Zet de stap naar duurzaam wonen

Zet de stap naar duurzaam wonen

Minder energie verbruiken met je huis vinden we bij Vattenfall natuurlijk een goed idee. Om je te helpen is er de Duurzaam Wonen Check: onze chatbot Nina stelt je een aantal vragen over jouw situatie. Je krijgt meteen persoonlijk advies om mee aan de slag te gaan. Ook als je in een huurhuis woont. 

Pluspunten duurzaam wonen

Je verhoogt je wooncomfort

Je draagt bij aan een beter milieu

Je bespaart energie én geld

Advies Duurzaam Wonen Check op laptopscherm l Vattenfall energie

Duurzaam advies in een paar minuten

Onze chatbot Nina stelt je een aantal vragen over je koop- of huurhuis. Probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Want hoe meer je invult, des te beter past het advies bij jouw woonsituatie. Het invullen duurt een paar minuten. 

  • Online check: waar en wanneer je wilt
  • Tips om energie te besparen
  • Advies op maat voor koop- of huurhuis
Start de check

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Duurzaam Wonen Check?

Het werkt eenvoudig. Open het chatvenster rechts op de pagina en start de Duurzaam Wonen Check. Na een aantal vragen zie je welke oplossingen voor jouw woning het meest geschikt zijn. Ook kun je meer lezen over deze oplossingen. En, als je dat wilt, offertes aanvragen.

Wat kan ik als huurder doen?

Door slimmer om te gaan met elektriciteit en verwarming bespaar je direct energie en verlaag je je CO2-uitstoot. Voor de grotere ingrepen kun je als huurder het best in gesprek gaan met je verhuurder of je woningcorporatie. Vaak hebben zij ook plannen om te verduurzamen en staan ze open voor initiatieven. Doen!

Hoe komt het advies tot stand?

Voor de Duurzaam Wonen Check maken we gebruik van diverse openbare bronnen en daaruit afgeleide data. Zoals de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de 3D-hoogtebestanden van Nederland. We combineren deze data met de gegevens die jij invult. Daarmee dragen we duurzame oplossingen aan die voor jouw woning het meest relevant zijn.

Hoe zit het met mijn privacy?

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Wil je meer weten, bekijk dan ons privacystatement en de gebruiksvoorwaarden van de Duurzaam Wonen Check

Zijn er kosten verbonden aan het duurzaam advies?

Het advies dat je krijgt met de Duurzaam Wonen Check is helemaal gratis. Ook als je geen klant bent bij ons.

Waarom staan er geen bedragen in het advies?

Als we bedragen zouden noemen, schept dat verwachtingen. Terwijl de precieze kosten en besparingen voor jouw situatie afhankelijk zijn van veel factoren. Welke ruimtes verwarm je in huis? Zijn overdag alle gezinsleden buitenshuis? Staan er andere gebouwen of hoge bomen rond je huis die de opbrengst van zonnepanelen kunnen beïnvloeden? Kun je direct een warmtepomp nemen of zijn er bouwkundige ingrepen nodig? Als je exact wilt weten waar je aan toe bent, laat dan een expert bij je thuis komen voor een compleet advies.

Ik heb de Duurzaam Wonen Check gedaan. Hoe nu verder?

Heb je de Duurzaam Wonen Check gedaan en weet je welke maatregelen voor jouw situatie het meest geschikt zijn? Op de diverse informatiepagina’s die je vindt in je persoonlijke advies, lees je er meer over. En als je wilt, wijzen we je de weg naar onze partners en experts voor de uitvoering van de maatregelen.

Bij wie kan ik met vragen terecht over het advies?

Heb je vragen over het advies dat je hebt gekregen? Stel ze aan Nina. Kom je er met Nina niet uit? Neem dan even contact op met een van onze Klantenservicemedewerkers.

Welk doel heeft Vattenfall met het geven van duurzaam advies?

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We werken dagelijks aan een duurzame toekomst voor ons en onze kinderen. Zo bouwen we bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld, zonder subsidie. Daarmee kunnen we tot wel 3 miljoen huishoudens van stroom voorzien. Door minder energie te gebruiken, besparen we veel geld en stoten we minder CO2 uit. Als we dat allemaal doen, heeft dat enorm veel impact. We nemen je graag mee op onze reis naar een duurzame toekomst. En we maken het concreet. Met oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt.