Samen op weg naar een CO₂-vrije industrie: de stappen die ú kunt zetten

Het is niet eenvoudig een evenwicht te vinden tussen economische groei, sociale vooruitgang en klimaatverandering. Toch is het noodzakelijk. De industrie staat voor een grote uitdaging als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot.

 

Internationale partnerships binnen het bedrijfsleven zijn belangrijk in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om de klimaatdoelen te bereiken. Zo werken wij in de industrie samen met bedrijven voor de productie van fossielvrij staal & waterstof en vliegtuigbrandstof.

Samenwerken om de CO2-uitstoot te reduceren

Het is onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Om dit te realiseren investeren wij zelf fors in de opwek van hernieuwbare energie en werken we samen met andere sectoren en bedrijven. Met name in de industrie is er nog veel voordeel te behalen.

Energietransitie biedt kansen en vraagt om samenwerking

De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Voorwaarde is wel dat bedrijven én overheden samen de handschoen oppakken en elkaar verder helpen. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

Lees het essay (pdf)

Verduurzamen met duurzame energie

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is wat (eind)klanten van u verwachten. Ook als het gaat om ketenverant­woordelijkheid is dit vaak een harde eis van afnemers. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie. Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark.

Vattenfall is toonaangevend in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van windparken. Het meest recente voorbeeld hiervan is windpark Hollandse Kust Zuid. Hollandse Kust Zuid is ons grootste (subsidievrije) windpark op zee. Met windenergie afkomstig van een Nederlands windpark (zoals NederlandseWind) wordt uw energie 100% duurzaam.

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn vaak eenvoudig te installeren en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen onze zakelijke klanten met een dakoppervlakte van meer dan 500 m2 bij het bouwen van zonnedaken. Dit doen we met advies op maat. Denk hierbij aan technisch advies en ondersteuning bij het aanvragen van SDE-subsidie (subsidie die duurzame energieproductie stimuleert). Ook voor ondernemers met grote stukken grond bieden we de mogelijkheid een duurzame inkomstenbron te creëren. Door zonnepanelen op uw grond te plaatsen wekt u zelf elektriciteit op. Dit vermindert de uitstoot van schadelijke gassen en vermindert de CO2-uitstoot. Zo kunt u een vast duurzaam rendement op uw investering realiseren.

Bij Holbox is duurzaamheid doorgevoerd in alle activiteiten

Familiebedrijf Holbox is gevestigd in Echt en is Europees marktleider op het gebied van kartonnen displays. Holbox werkt voor alle grote fabrikanten en hun displays zijn te zien in vrijwel alle winkels, groothandels, beurzen en tal van andere locaties. Bekijk in de video hoe Holbox haar productieproces en bedrijfspand stapsgewijs verduurzaamt.

Bekijk de video van Holbox

Lees onze whitepapers over verduurzamen

Onze specialisten staan voor u klaar!

Duurzame energieoplossingen voor de industrie

De Nederlandse industriesector staat voor een enorme verduurzamingsopgave (Bron: RvO). Dit vraagt om een om- en afbouw van bestaande activiteiten en een opbouw van nieuwe, duurzame activiteiten. Wij bieden onze industriële klanten de producten en diensten om dat mogelijk te maken.

Maak een afspraak of bel ons tijdens kantooruren op 020 892 00 75.

Groepsfoto sector Industrie

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

UpdateService Industrie