Het laatste nieuws voor ondernemers

Via deze pagina blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in de energiebranche. Ook vind je hier ander belangrijk nieuws voor ondernemers, zoals veranderingen in subsidies.

Afspraken betaalbare stadswarmte

Er zijn afspraken gemaakt met woningcorporaties, warmtebedrijven en overheden. Met als doel een overstap naar stadswarmte betaalbaar te houden voor mensen in sociale huurwoningen. Lees hoe wij ons hieraan houden. 

Publicatie: april 2024

Lees verder over deze afspraken

Gebruikers: geef collega’s een eigen inlog

Wil je het Mijn Vattenfall account van je zaak delen met collega’s? Dat kan nu heel gemakkelijk door gebruikers toe te voegen. Zo krijgt ieder een eigen inlog. Wel zo handig én helder. Gebruikers is speciaal voor mkb-klanten.

Publicatie: maart 2024

Meer over gebruikers

Hoogste score voor ons klimaatwerk

We hebben de hoogste score gekregen in de Carbon Disclosure Project (CDP)-milieurapportageranglijst voor 2023.

Samen met iets minder dan 400 bedrijven over de hele wereld, staan we op de 'A-lijst' van CDP-bedrijven die worden erkend als 'wereldleiders op het gebied van milieutransparantie'.

Publicatie: februari 2024

Lees het artikel

Nieuwe energiesubsidies

Ook in 2024 kun je als ondernemer weer allerlei subsidies krijgen. De EIA en ISDE hebben zelfs meer budget dan vorig jaar. Maar er verandert meer. Zo vervalt de subsidie op slimme oplaadpunten in de MIA.

Publicatie: januari 2024

Naar subsidies

Duurzamer gas door etensresten

Vanaf dit jaar gaan we jaarlijks ruim 7,5 miljoen m3 groen gas afnemen van Renewi. Dit groene gas, gemaakt uit etensresten, voegen we toe aan het gasnetwerk. 

Publicatie: januari 2024

Bekijk hoe het werkt

Gewijzigd per 1-1-24

De energiebelasting en de netbeheerkosten zijn per 1-1-2024 gewijzigd. Verder zijn het prijsplafond en de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) geëindigd.

Publicatie: januari 2024

Wijzigingen in '24

Meer weten over: