Rondetafelgesprek Elektrificatie van de Industrie

Op donderdag 29 september 2022 vond het rondetafelgesprek plaats over de elektrificatie van de industrie. Tijdens deze sessie ging Vattenfall, als initiatiefnemer van deze rondetafel, met drie andere experts op het gebied van elektrificatie (specifiek binnen de sector industrie) het gesprek aan. Onder leiding van dagvoorzitter Paul van Liempt werden verschillende perspectieven belicht. De vraag hoe je vanuit de industrie kunt elektrificeren stond tijdens deze sessie centraal.

Elektrificatie van de Industrie

Aan tafel zaten Egbert Klop (Managing Director, BlueTerra), Sanne Castro (Manager Engineering en Advies, Joulz), Frank Meens (Head of Commercial Operations, Vattenfall en Tessa Hermens (Programmaleider Verduurzaming Industrie, NVDE).

Onderwerpen rondetafel

We namen de deelnemers deze middag mee in diverse ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van elektrificatie. De volgende onderwerpen werden behandeld tijdens de sessie:

  • Welke impact hebben de ontwikkelingen als de veranderende energiemarkt, de oorlog in Oekraïne, het terugdringen van gas en de enorme prijsverschillen op de energietransitie?
  • Hoe kan verduurzamen juist nu een interessante businesscase zijn?
  • Welke oplossingen zijn er om te elektrificeren?
  • Hoe om te gaan met netcongestie en welke kansen kan het bieden?
  • Welke andere wegen naast elektrificatie zijn er nog meer om de energietransitie te versnellen?
  • Hoe kun je elektrificeren, zonder direct te investeren?

Rapport: Elektrificatie van de Industrie

In het rapport "Elektrische Regeneratie: Decarbonisering van de industrie en samenleving door elektrificatie" leest u alles over het elektrificeren van de industriesector.

Lees het rapport (2,7 Mb)

Lees meer over de elektrificatie van de Industrie

Onze specialisten staan voor u klaar!

Duurzame energieoplossingen voor de industrie

De Nederlandse industriesector staat voor een enorme verduurzamingsopgave (Bron: RvO). Dit vraagt om een om- en afbouw van bestaande activiteiten en een opbouw van nieuwe, duurzame activiteiten. Wij bieden onze industriële klanten de producten en diensten om dat mogelijk te maken.

Maak een afspraak of bel ons tijdens kantooruren op 020 892 00 75.

Groepsfoto sector Industrie

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

UpdateService Industrie