1. MKB
 2. Stadsverwarming
 • Stadsverwarming voor ondernemers

Voordelen van stadswarmte

Kant-en-klare warmte

Er is geen enkele vorm van onderhoud nodig.

Milieuvriendelijk

Je bespaart gemiddeld 63% CO₂-uitstoot
Bekijk de CO2-reductie in 2021

Constante warmte

Door onze betrouwbare levering van 99,9%

Hoe werkt stadswarmte

Bij stadsverwarming gebruiken we warmte die ontstaat bij bijvoorbeeld de opwekking van elektriciteit of bij afvalverwerking in de buurt. Deze warmte kun je inzetten voor het verwarmen van je bedrijfspand.

Omdat je geen ketel meer nodig hebt, heb je ook geen omkijken naar onderhoud. Wij nemen de zorg voor je warmtevoorziening volledig uit handen. En je draagt bij aan een beter milieu. Intussen blijven wij investeren in steeds duurzamere warmtebronnen. Daar hoef je niets voor te doen.

Bekijk de richtlijnen en voorwaarden

Nieuwe warmtenetten en uitbreiding bestaande warmtenetten on hold

Het kabinet is van plan om publiek eigenaarschap van warmtenetten te verplichten. Daarom stoppen wij voor nu met investeren in nieuwe warmtenetten en uitbreiding van bestaande netten. Heb je stadswarmte, of krijg je binnenkort een aansluiting, dan hoef je je geen zorgen te maken. Wij gaan door met warmte leveren en we blijven onze warmtenetten onderhouden zoals je van ons gewend bent.

Warmte, koeling en meer

Stadswarmte is meer dan een lekker warm kantoor zonder cv-ketel en gasaansluiting. Je kunt besparen op je energierekening door slim te combineren met stroom, Blijven Loont en een slimme thermostaat.

De tarieven van stadswarmte in 2022

Voor stadsverwarming bestaan de tarieven uit twee delen. De variabele kosten van je eigen gebruik en de vaste kosten voor de aansluiting, meterhuur en het transport.

Eerste hulp bij storingen

Heb je stadswarmte en last van een storing? Met onze storingscheck zie je direct of er storingen of werkzaamheden bekend zijn. Zo niet, dan kun je de storing misschien zelf oplossen. Of bel gratis onze storingsdienst op 0800 0513.

Is er een storingsdienst beschikbaar?

Je kunt altijd onze storingsdienst bellen: 0800 0513 (gratis). Of check snel online of er actuele werkzaamheden en storingen bekend zijn.

Zijn er storingen of werkzaamheden in mijn wijk?

Geen warmte? Check dan eerst de actuele werkzaamheden en storingen. Zo zie je direct of een storing bekend is in het stadswarmtenet in je wijk en hoelang het gaat duren. Is er geen storing, dan kun je het probleem misschien zelf oplossen met online stappenplan.

Heb je met spoed hulp nodig?

Je kunt altijd onze storingsdienst bellen: 0800 0513 (gratis). 

Wat kan ik zelf eventueel oplossen?

Met onze storingscheck controleer je zelf of er een storing in je wijk is of dat er iets anders aan de hand is met je afleverset. Met ons online stappenplan kun je veel van de oorzaken direct zelf verhelpen. En als dat nog nodig is, verwijzen we je door naar de juiste hulplijn. Of zoek in het meterkastboekje.

Hoe ontlucht je met stadsverwarming?

In ons meterkastboekje leggen we uit hoe je stadsverwarming werkt. We geven onderhoudstips zoals over het ontluchten van radiatoren. Verder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. 

Contact met Stadswarmte?

 • Heb je vragen? Bel dan 088 363 79 73 (van 9.00 tot 17.00 uur)

 • Aansluiting aanvragen of wijzigen?
  Meld je aan op www.mijnaansluiting.nl. Kies je aansluiting of wijziging. Zodra we je gegevens binnen hebben, bellen we je.

 • Aanmelden nieuwsbrief
  Elke twee maanden een korte update voor stadswarmte in de zakelijke markt en de publieke sector? Meld je aan voor ons Warmtenieuws.

Een storing?

 • 24-uur storingsdienst
  Is er een keer iets aan de hand, dan kun je altijd direct bij ons terecht. Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar op 0800 0513 (gratis). Een storing lossen we normaal gesproken binnen vier uur voor je op. Zonder dat je daar omkijken naar hebt.