Duurzaam Wonen Check

Wil je weten hoe je bij jou thuis energie bespaart? Doe de gratis Duurzaam Wonen Check. Met onze chatbot Nina stel je in 3 stappen jouw persoonlijke advies voor een duurzaam huis samen. Voor huurders en kopers, ook als je geen klant bent van Vattenfall.

In 3 stappen naar jouw advies

1. Praat met Nina

Beantwoord de vragen van onze chatbot over hoe je woont en jouw energie.

2. Bekijk je overzicht

Ontdek waar je het beste mee kan beginnen om energie te besparen.

3. Maak je advies af

Ga verder in gesprek met Nina en bereken per stap wat het kost en oplevert.

Hoe maak ik mijn huis duurzaam?

Doe de Duurzaam Wonen Check je ziet meteen waar je het beste mee kunt beginnen. Dat kan spouwmuurisolatie of vloerisolatie zijn, maar ook zonnepanelen of een nieuwe warmtebron. Na het doorlopen van de hele check weet je ook waar je subsidie voor kan aanvragen.

 • Hoe jouw energie verdeeld is
 • Wat er bij jou thuis al goed gaat
 • Welke kleine dingen je kunt doen 
 • Welke grote stappen je kunt zetten 
 • Hoeveel iets kost en wat het kan opleveren 
Start de check

Zo werkt het:

 • Heb je vragen over het advies dat je hebt gekregen? In de meeste gevallen kun je op de pagina doorklikken naar een van onze betrouwbare partners. Daar kun je terecht voor vrijblijvend extra advies over de maatregelen uit die de Duurzaam Wonen Check.

  Of stel je vraag aan onze chatbot Nina. Kom je er met Nina niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

  Naar de klantenservice
 • Voor de Duurzaam Wonen Check halen we gegevens uit verschillende openbare bronnen. Zoals de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de 3D-hoogtebestanden van Nederland. Deze data combineren we met de gegevens die jij invult en onze kennis over duurzaam wonen.

  Het advies is gratis, ook als je geen klant bent bij Vattenfall.

 • Als je een huis huurt kun je ook duurzamer gaan wonen. Door slimmer om te gaan met elektriciteit en verwarming bespaar je direct energie en verlaag je je CO2-uitstoot. De tips uit de Duurzaam Wonen Check helpen je op weg.

  Voor de grotere ingrepen raden wij je aan in gesprek te gaan met je verhuurder of je woningcorporatie. Vaak hebben zij ook plannen om te verduurzamen en staan ze open voor initiatieven. Doen!

 • Bij Vattenfall hechten we veel waarde aan het beschermen van je gegevens. We gaan er dus zorgvuldig mee om. Wil je meer weten? Lees dan ons privacystatement en de gebruikersvoorwaarden van de Duurzaam Wonen Check.

  Gebruikersvoorwaarden Duurzaam Wonen Check
 • Bij Vattenfall hebben we een duidelijke missie: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We werken dagelijks aan een duurzame toekomst voor ons en onze kinderen. Vanaf 1 juli starten we met de bouw van Hollandse Kust Zuid het grootste offshore windpark ter wereld. In 2023 zal het park volledig operationeel zijn met een duurzame elektriciteitsproductie die overeenkomt met het jaarverbruik van ruim twee miljoen Nederlandse huishoudens.

  Door minder energie te gebruiken, besparen we veel geld en stoten we minder CO2 uit. Als we dat allemaal doen, heeft dat enorm veel impact. Daarom nemen je graag mee op onze reis naar een duurzame toekomst. En we maken het concreet. Met oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt.

  Meer over fossielvrij leven binnen 1 generatie

Bespaaradvies aan huis

Soms kom je er online niet helemaal uit. Of heb je liever dat er een expert bij jou thuis komt. Hij vertelt je wat jij stap voor stap kunt doen om energie te besparen. Dat kan bij Vattenfall ook. Lezen hoe dat precies werkt of een afspraak maken?

Naar advies aan huis