1. Grootzakelijk
  2. Windenergie voor bedrijven
  3. Corporate Power Purchase Agreement

Uw energieverbruik langdurig verduurzamen met een CPPA

Naast de behoefte om te verduurzamen kiezen bedrijven en organisaties ook steeds vaker voor duurzame elektriciteit om aan de verwachtingen van klanten en afnemers te voldoen. Daarbij wordt vooral gekozen voor energie afkomstig van Nederlandse windparken.

 

Met een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) is het mogelijk om voor lange tijd duurzame elektriciteit af te nemen van een specifiek, aanwijsbaar, zonne- of windpark, zoals bijvoorbeeld Hollandse Kust Zuid van Vattenfall.

De voordelen van een CPPA

Met het afsluiten van een CPPA bent u voor 10 tot 15 jaar verzekerd van de levering van duurzame elektriciteit tegen een vaste prijs. Uw bedrijf draagt daarmee bij aan de bouw van extra windparken en levert zo een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. 

Een zekere vaste prijs

U heeft voor een lange periode (10 tot 15 jaar) de zekerheid van een vaste prijs voor uw duurzame energie.

Zichtbaar duurzaam

Het is de meest duurzame elektriciteit die u kunt afnemen en hiermee maakt u zichtbaar waar uw energie vandaan komt.

Bijdrage energietransitie

U stimuleert hiermee de ontwikkeling van duurzame opwek in Nederland en levert een zichtbare bijdrage aan de energietransitie.

Video: Hoe werkt een CPPA?

Met een Corporate Power Purchase Agreement is het mogelijk om voor lange tijd (10 tot 15 jaar) duurzame elektriciteit af te nemen van een specifiek, aanwijsbaar windpark van Vattenfall.

Whitepaper: Verduurzaam uw bedrijf met een CPPA

Met een Corporate Power Purchase Agreement kunt u uw energieverbruik langdurig verduurzamen. Zo draagt u bij aan de versnelling van de energietransitie. In deze whitepaper leest u alles over het belang en de mogelijkheden van een CPPA.

Download de whitepaper

4 redenen voor het afsluiten van een CPPA met Vattenfall

  1. Vattenfall is één van de pioniers van windenergie in Europa, zowel on- als offshore. We exploiteren een portfolio van meer dan 1.200 windturbines met een totaal geïnstalleerd vermogen van 4,4 GW in vijf landen. In 2022 hebben we ook onze inspanningen op het gebied van grootschalige zonne-PV, voornamelijk in Duitsland en Nederland, en batterijopslagoplossingen verder uitgebreid.

  2. Het is de ambitie van Vattenfall om koploper te blijven in de energietransitie door het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van on- en offshore windparken, grootschalige zonne-PV, onshore windparken en co-located batterijopslag. Eind 2022 had Vattenfall 2,2 GW aan hernieuwbare capaciteit in aanbouw en 5,3 GW in volwassen ontwikkelingsfase.

  3. Vattenfall is een betrouwbare speler in de energiemarkt en een strategische partner bij verschillende energie- en duurzaamheidsvraagstukken. Daarmee geven wij nadrukkelijk invulling aan onze ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Door bij ons een CPPA af te sluiten kunt ook u voordeel hebben bij het duurzame imago dat wij hierdoor hebben.

  4. Het recentelijk geopende windpark Hollandse Kust Zuid heeft een totale capaciteit van 1,5 GW. Hollandse Kust Zuid behoort daarmee tot één van de grootste offshore windparken ter wereld. Hollandse Kust Zuid is eigendom van Vattenfall, BASF en Allianz. Het windpark is naar verwachting in 2024 volledig operationeel.

  5. Met het afsluiten van een CPPA met Vattenfall, draagt u niet alleen direct bij aan de realisatie van het betreffende wind- of zonnepark, maar stelt u ons ook in staat te blijven investeren in de opwek van hernieuwbare energie.

Vattenfall en Air Liquide tekenen PPA voor 115 MW van Hollandse Kust Zuid

Vattenfall en Air Liquide hebben een nieuwe Power Purchase Agreement (PPA) getekend voor 115 MW duurzaam geïnstalleerd vermogen. De elektriciteit is afkomstig van Hollandse Kust Zuid. De PPA gaat 2026 in en heeft een looptijd van vijftien jaar. Het is de 2e PPA van deze grootte die Vattenfall sluit met Air Liquide.

Meer over deze samenwerking

Voorbeelden van CPPA partnerships

Partnership met Microsoft

Logo Microsoft

Eén van de grootste CPPA’s in Nederland is ons partnership met Microsoft. Vattenfall levert de elektriciteit van Prinses Ariane windpark (voorheen windpark Wieringermeer) voor de datacenters van Microsoft in Noord-Holland. Vijftig van de honderd windmolens draaien daar voor Microsoft. Bij de voor tien jaar afgesloten CPPA wordt de elektriciteit niet direct vanuit de bron, Prinses Ariane windpark, geleverd aan het datacenter. De 180 megawatt aan groene elektriciteit, die de helft van het park jaarlijks gaat produceren, gaat naar het elektriciteitsnet. Microsoft ontvangt daarvoor zo'n 650.000 certificaten (zogeheten garanties van oorsprong) waarop o.a. staat waar en wanneer de elektriciteit, die het verbruikt, geproduceerd is

Partnership met Deutsche Telekom

Logo Deutsche Telekom

Begin 2020 hebben Deutsche Telekom en Vattenfall een meerjarige overeenkomst gesloten voor de levering van zonne-energie. Deze CPPA is afgesloten voor de duur van tien jaar. De energie die Vattenfall zal gaan leveren is afkomstig van het nog te bouwen zonnepark in Mecklenburg, dat naar verwachting halverwege 2021 in gebruik zal worden genomen. Het park zal in totaal over een geinstalleerd vermogen van 60 megawatt (MW) beschikken.

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

Onze duurzame oplossingen met de wind

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).