Bij jou thuis energie besparen

Doe de Duurzaam Wonen Check om te zien hoe jij thuis kunt besparen. Of je nou een koophuis hebt of huurt, je krijgt meteen inzicht in je energieverbruik en een overzicht van wat je kunt doen. Maak daarna je advies compleet en bereken de kosten en besparingen. 

In 3 stappen naar jouw advies

1. Beantwoord de vragen van chatbot Nina en vertel hoe je woont

2. Ontdek waar je het beste mee kan beginnen

3. Maak je advies compleet en bereken hoeveel energie je kan besparen

Check hoe je bespaart

Ontdek met welke duurzame maatregelen jij het beste energie kunt besparen. Kies per stap of je er meer over wilt weten en maak zelf het advies compleet. Bereken makkelijk online de kosten en besparingen.

 • Alleen het beste voor jouw huis
 • Per stap inzicht in de kosten
 • Advies op maat voor koop- of huurhuis

   

Start de check

Duurzaam Wonen Check: zo werkt het

 • Onze chatbot Nina stelt in de Duurzaam Wonen Check een aantal vragen over hoe je woont. Het duurt meestal een paar minuten om de vragen te beantwoorden. Als je klaar bent tonen we uit alle mogelijkheden welke stap jij het beste als eerst kunt zetten.

  In het advies kun je doorklikken om meer te lezen over de duurzame oplossingen. En verdiep je verder in een maatregel om te zien wat een oplossing je zou kosten en opleveren.

 • Voor de Duurzaam Wonen Check halen we gegevens uit verschillende openbare bronnen. Zoals de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de 3D-hoogtebestanden van Nederland. Deze data combineren we met de gegevens die jij invult en onze kennis over duurzaam wonen.

  Het advies is gratis, ook als je geen klant bent bij Vattenfall.

 • Als je een huis huurt kun je ook duurzamer gaan wonen. Door slimmer om te gaan met elektriciteit en verwarming bespaar je direct energie en verlaag je je CO2-uitstoot. De tips uit de Duurzaam Wonen Check helpen je op weg.

  Voor de grotere ingrepen raden wij je aan in gesprek te gaan met je verhuurder of je woningcorporatie. Vaak hebben zij ook plannen om te verduurzamen en staan ze open voor initiatieven. Doen!

 • Bij Vattenfall hechten we veel waarde aan het beschermen van je gegevens. We gaan er dus zorgvuldig mee om. Wil je meer weten? Lees dan ons privacystatement en de gebruikersvoorwaarden van de Duurzaam Wonen Check.

  Gebruikersvoorwaarden Duurzaam Wonen Check
 • Heb je vragen over het advies dat je hebt gekregen? In de meeste gevallen kun je op de pagina doorklikken naar een van onze betrouwbare partners. Daar kun je terecht voor vrijblijvend extra advies over de maatregelen uit die de Duurzaam Wonen Check.

  Of stel je vraag aan onze chatbot Nina. Kom je er met Nina niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

  Naar de klantenservice
 • Bij Vattenfall hebben we een duidelijke missie: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We werken dagelijks aan een duurzame toekomst voor ons en onze kinderen. Zo bouwen we bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld, zonder subsidie. Daarmee kunnen we tot wel 3 miljoen huishoudens van stroom voorzien.

  Door minder energie te gebruiken, besparen we veel geld en stoten we minder CO2 uit. Als we dat allemaal doen, heeft dat enorm veel impact. Daarom nemen je graag mee op onze reis naar een duurzame toekomst. En we maken het concreet. Met oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt.

  Meer over fossielvrij leven binnen 1 generatie