Leren van de koplopers in het verduurzamen van de industriële sector

De industriesector staat voor een grote uitdaging: het terugdringen van de CO2-uitstoot. Wat is er mogelijk en welke maatregelen zouden ondernemers kunnen nemen? Waar en hoe kunt u in het productieproces de CO2-uitstoot terugdringen? Leer van de koplopers in het verduurzamen van de industriële sector.

Koplopers in het verduurzamen van de industriële sector

Podcast 'Klimaatondernemers aan het woord'

klimaatondernemers podcast industrie

In onze podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: Hoe kan ik als industrieel bedrijf mijn CO2-uitstoot verminderen? We praten hierover met Klimaatondernemers Nathali Donatz van Vandersanden Group en Vivian van de Kamp van grondstof­winningsbedrijf K3. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgast Rick Marsman, Markt Expert bij Vattenfall.

Elektrificatie in de industrie

Rapport over elektrificatie

De industriesector is, samen met de transportsector, verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de huidige mondiale CO2-uitstoot. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn twee belangrijke sleutels om de CO2-uitstoot te verminderen. In dit rapport leest u alles over de ontwikkelingen op het gebied van CO2-reductie in de industrie en hoe wij daarin samenwerken met de industrie.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de industrie

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties. 

Ontvang de updates

Een CO2-vrije industrie door duurzame energie

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is ook wat klanten van u verwachten. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie. Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark. 

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen zowel bedrijven met grote dakoppervlakten (vanaf 500 m2) als met grote stukken grond (vanaf 10 hectare) bij het bouwen van resp. zonnedaken en zonneakkers. Dit doen we met oplossingen op maat (van advies tot realisatie).

Klimaatneutraal ondernemen volgens Van Wijhe Verf

Verfproducent Koninklijke Van Wijhe is het eerste chemische bedrijf ter wereld dat een ‘B-Corporation’ is. Het maakt namelijk een aantoonbaar positieve impact op milieu en maatschappij. Maar hoe krijg je je medewerkers mee? Daar heeft het bedrijf wat op gevonden.

Bekijk de video

Lees hoe u kunt verduurzamen

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de energiemarkt. Zo ook met het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, en windenergie en laadpalen.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering