Onze energieoplossingen om uw bedrijf te verduurzamen

Met onze energieoplossingen kunt u op verschillende manieren invulling geven aan het verduurzamen van uw bedrijf of onderneming. Bij­voorbeeld door zonnepanelen en/ of elektrische laadpalen te plaatsen. Of door stadsverwarming, gebouw­koeling of windenergie af te nemen. Zo gaan we samen op weg naar een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Andere oplossingen

Mobiele batterijen

GreenBattery

Een stil, schoon en duurzamer alternatief voor de dieselaggregaat: de GreenBattery. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie. Samen met GreenBattery zorgen we ervoor dat mobiele batterijen op termijn ook een belangrijke rol vervullen in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

De voordelen van de GreenBattery:

  • Innovatief mobiel energieopslagsysteem waarin elektriciteit uit wind en zon wordt opgeslagen.
  • Geen uitstoot van CO2, NOx en fijnstof en geen geluid, waardoor het ideaal is voor festivals en evenementen.
  • Vóór plaatsing wordt de batterij opgeladen met stroom uit wind. Tijdens het evenement wordt het bijgeladen vanuit lokale bronnen.

Zakelijke oplaadpunten

Zakelijke oplaadpunten

De vraag naar en het gebruik van elektrische auto's neemt toe. Dat is goed nieuws, want door meer elektrisch te gaan rijden vermindert de CO2-uitstoot ten opzichte van rijden op fossiele brandstoffen. Denkt u ook aan de overstap naar elektrisch rijden? We helpen u graag op weg met slimme laadoplossingen, zoals oplaadpunten bij uw bedrijf en toegang tot duizenden openbare laadpunten onderweg.

De voordelen van zakelijke laadpalen:

  • Slimme oplaadpunten, draadloos verbonden met onze server
  • Financiering op maat: koop, lease of investeert samen met Vattenfall
  • Veilige installatie door een van onze ervaren gecertificeerde installeurs

De oplossing voor uw elektrische infrastructuur

Uw eigen elektrische­ infrastructuur beheren is een complexe taak waarvoor aanzienlijke middelen nodig zijn. Door zowel het eigendom als het beheer van de elektrische infrastructuur van uw bedrijf aan ons over te dragen beperkt u de risico’s van die infrastructuur en de overheadkosten voor uw bedrijf.

Power-as-a-Service is een dienstverlening die wij al ruim 20 jaar aanbieden en die nu relevanter is dan ooit. De energietransitie vraagt immers om grote investeringen die nieuwe, meer duurzame manieren van productie en transport mogelijk maken.

Zorg dat u voldoet aan de eisen van de CO₂-prestatieladder

Goed om te weten: hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Lees meer over de CO₂-prestatieladder

Afstappen van fossiele brandstoffen

Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Daarom bouwen wij onze fossiele productie af, investeren we in het opwekken van hernieuwbare energiebronnen, kijken we naar mogelijk­heden van elektrificatie en innoveren we met nieuwe manieren van energieopslag.

Wij staan voor u klaar!

Vraag het de Markt Expertise Desk

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzamer ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk


Heeft u vragen?
Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 020 892 01 80.

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.

Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall AB heeft na 2022 en 2023 ook in 2024 weer de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

Platinum 2022EcoVadis 2023 EcoVadis platinum 2024

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).