1. Grootzakelijk
 2. Energiekenners
 3. Aan de knoppen
 4. Energieoplossingen voor de industrie
Duurzame industrie Vattenfall zakelijk

Een CO₂-vrije industrie: u kunt vandaag al de eerste stappen zetten

Het is niet eenvoudig een evenwicht te vinden tussen economische groei, sociale vooruitgang en klimaatverandering. Toch is het noodzakelijk. De industrie staat voor een grote uitdaging als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot.

 

Partnerships binnen het bedrijfsleven zijn belangrijk in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om de klimaatdoelen te bereiken. Zo werken wij in de industrie onder andere samen met bedrijven voor de productie van CO2-vrij staal (HYBRIT) en CO2-vrij cement.

Vattenfall helpt bedrijven klimaatdoelen te bereiken

Het is onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Om dit te realiseren investeren wij zelf fors in hernieuwbare energie en werken we samen met andere sectoren en bedrijven. Elektrificatie en fossielvrije waterstof zijn daarbij twee belangrijke sleutels om de CO2 uitstoot te verminderen. Met name ook in de industrie is hier veel voordeel te behalen.

Elektrificatie van de Industrie

Elektrificatie van de Industrie

In het rapport Electric ReGeneration - Decarbonising Industry and Society Through Electrification (EN) leest u alles over Elektrificatie van de Industrie.

Download het rapport (EN)
Producten Vattenfall Zakelijk

Oplossingen en diensten voor de industrie

Bent u benieuwd hoe u uw bedrijf kunt verduurzamen of welke oplossingen en ondersteuning wij de industrie kunnen bieden (bijvoorbeeld bij de inkoop van duurzame energie)? Hier vindt u een overzicht van wat wij u kunnen bieden.

Bekijk onze oplossingen

Uw energieverbruik verduurzamen met een CPPA

Een belangrijke stap die u direct kunt zetten in de verduurzaming van uw productieproces is het afnemen van duurzame energie. Dat is wat (eind)klanten verwachten. Ook als het gaat om ketenverantwoordelijkheid is dit vaak een harde eis van afnemers. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Wij kunnen u voorzien van heel specifieke oplossingen als het gaat om duurzame energie.

Eén van de oplossingen is het afsluiten van een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Een meerjarig contract voor de afname van windenergie afkomstig van een Nederlands windpark. Vattenfall is toonaangevend in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van windparken. Zo hebben wij onlangs de rechten voor de bouw van het grootste subsidieloze windpark ter wereld: Hollandse Kust Zuid.

Een lagere energierekening voor de industrie

Flexibility Services is onderdeel van Vattenfall en van oorsprong een Nederlandse start-up die innovatieve software voor de industriële sector, wind- en zonneparken en eigenaren van batterij-installaties aanbiedt.

Flexibility Services' geautomatiseerde vraagrespons-diensten richten zich op de flexibiliteit van assets als windparken en koelinstallaties, waarbij de productie zodanig wordt bestuurd en bijgestuurd dat op de meest gunstige momenten wordt op- of afgeschakeld. Hiermee zorgt het systeem ervoor dat grote industriële ondernemingen hun assets optimaal kunnen inzetten en daarmee de energierekening voor grote industriële klanten substantieel lager kan uitvallen.

In 5 stappen uw CO2 reduceren

In 5 stappen uw CO₂ reduceren

In deze whitepaper leest u wat de CO2-prestatieladder is en hoe u zorgt dat deze in uw voordeel werkt.

Download de whitepaper

De toekomst van energie in de voedings- en maakindustrie

De afspraken in het Energieakkoord zijn ambitieus. Maar de Nederlandse industrie is innovatief. Vooruitstrevende bedrijven zijn al aan de slag gegaan met verschillende energiebesparende technieken. In dit visiedocument laten we zien hoe u meer kunt produceren met minder energie.

Bekijk het visiedocument

Eén van de grootste baksteenfabrikanten van Europa verduurzaamt

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Vandersanden. Het is zelfs een onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Daarom heeft de baksteenfabrikant 15.000 zonnepanelen geplaatst die verdeeld zijn over de verschillende productielocaties. Daarmee wordt circa 25% van het totale elektriciteitsverbruik verduurzaamd.

Ook duurzamer omgaan met uw energie?

Ook duurzamer omgaan met uw energie?

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zon- en windenergie, geothermie en warmte.

Vrijblijvend zakelijk advies

Waarom u goed zit bij Vattenfall

 • U kunt met al uw vragen terecht bij uw vaste contactpersoon
 • U krijgt een seintje én een oplossing bij afwijkend energieverbruik
 • Wij wijzen u op kansen in de markt en helpen u de juiste keuzes te maken
 • Wij zijn als koploper in de energietransitie uw partner in verduurzaming

Beste zakelijke dienstverlener in Energie

In de MT1000 van Management Team zijn wij voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste zakelijke dienstverlener' in Energie. Wij zijn er trots op dat we overall het hoogst scoren op:

 • Klantgerichtheid
 • Productleiderschap
 • Excellente uitvoering
 • Marktaandeel en aanbeveling