwekken.

Doe de Dakcheck

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen