1. Home
 2. Over Vattenfall
 3. We helpen je op weg

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het.

We waarderen onze klanten

Dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we voor een groot deel aan onze klanten. Daar zetten we dus graag iets tegenover:

Blijven Loont

Het is eigenlijk heel simpel: als je klant bij ons blijft, verdien je iets extra’s. Daarom krijg je bij ons korting op de variabele leveringskosten van stroom. Tot wel 25%, zolang je blijft. Dat noemen we Blijven Loont.

Exclusief

Als je je aanmeldt bij Exclusief spaar je automatisch punten voor kortingen, duurzame cadeautjes, uitjes en hippe energiebespaarders. Elke maand maak je dan ook kans op een mooie prijs.

Korting bij onze partners

We werken samen met duurzame bedrijven: onze partners. En dat levert natuurlijk aantrekkelijke kortingen op. Die geven we aan je door. Zo komt een fossielvrij leven nog sneller dichtbij.

Je groeit met ons mee

We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. Al over enkele jaren kunnen we al onze klanten thuis 100% groene stroom uit Nederland leveren. Als je nu thuis Standaard Stroom van ons hebt, krijg je zo snel mogelijk 100% groene stroom uit Nederland. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Toch blijven we je ook inspireren met bespaartips. Want de meest duurzame energie is nog altijd de energie die je niet gebruikt. Overigens is onze stroom niet alleen al behoorlijk duurzaam, de variabele prijs is ook al jaren laag in vergelijking met die van andere leveranciers. De meeste klanten kiezen voor deze energie en combineren het met Blijven Loont, zodat ze extra profiteren met de jaarlijks terugkomende korting. Kortom, bij ons betaal je een scherpe, eerlijke prijs terwijl je bijdraagt aan verduurzaming.

Jonge man brengt radiatorisolatie aan in zijn huis

Meegroeien of sneller gaan?

Je kunt met ons meegroeien maar je kunt ook sneller gaan door zelf stappen te zetten. De een kiest voor kleine veranderingen en zet de verwarming voortaan de hele winter een graad lager. De ander gaat voor nul op de meter en verbouwt het hele huis. En weer een ander kiest voortaan voor fossielvrije energie. Elke stap brengt een fossielvrij leven dichterbij. Daar helpen we je graag bij.

100% Groene Stroom uit Nederland

Al onze klanten, thuis en in het MKB, ontvangen binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland. Ook investeren we in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt. Ontdek meer over onze groene stroom.

En fossielvrije warmte

Als je huis is aangesloten op stadswarmte heb je geen cv-ketel meer nodig. Je krijgt kant-en-klare, comfortabele warmte uit het milieuvriendelijke warmtenet.

Een andere mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen is met een warmtepomp. Deze gebruikt geen gas, maar haalt de warmte uit de lucht, de bodem of het water. Met die warmte verwarmt de pomp je huis, zelfs als het buiten vriest. Er zijn verschillende warmtepompen. Als je wilt, kun je een kleinere pomp ook combineren met een cv-ketel. Dan verlaag je nog steeds je gasverbruik flink.

De meeste warmtepompen vragen wel om kostbare aanpassingen zoals vloerverwarming en isolatie. De hogetemperatuurwarmtepomp die wij op dit moment ontwikkelen, vervangt zonder grote aanvullende aanpassingen de cv-ketel en is daarmee bereikbaar en betaalbaar voor veel meer huishoudens. We verwachten in de loop van 2023 met de verkoop van deze warmtepomp te starten.

Wil je weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp? De adviseurs van onze partner Feenstra hebben het zo voor je uitgezocht.

Als je niet te veel geld wilt uitgeven, niet in de buurt van een warmtenet woont maar wel fossielvrij wilt verwarmen, raden we je groen gas aan: het fossielvrije alternatief voor aardgas.

Ook onderweg staan we voor je klaar

Als je toe bent aan een elektrische auto staan we voor je klaar. Heb je genoeg aan de laadpunten in de wijk en onderweg, of wil je je eigen laadpaal voor de deur? Via InCharge hebben we het zo voor je geregeld. Voortaan rijd én tank je groen.

Naar InCharge

Alles begint met inzicht

Of je nu met ons meegroeit of zelf sneller wil gaan, elke eerste stap begint met inzicht. De stappen die je zelf zet op weg naar een fossielvrij leven maken we graag overzichtelijk. We beginnen met inzicht in je energieverbruik, zodat je grip krijgt op je kosten. En je krijgt praktische tips en adviezen zodat je daar begint, waar het telt. Want groots is natuurlijk mooi, maar klein is net zo belangrijk.

Zo krijg je grip op je energieverbruik en op je kosten

Het begint allemaal met inzicht.

Voor inzicht in je verbruik

 • Log in op Mijn Vattenfall
  In Mijn Vattenfall heb je altijd inzicht in je energieverbruik. Met een slimme meter kun je je verbruik zelfs per uur inzien.
 • Iedere maand een energierapport
  Als je een slimme meter hebt, ontvang je elke maand een energierapport. Met, als je wilt, daarin de verbruikskosten over die maand.
 • Download onze Energie-app
  Deze app vertelt hoeveel energie je verbruikt. En als je zonnepanelen hebt, ook hoeveel je opwekt en teruglevert. Je krijgt praktische bespaartips en snel antwoord op je vragen via onze chatbot Nina; ook zij zit in de app.

Inzicht in bespaarkansen

Zonne- en windenergie zijn fossielvrij, maar de schoonste energie is nog altijd de energie die we niet gebruiken. Dus vertellen we je wat je thuis kunt doen om je energieverbruik laag te houden.

 • De gratis Energiescan
  Terwijl je met je eigen mobiele telefoon of tablet door je huis loopt, kijkt onze energieadviseur met je mee naar kansen om energie te besparen. Je krijgt na afloop meteen een persoonlijk advies met handige tips hoe je thuis meer energie kunt besparen. Als je wilt, kijken we ook mee naar je kantoor aan huis.
 • Onze Duurzaam Wonen Check
  De Duurzaam Wonen Check vertelt je precies wat je het beste kunt doen om thuis te besparen. Of je nu een koophuis hebt of huurt, je krijgt meteen een persoonlijk advies: je laat weten hoe je woont, wij geven je ons advies en we vertellen je meteen hoeveel energie je daarmee kunt besparen.

Zo houd je grip op je kosten

 • Online Termijnbedragadvies
  In Mijn Vattenfall vertellen we je welk termijnbedrag op dit moment bij je past. Het termijnbedrag is het bedrag dat we telkens aan het begin van je nieuwe contractjaar inschatten en dat je iedere maand aan ons betaalt. Om je door het jaar heen goed advies te kunnen geven, lezen we je verbruik van dat moment af van je slimme meter. Daarmee berekenen we of je termijnbedrag daar nog steeds bij past. Ben je in de loop van het jaar veel meer energie gaan verbruiken en is je termijnbedrag daarom nu aan de lage kant? Of ben je juist veel minder thuis en is je bedrag dus eigenlijk te hoog? We vertellen je met welk bedrag je goed zit. Aan jou de keuze of je ons advies overneemt of niet.
 • Ons Seintje
  Als je wilt, sturen we je een paar keer per jaar een mailtje met ons advies voor je termijnbedrag. Als je een slimme meter hebt, zie je meteen of het afgesproken bedrag nog klopt met je echte verbruik. Dat voorkomt verrassingen op je jaarafrekening.

Wij zorgen dat je van elke stap weet wat het oplevert. Hoeveel bespaar je? Wat levert het je financieel op? En omdat we je situatie kennen, weten we welke oplossing het beste past. Of dat nou een warmtepomp is, radiatorfolie of een set ledlampen met mooie korting in ons Exclusief spaarprogramma.

Zo werken we samen aan besparen en verduurzamen. Kleine stappen, grote stappen: elke stap is er eentje. Je bepaalt altijd zelf wat bij je past en waar je voor kiest. Het betaalt zich uit: voor jou, voor het klimaat en voor ons allemaal.

Meer over onze ambitie