We stellen onze energiepartners graag aan u voor

Samen met onze partners werken wij aan één doel: fossielvrij leven binnen één generatie. We stellen ze hier graag aan u voor.

Samen op weg naar fossielvrij

 • Onderstaand vindt u een overzicht van onze duurzame energiepartners. Klik op de namen aan de linkerkant van de pagina voor meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening.

 • BlueTerra Energy Experts

  BlueTerra Energy Experts is een specialistisch en onafhankelijk adviesbureau voor de industrie en grootzakelijke markt. Zij adviseert bedrijven op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

  De energie-experts van Blue Terra helpen organisaties daadwerkelijk de volgende stap in verduurzaming te zetten. Ze dragen niet alleen de technische oplossingsrichting aan. Ze zorgen ook voor slimmer management van de energievraag, optimale benutting van de energiemarkt en flexibele inzet van de installaties om betere marges te realiseren.

  CO2-reductie
  En met resultaat. Zo brachten ze bij chemische bedrijven de CO2-uitstoot tot wel 70% terug. Bijvoorbeeld door hergebruik van restwarmte, in combinatie met warmtepompen, mechanische damprecompressie en een goede pinch analyse voor het minimaliseren van het energieverbruik van chemische processen.

  Logo BlueTerra

  Lees meer over BlueTerra
 • Centrica Business Solutions

  Centrica Business Solutions analyseert, financiert, installeert, exploiteert en optimaliseert energie en werkt met alle energiebronnen om de manier waarop bedrijven hun stroom verwerven, verbruiken en beheren te transformeren. Centrica Business Solutions streeft naar een toekomst met een laag koolstofgehalte door zowel haar klanten en het eigen bedrijf in staat te stellen energie duurzamer te gebruiken.

  Centrica plc
  Binnen geheel Centrica plc heeft men de CO2-voetafdruk verlaagd en ambities voor verantwoorde bedrijfsvoering geformuleerd, die in 2030 moeten zijn verwezenlijkt.

  Logo Centrica

  Lees meer over Centrica
 • CFP Green Buildings (CFP)

  CFP heeft als missie om alle gebouwen en woningen van Nederland te verduurzamen. CFP biedt online en offline advies en implementatie van duurzaamheid. De activiteiten van CFP hebben invloed op meer dan 400.000 gebouwen in 7 landen.

  CFP innoveert en deelt haar expertise rondom duurzaamheid samen met MVO Nederland, Dutch Green Building Council, Saxion Hogescholen en met Facility Management Nederland. Dit doet CFP o.a. door wetenschappelijk onderzoek, artikelen en evenementen zoals het jaarlijkse Green Buildings Event met workshops, keynotes en een Innovatie Dragons’ Den.

  Logo CFP

  Lees meer over CFP Green Buildings
 • Cheappower4U

  De missie van Cheappower4U (CP4U) is het helpen van haar klanten in de verduurzaming van centraal gestookte complexen. Deze complexen zijn vaak dusdanig gedateerd dat een volledige verduurzaming niet eenvoudig is. Dit vergt vaak een stapsgewijze aanpak. CP4U neemt haar klanten bij de hand zodat er samen een eerste stap kan worden gezet.

  Cheappower4U

  Lees meer over Cheappower4U
 • De Groene Jongens

  De missie van de Groene Jongens staat voor het oplossen van complexe duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving en het creëren van impact. Zij geven energieadvies specifiek gericht op energielabelverbetering en de afgifte van het energielabel van uw gebouw.

  Daarnaast ondersteunt De Groene Jongens in verschillende duurzaamheidscertificeringen, zoals BREEAM-NL en GPR Gebouw.

  De Groene Jongens

  Lees meer over De Groene Jongens
 • Dutch Green Building Council

  De Dutch Green Building Council is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Zij doet dit in de wetenschap dat de gebouwde omgeving veel invloed heeft op de klimaatverandering.

  Deltaplan Duurzame Renovatie
  DGBC heeft als missie de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. De DGBC heeft na het sluiten van het Klimaatakkoord in Parijs (2015) een berekening gemaakt van de impact op het energieverbruik van gebouwen. De hoeveelheid beschikbare duurzame energie in 2050 is daarbij als uitgangspunt genomen om het Deltaplan Duurzame Renovatie op te stellen.

  Lees meer over DGBC
 • Dutch Data Center Association

  Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA). DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. De organisatie verbindt 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

  Logo DDCA

  Lees meer over de Dutch Data Center Association
 • Feenstra

  Prettig wonen en werken, daar zorgt Feenstra voor. Ze maakt de directe omgeving van bewoners comfortabel, gezond en veilig. En energiezuinig. Daarvoor heeft ze niet alleen de nieuwste techniek in huis, maar ook mensen met veel verstand van advies, installatie en onderhoud. Deze vakmannen komen jaarlijks bij ruim 900.000 huishoudens over de vloer.

  Zorgeloos wonen
  Feenstra maakt zorgeloos wonen mogelijk. Met haar kennis, ervaring en service op het gebied van verwarming, veiligheid, ventilatie en zon voorziet ze klanten van een huis waarin het aangenaam, veilig en duurzaam wonen is. Dat doen ze door te adviseren en door (bewezen) techniek te installeren en onderhouden. Nu en in de toekomst.

  Logo Feenstra

  Lees meer over Feenstra
 • Getec

  Getec is een toonaangevende partner voor de industrie en vastgoedsector als het gaat om decentrale, intelligente, efficiënte en groene energieoplossingen. GETEC is in meer dan negen landen actief en er werken ruim 2.000 medewerkers.

  Vattenfall en Getec hebben hun kennis en expertise op het gebied van duurzame energieoplossingen gebundeld. Daarmee zijn we nog beter in staat om bedrijven te ondersteunen in hun duurzaamheidsvraagstuk en te werken aan de ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.

  Logo Getec

  Lees meer over GETEC
 • GreenBattery

  Met de GreenBattery hebben wij de oplossing voor het CO2- en stikstofprobleem. Met onze mobiele batterijen, die zijn opgeladen met wind- en zonnestroom, kunnen wij in elke tijdelijke stroombehoefte voorzien. De mobiele batterij kan gehuurd worden voor een flexibele looptijd.

  De GreenBattery is als vervanger van de vervuilende dieselaggregaat overal te gebruiken. Denk hierbij aan bouwlocaties, bij wegwerkzaamheden, als tijdelijke stroomvoorziening bij bedrijven en bij evenementen op afgelegen plekken.

  Logo GreenBattery

  Lees meer over de GreenBattery
 • Greenhouse Sustainability

  Hoeveel CO2 stoot u nu in totaal uit met uw bedrijf? En hoe kunt u gemakkelijk de CO2-uitstoot binnen uw bedrijf terugdringen? Om dit te weten te komen is een footprintberekening op maat nodig. Dit kan nu zeer gemakkelijk en voordelig met de CO2-Scan via onze partner Greenhouse Sustainability.

  Greenhouse Sustainability zet zich dagelijks in om bedrijven in land- en tuinbouw te helpen met het meten en verbeteren van hun footprint.

  Logo Greenhouse Sustainability

  Lees meer over ons klantvoordeelprogramma
 • InCharge

  Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is onze missie. Elektrisch rijden is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom doen we er alles aan om elektrisch rijden voor iedereen makkelijk en betaalbaar te maken. Elektrisch rijden speelt een steeds belangrijkere rol bij het duurzamer maken van de wereld. Wij leveren en ontwikkelen daarom laadoplossingen voor elektrische auto's, bussen en vracht­wagens. Met de Vattenfall InCharge laadpas kun je inmiddels laden bij ruim 180.000 laadpunten. Verspreid over Nederland, Duitsland, Zweden en Noorwegen. En de komende jaren breiden we ons oplaadnetwerk steeds verder uit.

  Logo InCharge

  Lees meer over InCharge
 • Iwell

  Met de vaste batterij van onze partner Iwell balanceren we de energievraag en het -aanbod achter uw meter. Het vangt het piek-verbruik op en verdeelt de vraag over de dag. Dit leidt tot lagere energiekosten en een betere benutting van uw duurzaam opgewekte energie.

  Logo Iwell

  Lees meer over de batterij van Iwell
 • Lean & Green

  Lean & Green helpt bedrijven op weg naar duurzame oplossingen en efficiënte logistieke processen. Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma waar zowel verladers als bedrijven, die binnen de logistieke dienstverlening werkzaam zijn, aan kunnen deelnemen. Het programma geeft - door jaarlijks meten van de CO2 - erkenning aan de verbeteringen van de CO2-prestatie via het Lean & Green 5 Star Framework.

  Verduurzamen logistieke sector
  Vattenfall en Lean & Green dragen met hun samenwerking bij aan het verduurzamen van de transport- en logistieksector, door het bieden van producten, diensten en kennis & expertise aan de sector.

  Logo Lean & Green

  Lees meer over Lean & Green
 • Ledgnd

  Overweegt u over te stappen op led-verlichting, maar weet u nog niet wat de best passende led-oplossing is voor uw bedrijf? Of heeft u al LED, maar heeft u niet inzichtelijk wat het effect op uw gewassen exact is? U kunt nu bij onze partner Ledgnd terecht voor onafhankelijk advies en begeleiding rondom led-verlichting.

  Zij hebben hun ruime ervaring in de glastuinbouw- en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in MyLedgnd: het data-platform waar alle led-inzichten samenkomen.

  Logo Ledgnd

  Bekijk ook ons klantvoordeelprogramma
 • Luximprove

  Het doel van LuxImprove is om ondernemers te helpen met het faciliteren van de transitie naar duurzame (licht)oplossingen. Samen creëren wij een omgeving die toekomstbestendig is voor het bedrijfsleven, de samenleving en het milieu.

  Voordeel van klanten
  Bent u klant van Vattenfall? Dan ontvangt u 5% korting op onze (licht)oplossingen. LuxImprove beschikt over ruime (licht)kennis en ervaring in het verduurzamen van bedrijven en industrieën. De mogelijkheden van totaalontzorging met efficiënte installatie en projectbegeleiding zijn dé middelen om tot een verbluffend eindresultaat te komen.

  Logo LuxImprove

  Lees meer over Luximprove
 • Mobilane

  Mobilane is marktleider in het duurzaam ontwikkelen en leveren van gepatenteerde innovatieve groensystemen. De groensystemen van Mobilane bieden een kant en klare oplossing voor bijna elke situatie. Denk hierbij aan kant en klare hagen, groene daken, groene wanden en -gevels.

  Voordeel voor klanten
  Klanten van Vattenfall ontvangen 5% korting op de groene daken, Kant & Klaar Hagen en groene gevels van Mobilane. Via geselecteerde Mobilane dealers is het mogelijk om ook voordeel op de installatie en aanleg van deze producten te ontvangen.

  Logo Mobilane

  Lees meer over Mobilane
 • OVPro.nl is het online vakblad voor de openbaar vervoersbranche. Dagelijks informeert zij ondernemers en werknemers over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. De journalisten maken nieuws, interviews, reportages, onderzoeken en opinie. OVPro.nl is onmisbaar voor de échte openbaar vervoer professional. Het doel is het verder professionaliseren van de OV-branche om het ondernemersklimaat te verbeteren.

  Lees meer over OVPro
 • Power-as-a-Service

  Power-as-a-Service is een dienst die wij al ruim 20 jaar aanbieden en die nu relevanter is dan ooit. De energietransitie vraagt immers om grote investeringen die nieuwe, meer duurzame manieren van productie en transport mogelijk maken. Tegelijkertijd zien we ook dat de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk beperkt is en individuele bedrijven hier oplossingen voor zoeken. Hiervoor is specifieke kennis van de energiemarkt nodig, die bij bedrijven vaak niet aanwezig is. Daarvoor biedt Power-as-a-Service de oplossing.

  In veilige handen
  Door onze jarenlange ervaring met projectmanagement, de constructie en het eigendom en beheer van elektrische installaties is uw bedrijf in veilige handen. Onze uitgebreide kennis van energiesystemen en onze ruime ervaring binnen de Vattenfall-organisatie stellen ons in staat ook voor uw bedrijf oplossingen op maat te creëren. Wij zijn ISO 14001-gecertificeerd en beschikken over alle vereiste competenties om veilig en duurzaam te kunnen werken.

  logo vattenfall.jpg

  Lees meer over Power-as-a-Service
 • Sunprojects

  Sunprojects is als innovatieve EPC gespecialiseerd in het realiseren van turn key zonnestroom-installaties voor bedrijven en instellingen. Begonnen als familiebedrijf plaatst men al sinds 2005 PV-installaties op zonneparken en daken van bedrijven, fabriekshallen, onderwijsinstellingen en grote sportaccommodaties.

  Totaaloplossing
  Sunprojects levert snel, professioneel én pragmatisch een totaaloplossing, ook voor complexe projecten. Van subsidieaanvraag, (deel)financiering tot installatie, exploitatie en onderhoud. Daarbij werkt men altijd met A-merk zonnepanelen en omvormers, heeft men eigen ingenieurs in dienst en zijn alle installateurs ervaren en gecertificeerd.

  Sunprojects heeft korte lijnen naar producenten en leveranciers en toegang tot een uitgebreid netwerk van ontwikkelaars, banken, verzekeraars en (internationale) investeringsfondsen. Zo kan men snel en (kosten)efficiënt ontwikkelen en installeren voor en met haar klanten.

  Logo Sunprojects

  Lees hier meer over Sunprojects
 • Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers

  Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers kent een voorgeschiedenis van meer dan 80 jaar. In zowel isolatie als gevelonderhoud is men al jaren marktleider. Niet alleen in omvang en landelijk bereik, maar juist ook in kwalitatieve en innovatieve oplossingen. Beide specialisaties worden voor goede verduurzaming samengebracht in 1 aanbod.

  Takkenkamp streeft naar een langdurige samenwerking met medewerkers, klanten en partners. Ze geloven daarbij in open en eerlijke communicatie. Dit betekent dat ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.

  Logo Takkenkamp

  Lees meer over Takkenkamp

Bekijk ook de verhalen van onze klanten over succesvol duurzaam ondernemen

Wilt u weten hoe andere bedrijven slim omgaan met hun energie? Neem dan een kijkje achter de schermen bij iconische Nederlandse gebouwen, organisaties en evenementen of laat u inspireren door de ervaringen van onze klanten en van Klimaatondernemers.

Selecteer op sector, onderwerp of thema

Wij werken aan fossiele vrijheid

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo ook met uw vragen over het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, windenergie en laadpalen.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering