1. Home
  2. Kennis
  3. Goedkoopste groene energie

De goedkoopste groene energie voor jou

Wat voor jou de aanbieder van de goedkoopste groene energie is, hangt af van het moment, je situatie, je verbruik en je eisen wat betreft duurzaamheid. Kun je zelf groene stroom opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen? Heb je de ruimte en wil je investeren in je eigen groene energie opwekken? Ook wanneer dat voor jou geen optie is, heb je veel keuze. Wij helpen je graag met alle informatie om goede keuzes voor jouw groene energie te maken.

Wat is de goedkoopste groene energie leverancier voor jou?

Wat voor jou de goedkoopste groene energie leverancier is, hoeft dat nog niet voor een ander te zijn. Prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen door verschillen in verbruik en jouw specifieke situatie. Baseer daarom je keuze voor aanbieder van de goedkoopste groene energie voor jou op:

  • Je verbruik
  • Wel of niet zonnepanelen
  • Vast of variabel tarief
  • Welke looptijd van je contract je wilt
  • Aanbiedingen

Goedkoopste groene energieleverancier zoeken via prijsvergelijkers

Je kunt online prijsvergelijkers prima gebruiken om naar de goedkoopste groene energieleverancier te zoeken. Wees je wel bewust dat je altijd naar een momentopname kijkt. Een paar dagen later kan er al weer een andere aanbieder de goedkoopste groene energie leveren. Om een goed advies uit de vergelijker te krijgen, voor zowel stroom als gas, is het belangrijk dat je:

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

Duurzame energie voor een goede prijs

We kunnen niet beloven dat wij voor elk huishouden de goedkoopste groene energie verzorgen, maar wel dat je een goede prijs betaalt voor duurzame energie als je voor ons kiest. Met goede service, daar kan je van op aan. Kies je direct voor duurzame energie, stroom en/of gas, van Vattenfall? Of ga je voor je eigen zonnepanelen? Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. Jouw energie is bij ons in goede handen.

Stel zelf je energieproduct samen

De goedkoopste groene stroom? Die maak je zelf.

Je eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van welke energieleverancier dan ook. Met zonnepanelen op het dak wek je eenvoudig je eigen groene stroom op en bespaar je flink op je energierekening. De goedkoopste groene stroom maak je dus gewoon op je eigen dak.

Klanten vragen ons

Is goedkope groene stroom ook minder duurzaam?

Dit is zeker niet altijd zo, maar soms ook wel. Kijk goed wanneer een energieleverancier claimt de goedkoopste groene energie te leveren, of ze echt zelf groene stroom produceren. Of dat ze groene energie aanbieden door goedkope groencertificaten uit het buitenland te kopen, waarmee ze de stroom die ze leveren 'groenwassen'. Dit komt voor omdat de vraag naar groene stroom is in Nederland groter dan de productie. Helaas draagt dit soort groene stroom niet bij aan de verduurzaming van de energieproductie in Nederland. Wij doen het dan ook anders.

We zeggen eerlijk: we verzorgen standaard stroom én groene stroom. Maar als je bij ons kiest voor groene stroom, is deze ook écht groen en komt uit Nederland. Dat zie je in ons stroometiket. De reden dat we nog standaard energie leveren is dat er simpelweg nog niet voldoende groene energie wordt opgewekt om alle Nederlandse huishoudens te voorzien. We zijn hier wel hard mee bezig, want we hebben we een schonere, duurzame wereld voor ogen. Onze ambitie is: binnen één generatie fossielvrij te leven.

Deel deze pagina

Meer over energie