Duurzaam Wonen Check

Thuis energie besparen? Doe de gratis Duurzaam Wonen Check. Chatbot Nina stelt eenvoudig jouw persoonlijke plan samen met grote en kleine stappen voor een energiezuiniger huis. Voor huurders en kopers, ook als je geen klant van ons bent.

In 3 stappen een bespaarplan

1. Chat met Nina

Beantwoord vragen van chatbot Nina over jouw woonsituatie.

2. Ontdek jouw tips

Ontdek welke besparingen we jou aanraden.

3. Start met besparen

Ga aan de slag met je advies en bespaar op je energierekening.

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig?

Met de Duurzaam Wonen Check krijg je direct advies over energiebesparende maatregelen die voor jou interessant kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld isolatie zijn, zonnepanelen of een nieuwe warmtebron. Ontdek:

 • wat er bij jou thuis al goed gaat
 • welke grote stappen je kunt zetten 
 • wat het kost, oplevert en welke subsidies er zijn
Start de check

Zo werkt het:

 • Heb je vragen over het advies dat je hebt gekregen? In de meeste gevallen kun je op de pagina doorklikken naar een van onze partners. Daar kun je terecht voor vrijblijvend extra advies over de maatregelen uit die de Duurzaam Wonen Check.

  Of stel je vraag aan onze chatbot Nina. Kom je er met Nina niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

  Naar de klantenservice
 • Voor de Duurzaam Wonen Check halen we gegevens uit verschillende openbare bronnen. Zoals de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de 3D-hoogtebestanden van Nederland. Deze data combineren we met de gegevens die jij invult en onze kennis over duurzaam wonen.

  Het advies is gratis, ook als je geen klant bent bij Vattenfall.

 • Als je een huis huurt kun je ook duurzamer gaan wonen. Door slimmer om te gaan met stroom en verwarming bespaar je direct energie. De tips uit de Duurzaam Wonen Check helpen je op weg.

  Voor de grotere ingrepen raden wij je aan in gesprek te gaan met je verhuurder of je woningcorporatie. Vaak hebben zij ook plannen om te verduurzamen en staan ze open voor initiatieven. Doen!

 • Bij Vattenfall hechten we veel waarde aan het beschermen van je gegevens. We gaan er dus zorgvuldig mee om. Wil je meer weten? Lees dan ons privacystatement en de gebruiksvoorwaarden van onze Checks, zoals de Duurzaam Wonen Check.

  Gebruiksvoorwaarden Checks