1. Grootzakelijk
  2. Windenergie voor bedrijven
  3. Corporate Power Purchase Agreement

Uw energieverbruik langdurig verduurzamen met een CPPA

Naast de behoefte om te verduurzamen kiezen bedrijven en organisaties ook steeds vaker voor duurzame elektriciteit om aan de verwachtingen van klanten en afnemers te voldoen. Daarbij wordt vooral gekozen voor energie afkomstig van Nederlandse windparken.

 

Met een Corporate Power Purchase Agreement is het mogelijk om voor lange tijd duurzame elektriciteit af te nemen van een specifiek, aanwijsbaar, zonne- of windpark, zoals bijvoorbeeld Hollandse Kust Zuid van Vattenfall.

De voordelen van een CPPA

Met het afsluiten van een CPPA bent u voor 10 tot 15 jaar verzekerd van de levering van duurzame elektriciteit tegen een vaste prijs. Uw bedrijf draagt daarmee bij aan de bouw van extra windparken en levert zo een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. 

Een zekere vaste prijs

U heeft voor een lange periode (10 tot 15 jaar) de zekerheid van een vaste prijs voor uw duurzame energie.

Zichtbaar duurzaam

Het is de meest duurzame elektriciteit die u kunt afnemen en hiermee maakt u zichtbaar waar uw energie vandaan komt.

Bijdrage energietransitie

U stimuleert hiermee de ontwikkeling van duurzame opwek in Nederland en levert een zichtbare bijdrage aan de energietransitie.

Video: Hoe werkt een CPPA?

Whitepaper: Verduurzaam uw bedrijf met een CPPA

Met een Corporate Power Purchase Agreement kunt u uw energieverbruik langdurig verduurzamen. Zo draagt u bij aan de versnelling van de energietransitie. In deze whitepaper leest u alles over het belang en de mogelijkheden van een CPPA.

Download de whitepaper

Voorbeelden van CPPA partnerships

Partnership met Microsoft

Eén van de grootste CPPA’s in Nederland is ons partnership met Microsoft. Vattenfall levert de elektriciteit van Prinses Ariane windpark (voorheen windpark Wieringermeer) voor de datacenters van Microsoft in Noord-Holland. Vijftig van de honderd windmolens draaien daar voor Microsoft. Bij de voor tien jaar afgesloten CPPA wordt de elektriciteit niet direct vanuit de bron, Prinses Ariane windpark, geleverd aan het datacenter. De 180 megawatt aan groene elektriciteit, die de helft van het park jaarlijks gaat produceren, gaat naar het elektriciteitsnet. Microsoft ontvangt daarvoor zo'n 650.000 certificaten (zogeheten garanties van oorsprong) waarop o.a. staat waar en wanneer de elektriciteit, die het verbruikt, geproduceerd is

Partnership met Deutsche Telekom

Begin 2020 hebben Deutsche Telekom en Vattenfall een meerjarige overeenkomst gesloten voor de levering van zonne-energie. Deze CPPA is afgesloten voor de duur van tien jaar. De energie die Vattenfall zal gaan leveren is afkomstig van het nog te bouwen zonnepark in Mecklenburg, dat naar verwachting halverwege 2021 in gebruik zal worden genomen. Het park zal in totaal over een geinstalleerd vermogen van 60 megawatt (MW) beschikken.

Air Liquide voor 15 jaar afnemer van groene elektriciteit uit Hollandse Kust Zuid

Vattenfall heeft met Air Liquide het eerste stroomcontract afgesloten voor Hollandse Kust Zuid. Het bedrijf zal voor zijn activiteiten in Nederland 15 jaar lang 100 GWh per jaar aan hernieuwbare elektriciteit afnemen van het windpark op zee. Het contract gaat 2025 in, als het park gereed is. Air Liquide zal de duurzaam opgewekte elektriciteit gebruiken voor haar bestaande industriële en medische gasproductie-installaties in Nederland en rest van de Benelux.

Meer over deze samenwerking

4 redenen voor het afsluiten van een CPPA met Vattenfall

  1. Wij zijn koploper in de energietransitie, met een geïnstalleerd vermogen van 3.3 GW en meer dan 1000 MW windprojecten in ontwikkeling. Daarnaast hebben we een aanzienlijk portfolio in zonne-energie met projecten van meer dan 150 MW in ontwikkeling. Vattenfall is daarmee als één van de weinige energieleveranciers in Nederland in staat om u grote hoeveelheden, additionele capaciteit hernieuwbare energie aan te bieden.

  2. Vattenfall is een grote en betrouwbare speler in de energiemarkt en een strategische partner bij verschillende energie- en duurzaamheidsvraagstukken. Daarmee geven wij nadrukkelijk invulling aan onze ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Door bij ons een CPPA af te sluiten kunt ook u voordeel hebben bij het duurzame imago dat wij hierdoor hebben.

  3. Het door Vattenfall te bouwen windpark Hollandse Kust Zuid 1-4 is het grootste subsidievrije offshore windpark ter wereld. Met een verwachte jaarlijkse opwek van ca. 7 TWh zal dit park aan bijna 6% van de Nederlandse elektriciteitsvraag kunnen voldoen. Daarmee biedt dit park bedrijven een unieke kans om de komende jaren publicitair en communicatief in te zetten.

  4. Met het afsluiten van een CPPA met Vattenfall, draagt u niet alleen direct bij aan de realisatie van het betreffende wind- of zonnepark, maar stelt u ons ook in staat te blijven investeren in de opwek van hernieuwbare energie.

Onze duurzame oplossingen met de wind

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.