Samen op weg naar een CO2-vrije industrie

De industriesector staat voor een grote uitdaging: het terugdringen van de CO2-uitstoot. Wat is er mogelijk en welke maatregelen zouden ondernemers kunnen nemen? Waar en hoe kunt u in het productieproces de CO2-uitstoot terugdringen? Leer van de koplopers in het verduurzamen van de industriële sector.

Koplopers in het verduurzamen van de industriële sector

Video 'Klimaatondernemers in de industrie'

video-still-klimaatondernemers-in-de-industrie.jpg

We hebben achter de schermen meegekeken bij twee innovatieve bedrijven uit de industriële sector die het duurzaam ondernemen écht in de vingers hebben. Én die erin slagen om hun CO2-uitstoot aanzienlijk terug te dringen. Vandersanden en PolyStyreneLoop zijn echte Klimaatondernemers. Zij zien de energietransitie niet als bedreiging, ze zien vooral kansen. Hoe dringen zij hun CO2-uitstoot terug? En voor welke oplossingen hebben zij gekozen?

Podcast 'Klimaatondernemers aan het woord'

klimaatondernemers podcast industrie

In onze podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: Hoe kan ik als industrieel bedrijf mijn CO2-uitstoot verminderen? We praten hierover met Klimaatondernemers Nathali Donatz van Vandersanden Group en Vivian van de Kamp van grondstof­winningsbedrijf K3. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgast Rick Marsman, Markt Expert bij Vattenfall.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de industrie

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de industriële sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties. 

Ontvang de updates

Een CO2-vrije industrie door duurzame energie

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is ook wat klanten van u verwachten. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie. Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark. 

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen zowel bedrijven met grote dakoppervlakten (vanaf 500 m2) als met grote stukken grond (vanaf 10 hectare) bij het bouwen van resp. zonnedaken en zonneakkers. Dit doen we met oplossingen op maat (van advies tot realisatie).

Klimaatneutraal ondernemen volgens Van Wijhe Verf

Verfproducent Koninklijke Van Wijhe is het eerste chemische bedrijf ter wereld dat een ‘B-Corporation’ is. Het maakt namelijk een aantoonbaar positieve impact op milieu en maatschappij. Maar hoe krijg je je medewerkers mee? Daar heeft het bedrijf wat op gevonden.

Bekijk de video

Meer weten hoe te verduurzamen?

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich sterk in voor 100% fossielvrije energie, maar we kunnen het niet alleen. Wij geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren. Hoe pakken andere ondernemers dit aan? Bekijk de video, luister de podcast of meld u aan voor de UpdateService.