Samen op weg naar een CO₂-vrije industrie: de stappen die ú kunt zetten

Het is niet eenvoudig een evenwicht te vinden tussen economische groei, sociale vooruitgang en klimaatverandering. Toch is het noodzakelijk. De industrie staat voor een grote uitdaging als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot

 

Partnerships binnen het bedrijfsleven zijn belangrijk in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om de klimaatdoelen te bereiken. Zo werken wij in de industrie samen met bedrijven voor de productie van CO2-vrij staal en fossielvrije waterstof. 

Vattenfall werkt samen met de industriesector om de CO2-uitstoot te reduceren

Het is onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Om dit te realiseren investeren wij zelf fors in hernieuwbare energie en werken we samen met andere sectoren en bedrijven. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn daarbij twee belangrijke sleutels om de CO2-uitstoot te verminderen. Met name ook in de industrie is hier veel voordeel te behalen.

Duurzaamheidsrevolutie biedt kansen en vraagt om samenwerking

De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moder­niseren en de concurrentiepositie te versterken. Voorwaarde is wel dat bedrijven én overheden samen de handschoen oppakken en elkaar verder helpen. Lees hier meer over in de gesprekken die Alexander van Ofwegen (CFO Vattenfall) had met drie executives van vooraanstaande Nederlandse bedrijven.

Lees het essay (pdf)

Verduurzamen met duurzame energie

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is wat (eind)klanten verwachten. Ook als het gaat om ketenverantwoordelijkheid is dit vaak een harde eis van afnemers. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie.

Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark. Vattenfall is toonaangevend in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van windparken. Zo hebben wij onlangs de rechten voor de bouw van het grootste subsidieloze windpark ter wereld: Hollandse Kust Zuid.

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen onze zakelijke klanten met een dakoppervlakte van meer dan 500 m2 bij het bouwen van zonnedaken. Dit doen we met advies op maat. Denk hierbij aan technisch advies en ondersteuning bij het aanvragen van SDE-subsidie (subsidie die duurzame energieproductie stimuleert). Ook voor ondernemers met grote stukken grond bieden we de mogelijkheid een duurzame inkomstenbron te creëren. Door zonnepanelen op uw grond te plaatsen, draagt u bij aan een beter klimaat en kunt u een vast rendement op uw investering realiseren.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de industrie

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties. 

Ontvang de updates

Lees meer over verduurzamen in de industrie

CO2 besparen met onze partner GETEC

Vattenfall en GETEC hebben hun kennis en expertise op het gebied van duurzame energieoplossingen gebundeld. Daarmee zijn we nog beter in staat om bedrijven te ondersteunen in hun duurzaamheidsvraagstuk en te werken aan de ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. 

 

GETEC is een toonaangevende partner voor de industrie en vastgoedsector als het gaat om decentrale, intelligente, efficiënte en groene energieoplossingen. GETEC is in meer dan negen landen actief en er werken ruim 2.000 medewerkers.

Meer weten over GETEC?
Ook duurzamer omgaan met uw energie?

Ook duurzamer omgaan met uw energie?

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zon- en windenergie, geothermie en warmte.

Samen met de industrie werken aan een fossielvrije toekomst

De Nederlandse industriesector staat voor de grote uitdaging om de CO2-uitstoot in 2030 met 50% terug te dringen. Wij bieden onze industriële klanten daarvoor de producten en diensten om dat mogelijk te maken.

Samen stap voor stap verduurzamen

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie