Goedkooopste groene energie

De zoektocht naar de goedkoopste groene energie

De goedkoopste groene energie is niet per se de meest duurzame energie – dat hoeven we je vast niet te vertellen. Waar ben je naar op zoek? Goedkope groene stroom? Of wek je liever jouw eigen groene energie op? In alle gevallen geldt: wij helpen je graag verder. En natuurlijk betaal je bij ons een goede prijs voor jouw duurzame energie.

Stel jouw energieproduct samen

Goedkoopste groene energie voor jou of voor iemand anders?

Het klinkt voor de hand liggend, maar de goedkoopste groene energie voor een ander is dat niet altijd voor jou. Prijzen kunnen onderling verschillen omdat wat jou per maand betaalt afhankelijk is van een aantal factoren. Denk aan:

  • Jouw verbruik
  • Wel of geen zonnepanelen
  • Vast of variabel tarief
  • Looptijd contract
  • Aanbiedingen

Goedkoopste groene energieleverancier zoeken via prijsvergelijkers

We weten dat veel mensen op zoek gaan naar de goedkoopste groene energieleverancier via een online prijsvergelijker. Daar kan je namelijk meerdere energieleveranciers vergelijken en zien welke op dat moment de goedkoopste groene energie levert in jouw situatie. Tips voor als je prijsvergelijkers gebruikt voor het vinden van de goedkoopste groene stroomaanbieders of aanbieders van groene stroom én gas:

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

De goedkoopste groene stroom? Die maak je zelf.

Jouw eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van jouw energieleverancier. Met zonnepanelen op het dak wek je eenvoudig je eigen groene stroom op en bespaart zo flink op je energierekening. Lekker toch? Je kunt zonnepalen ook bij ons kopen of huren. De goedkoopste groene stroom maak je dus gewoon zelf. En energie besparen is natuurlijk altijd nog het voordeligst. 

Klantvraag: is goedkope groene stroom ook minder duurzaam?

Dit is zeker niet altijd zo, maar zo kun je het in sommige gevallen wel zien. Dat zit zo: sommige energieleveranciers claimen de goedkoopste groene energie te leveren, maar produceren bijvoorbeeld zelf geen groene stroom. Zij kunnen dit doen door goedkope groencertificaten uit het buitenland te kopen, waarmee ze de stroom die ze leveren 'groenwassen'. Dit gebeurt veel, want de vraag naar groene stroom is in Nederland groter dan de productie. Helaas draagt dit soort groene stroom niet bij aan de verduurzaming van de energieproductie in Nederland. Wij doen dat dan ook anders. We zeggen eerlijk: we verzorgen grijze stroom én groene stroom. Maar als je bij ons kiest voor groene stroom, is deze ook écht groen en komt uit Nederland. De reden dat we nog grijze energie leveren is dat er simpelweg nog niet voldoende groene energie wordt opgewekt om alle Nederlandse huishoudens te voorzien. Wel hebben we een schonere, duurzame wereld voor ogen. Onze ambitie is: binnen één generatie fossielvrij te leven.

Duurzame energie voor een goede prijs

We kunnen niet beloven dat wij voor elk huishouden de goedkoopste groene energie verzorgen, maar wel dat je een goede prijs betaalt als je voor ons kiest. En dan zorgen we ook goed voor je, daar kan je van op aan. Kies je direct voor duurzame energie van Vattenfall? Gas en/of stroom? Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. Jouw energie is bij ons in goede handen.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Interessant artikel?