1. Thuis
 2. Zonnepanelen
 3. 6 zonnepanelen in één pakket

6 zonnepanelen in één pakket

Wil je 6 zonnepanelen kopen? Dat verzorgen we met plezier voor je. We verkopen onze pakketten met 6 zonnepanelen, inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de groepenkast én een technische inspectie bij jou thuis. As klant van Vattenfall krijg je € 100,- korting op zonnepanelen bij al onze partners.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van meerdere factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 2.800 kWh per jaar (bron: Nibud). Ook de beschikbare oppervlakte van je dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee. Met onze Dakcheck berekenen we binnen een paar minuten hoeveel zonnepanelen je nodig heb.

Opbrengsten van 6 zonnepanelen vergelijken met opbrengst 8 zonnepanelen

Met 6 zonnepanelen van 365 Wp wek je in je eerste jaar al gauw 1862 kWh* op. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden verbruikt aan stroom 2.800 kWh per jaar (bron Nibud). Een set van 6 zonnepanelen helpt je qua opbrengst dus al besparen op je energierekening.

Met 8 zonnepanelen van 365 Wp wek je in je eerste jaar 2482 kWh op. Tel uit je winst.

*Aantal zonnepanelen x vermogen per paneel x 0,85. Het getal 0,85 gaat over de helling en de richting van je dak. Deze hebben beide invloed op de opbrengst van je zonnepanelen. Milieu Centraal laat de opbrengst zien bij verschillende hellingen en richtingen, waarbij 100% de hoogste opbrengst is. Wij rekenen met 85% (0,85).

6 zonnepanelen kopen? Bekijk ons aanbod

In de tabel hieronder zie je de eigenschappen van de zonnepanelen die we verkopen. Wil je meer dan 6 zonnepanelen? Gebruik de links om de opwek en opbrengst te zien van:

Zwarte zonnepanelen

We leveren uitsluitend monokristallijne zonnepanelen van topkwaliteit. Onze zonnepanelen hebben een vermogen van minimaal 390 Wattpiek. In de vrijblijvende offerte staan alle specifieke productkenmerken en garanties. 

  • Volledig zwart
  • Minimaal 390 Wp
  • Glas folie of glas-glas incl. geanodiseerd aluminium randen
  • 15 tot 25 jaar productgarantie
  • 25 jaar vermogensgarantie
  • Hoge paneel efficiency van +20%
  • Lage degradatie over de jaren
  Vraag een offerte aan

Opbrengst per 6 zonnepanelen:

Je berekent de verwachte opbrengst van je zonnepanelen per jaar zo:
aantal zonnepanelen x vermogen per paneel per jaar x
0,85* x stroomprijs per kWh.

Bij 6 zonnepanelen met een vermogen van 405 Wattpiek en een stroomprijs van € 0,30 is dit:
6 x 405 x 0,85 x 0,30 = € 619,-.
Natuurlijk kun je hier je eigen stroomtarief gebruiken.

*Dit getal gaat over de helling en de richting van je dak. Want deze hebben beide invloed op de opbrengst van je zonnepanelen. Milieu Centraal laat de opbrengst zien bij verschillende hellingen en richtingen, waarbij 100% de hoogste opbrengst is. Wij rekenen in ons rekenvoorbeeld met 85% (0,85).

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Ben je benieuwd hoeveel stroom je met zonnepanelen kan opwekken? Met onze Dakcheck rekenen we dat snel voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past en hoeveel stroom je kunt opwekken.

Doe de Dakcheck

Deel deze pagina

Kies een ander aantal zonnepanelen