Een CO₂-vrije industrie: de stappen die ú kunt zetten

Het is niet eenvoudig een evenwicht te vinden tussen economische groei, sociale vooruitgang en klimaatverandering. Toch is het noodzakelijk. De industrie staat voor een grote uitdaging als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot. Partnerships binnen het bedrijfsleven zijn belangrijk in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om de klimaatdoelen te bereiken. Zo werken wij in de industrie samen met bedrijven voor de productie van CO2-vrij staal en fossielvrije waterstof.

Vattenfall helpt bedrijven in de industrie hun klimaatdoelen te bereiken

Het is onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Om dit te realiseren investeren wij zelf fors in hernieuwbare energie en werken we samen met andere sectoren en bedrijven. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn daarbij twee belangrijke sleutels om de CO2 uitstoot te verminderen. Met name ook in de industrie is hier veel voordeel te behalen.

Fossielvrije elektriciteit om de uitstoot van CO₂ te verminderen

Fossiele brand- en grondstoffen worden gebruikt voor bijna alles wat we doen en produceren. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de CO₂-uitstoot van de industrie verminderen en zelfs volledig fossielvrij maken? Vattenfall werkt samen met partners, ook uit andere sectoren, aan nieuwe oplossingen. Bijvoorbeeld door productieprocessen te elektrificeren en door de inzet van waterstof.

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is wat (eind)klanten verwachten. Ook als het gaat om ketenverantwoordelijkheid is dit vaak een harde eis van afnemers. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie.

Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark. Vattenfall is toonaangevend in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van windparken. Zo hebben wij onlangs de rechten voor de bouw van het grootste subsidieloze windpark ter wereld: Hollandse Kust Zuid.

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen onze zakelijke klanten met een dakoppervlakte van meer dan 500 m2 bij het bouwen van zonnedaken. Dit doen we met advies op maat. Denk hierbij aan technisch advies en ondersteuning bij het aanvragen van SDE-subsidie (subsidie die duurzame energieproductie stimuleert). Ook voor ondernemers met grote stukken grond bieden we de mogelijkheid een duurzame inkomstenbron te creëren. Door zonnepanelen op uw grond te plaatsen, draagt u bij aan een beter klimaat en kunt u een vast rendement op uw investering realiseren.

Eén van de grootste baksteenfabrikanten van Europa verduurzaamt

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Vandersanden. Het is zelfs een onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Daarom heeft de baksteenfabrikant 15.000 zonnepanelen geplaatst die verdeeld zijn over de verschillende productielocaties. Daarmee wordt circa 25% van het totale elektriciteitsverbruik verduurzaamd.

Lees meer over verduurzamen in de industrie

Oplossingen en diensten voor de industrie

Bent u benieuwd hoe u uw bedrijf kunt verduurzamen of welke oplossingen en ondersteuning wij de industrie kunnen bieden (bijvoorbeeld bij de inkoop van duurzame energie)? Hier vindt u een overzicht van wat wij u kunnen bieden.

Bekijk onze oplossingen
Ook duurzamer omgaan met uw energie?

Ook duurzamer omgaan met uw energie?

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zon- en windenergie, geothermie en warmte.

Samen op weg naar een fossielvrij leven

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

Onze beloften voor zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie