Vul de check in l Energie besparen

Zet de stap naar duurzaam wonen

Minder energie verbruiken? Doe de Duurzaam Wonen Check: onze chatbot Nina stelt je een aantal vragen over jouw situatie. Je krijgt meteen persoonlijk advies om bij jou thuis energie te besparen. Ook als je in een huurhuis woont. 

Pluspunten duurzaam wonen

Je verhoogt je wooncomfort

Je draagt bij aan een beter milieu

Je bespaart energie én geld

Advies Duurzaam Wonen Check op laptopscherm l Vattenfall energie

Advies op maat

Check wat jij kunt doen om je huis energiezuiniger te maken. Ga er rustig voor zitten en beantwoord de vragen van onze chatbot Nina zo goed mogelijk. Want hoe meer je invult, des te beter past het advies bij jouw huis. 

 • Online check: waar en wanneer je wilt
 • Advies op maat voor koop- of huurhuis
 • Stap voor stap een duurzaam huis
Start de check

Duurzaam Wonen Check: zo werkt het

 • Onze chatbot Nina stelt in de Duurzaam Wonen Check een aantal vragen over hoe je woont. Het duurt meestal een paar minuten om de vragen te beantwoorden. Als je klaar bent krijg je een advies met 3 dingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken.

  In het advies kun je doorklikken om meer te lezen over de duurzame oplossingen. Of je start een nieuwe check voor extra persoonlijk advies over een bepaalde maatregel.

 • Voor de Duurzaam Wonen Check halen we gegevens uit verschillende openbare bronnen. Zoals de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de 3D-hoogtebestanden van Nederland. Deze data combineren we met de gegevens die jij invult en onze kennis over duurzaam wonen.

  Het advies is gratis, ook als je geen klant bent bij Vattenfall.

 • Als je een huis huurt kun je ook duurzamer gaan wonen. Door slimmer om te gaan met elektriciteit en verwarming bespaar je direct energie en verlaag je je CO2-uitstoot. De tips uit de Duurzaam Wonen Check helpen je op weg.

  Voor de grotere ingrepen raden wij je aan in gesprek te gaan met je verhuurder of je woningcorporatie. Vaak hebben zij ook plannen om te verduurzamen en staan ze open voor initiatieven. Doen!

 • Bij Vattenfall hechten we veel waarde aan het beschermen van je gegevens. We gaan er dus zorgvuldig mee om. Wil je meer weten? Lees dan ons privacystatement en de gebruikersvoorwaarden van de Duurzaam Wonen Check.

  Gebruikersvoorwaarden Duurzaam Wonen Check
 • Heb je vragen over het advies dat je hebt gekregen? In de meeste gevallen kun je op de pagina doorklikken naar een van onze betrouwbare partners. Daar kun je terecht voor vrijblijvend extra advies over de maatregelen uit die de Duurzaam Wonen Check.

  Of stel je vraag aan onze chatbot Nina. Kom je er met Nina niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

  Naar de klantenservice
 • Bij Vattenfall hebben we een duidelijke missie: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We werken dagelijks aan een duurzame toekomst voor ons en onze kinderen. Zo bouwen we bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld, zonder subsidie. Daarmee kunnen we tot wel 3 miljoen huishoudens van stroom voorzien.

  Door minder energie te gebruiken, besparen we veel geld en stoten we minder CO2 uit. Als we dat allemaal doen, heeft dat enorm veel impact. Daarom nemen je graag mee op onze reis naar een duurzame toekomst. En we maken het concreet. Met oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt.

  Meer over fossielvrij leven binnen 1 generatie