1. MKB
 2. Zakelijke energie
 3. Zakelijk Groene stroom

Zakelijk groene stroom van Hollandse bodem

Fossielvrij leven binnen één generatie: dat is een enorme ambitie. Maar we zijn begonnen. Bij de productie van onze energie investeren we flink in de opwek van duurzame stroom en warmte. Dit doen we samen met andere bedrijven, industrieën en overheden. Dat is onze 100% groene stroom van Hollandse bodem. En daar zijn we best trots op. 

Fossielvrij leven binnen één generatie

De reis naar fossielvrij leven is al begonnen. We zijn vastberaden om het verschil te maken. Daarom werken we samen met de industrie, de overheid, andere bedrijven én met jou.

Meer over fossielvrij leven

Kies ook voor ons product Zakelijk Groen uit Nederland

Draag je graag wat meer bij aan een schone toekomst? Stap dan over naar ons product Zakelijk Groen uit Nederland: 100% opgewekt in Nederland.

 • Overstappen

  • Nieuwe klanten
  • Eenvoudig online aanvragen
  • Sluit direct zelf een duurzaam contract af
  Groene stroom aanvragen
 • Nu vergroenen

  • Bestaande klanten
  • Contract voor onbepaalde tijd
  • Sluit direct een nieuw duurzaam contract af.
  Nu vergroenen
 • Binnenkort vergroenen

  • Bestaande klanten
  • Contract met een vaste looptijd
  • Neem contact met ons op. We bekijken graag samen de mogelijkheden. 
  Neem contact op

Het stroometiket: hier zie je waar je stroom vandaan komt

Het stroometiket laat zien met welke energiebronnen onze stroom het afgelopen kalenderjaar is opgewekt. Je ziet ook wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is. Bij Vattenfall NL Consumenten & MKB is 100% van de stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland.

Bekijk ons stroometiket

We investeren in het verminderen van het klimaatprobleem

Om fossielvrij leven in één generatie mogelijk te maken, moeten we véél meer fossielvrije stroom produceren. We zijn vastberaden om het verschil te maken, door fors te investeren in fossielvrije stroom uit Nederlandse milieuvriendelijke bronnen, zoals wind en zon.

We doen meerdere duurzame investeringen in Nederland. Denk hierbij aan onze investeringen in de windparken Hollandse Kust Zuid en Wieringermeer. We kunnen deze investeringen (blijven) doen doordat we samenwerken met de industrie, de overheid, andere bedrijven én met jou.

Antwoorden op al je vragen

Er is zoveel te vertellen over onze groene stroom. Wat wil je weten? 

Met welke bronnen wekken we ons product Groen uit Nederland op?

De stroom van ons product Groen uit Nederland bestaat uit:

 • Windenergie
 • Zonne-energie 

Je leest er meer over op het stroometiket

Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom?

Groene stroom wordt volledig opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Zoals wind, water en zon. Grijze stroom is alle stroom die uit niet-hernieuwbare bronnen wordt opgewekt, zoals de fossiele brandstoffen gas, aardolie en kolen, en kernenergie. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komen gassen vrij, zoals CO2. En de voorraad van fossiele brandstoffen is bovendien niet eindeloos. Daarom werken we vastberaden door aan andere oplossingen. De stroom die wij het afgelopen kalenderjaar aan klanten thuis en in het MKB geleverd hebben, is 100% opgewekt uit wind, water en zon uit eigen land. We streven ernaar om dit de komende jaren voort te zetten door voldoende Garanties van Oorsprong in te kopen. Bekijk ons stroometiket.

Krijg ik wel stroom als het niet waait of de zon niet schijnt?

Als het niet waait en als de zon niet schijnt, wordt er weinig groene stroom geproduceerd. Het is nog niet mogelijk om grote hoeveelheden stroom op te slaan in een batterij of accu. Daar wordt hard aan gewerkt door diverse bedrijven. Omdat we toch stroom nodig hebben, zorgen we voor een back-up. Onze gascentrale is zo'n back-up. Zo zorgen we dat iedereen op elk moment stroom kan krijgen.

Ik ben benieuwd naar de voorwaarden van dit product

Wanneer je met ons een contract aangaat voor ons product Zakelijk Groen uit Nederland zijn daar productvoorwaarden op van toepassing. Afspraken die er zijn voor jou en voor ons, zodat we van elkaar weten wat we mogen verwachten. 

Algemene productenvoorwaarden

Ons product Zakelijk Groen uit Nederland

Waar komt de groene stroom van ons product Zakelijk Groen uit Nederland vandaan?

Bij nieuwe klanten in het MKB bieden we alleen nog 100% groene stroom aan met ons product Zakelijk Groen uit Nederland. Dit is groene stroom die we volledig opwekken uit Nederlandse duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Kijk maar op ons stroometiket.

Hoe weet je zeker dat je groene stroom krijgt?

Je ontvangt van ons per post een bewijs waarmee je kunt aantonen dat je onderneemt met groene stroom. Zo inspireer je anderen ook om duurzame keuzes te maken. En met hoe meer huishoudens en bedrijven we zijn, hoe dichter bij we bij ons doel komen: een fossielvrij leven binnen één generatie.

Nog meer verduurzamen?