1. Grootzakelijk
  2. Sectoren
  3. Industrie
  4. Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap de industriëe sector helpen verduurzamen

De Nederlandse industriesector staat voor een enorme verduurzamingsopgave. Dit vraagt om de ombouw en afbouw van bestaande activiteiten en de opbouw van nieuwe, duurzame activiteiten. Wij bieden onze industriële klanten de producten en diensten om dat mogelijk te maken.

Verduurzamen begint met inzicht

Doe de CO2-footprint check

Wanneer uw energie nog wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, heeft uw energieverbruik een belangrijk aandeel in uw totale CO2-footprint. Een eerste stap naar een duurzamer beleid voor uw organisatie, begint bij het bepalen van uw CO2-footprint. Wij helpen u graag dit inzicht te krijgen. En we helpen u ook bij de vervolgstappen om uw CO2-footprint te verkleinen.

Met onze CO2-footprint check ziet u in één overzicht met welke maatregelen u het best uw CO2-uitstoot kunt reduceren. Ook ziet u direct wat deze maatregelen u kosten en opleveren. Uw totale energiekosten kunnen zelfs lager worden. Wel zo interessant!

Vraag nu geheel vrijblijvend een CO2-footprint gesprek aan en ontdek wat u kunt doen om uw CO2-footprint te verlagen.

Uw eigen CO2-footprint overzicht

Inzicht en analyse

Verduurzamen door slim te kiezen

Naast het feit dat het belangrijk is welke energie u inkoopt, is ook het moment van inkopen van belang. De prijzen op de energie­markt veranderen van dag tot dag en soms wel van uur tot uur. Daar kunt u gebruik van maken. Met FlexibelePrijs betaalt u altijd de actuele marktprijs en kiest u zelf wanneer u de prijs vastzet.

Door slim te kiezen kunt u besparen op uw energiekosten. En met die mogelijke kostenbesparing krijgt u de financiële ruimte in uw begroting om te investeren in het verduurzamen van uw bedrijf.

Vraag direct een offerte aan

Verduurzamen met behulp van de wind

100% duurzaam opgewekte windenergie uit Nederland

Het terugdringen van de CO2-uitstoot kan op verschillende manieren. Duurzaam opgewekte windenergie is daar één van. Met windenergie afkomstig van een Nederlands windpark (zoals ons product NederlandseWind) wordt uw grootverbruik elektriciteit 100% duurzaam.

Onze duurzaam opgewekte Nederlandse windenergie voldoet aan de eisen van het keurmerk Milieukeur en is hiermee ook gecertificeerd. Zo bent u ervan verzekerd dat uw elektriciteit voor 100% afkomstig is van een Nederlands windpark.

Verduurzamen volgens de CO2-prestatieladder

Eén van de instrumenten om duurzaam ondernemen te stimuleren is de CO2-prestatieladder. Met de CO2-prestatieladder kunt u laten zien wat uw bedrijf of organisatie doet om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is een CO2-management­systeem met vijf niveaus, die de mate van ‘duurzame volwassenheid’ van een bedrijf aangeven.

De CO2-prestatieladder stimuleert u om de CO2-uitstoot elk jaar verder terug te dringen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, het maakt u bewust van uw energieverbruik en u kunt er nog voordeel mee krijgen in aanbestedingen.

Hoger op de CO2-prestatieladder
Wilt u weten hoe u de CO2-prestatieladder in het voordeel van uw bedrijf kunt laten werken? Lees hier alles over de CO2-prestatieladder.

Lees ook onze whitepapers

Onze Industrie-specialisten staan voor u klaar!

Energieoplossingen voor de industrie

De Nederlandse industriesector staat voor een enorme verduurzamingsopgave (bron: RvO). Dit vraagt om een om- en afbouw van bestaande activiteiten en een opbouw van nieuwe, duurzamere activiteiten. Wij bieden onze industriële klanten de producten en diensten om dat mogelijk te maken.

Maak een afspraak of bel ons tijdens kantooruren op 020 892 00 75.

Groepsfoto sector Industrie

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

UpdateService Industrie