1. Over Vattenfall
  2. Wat we doen

Wat we doen

Onze grootste uitdaging is het bijdragen aan het beperken van de opwarming van ons klimaat. Dit vinden wij zo belangrijk en dringend, dat het de komende jaren onze manier van werken en onze keuzes bepaalt. Op deze pagina een greep uit onze bedrijfsactiviteiten in het algemeen. En meer informatie over onze klimaatambitie en de stappen die we nemen om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af te bouwen.

Een greep uit wat we doen

We wekken zoveel mogelijk duurzame stroom en warmte op

Dat doen we voor een groot deel fossielvrij, met bijvoorbeeld windparken op land en op zee, met zonneparken en met waterkracht en biomassa. Ook wekken we stroom en warmte op met elektriciteitscentrales die – nu nog – werken op aardgas of restgassen.

We leveren stroom, gas en stadswarmte aan onze klanten

We leveren stroom, gas en stadswarmte aan huishoudens, kleine zelfstandigen, het midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven.

We stimuleren en faciliteren besparing en verduurzaming

We helpen onze klanten hun CO2-uitstoot te verminderen. We helpen bijvoorbeeld consu­menten hun huis duurzamer te verwarmen en bedrijven hun bedrijfsprocessen te elektrificeren. We bieden oplossingen, geven advies en bespaartips.

We verlagen onze CO2-uitstoot

Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. We brengen onze CO2-uitstoot daarom in stappen omlaag. In ons CO2-reductieplan hebben wij dit doel doorvertaald naar onze activiteiten in Nederland. Zo zijn we begon­nen bij onszelf en helpen we onze klanten hun CO2-uitstoot te verlagen.

Wij investeren in duurzame energieproductie

Vattenfall produceert in Nederland elektriciteit en warmte uit vele soorten energiebronnen, waaronder wind, zon, waterkracht, biomassa en aardgas. Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Vattenfall in Nederland

Cijfers over 2023

  • 4 locaties met 6 gasgestookte centrales

  • 29.300 laadpunten van Vattenfall InCharge

  • Ongeveer 3.900 FTE in Nederland

  • 9 windparken (in aanbouw en in bedrijf)

  • 10 zonneparken (in aanbouw en in bedrijf)

  • Meer dan 1,9 miljoen klanten: huishoudens, mkb en grote bedrijven

Actief met 4 merken

Onze 4 merken

Wij zijn Vattenfall

Contact met Vattenfall Nederland

Correspondentieadres
Vattenfall Nederland
Postbus 41920
1009 DC Amsterdam, Nederland

0900 0808

Inloggen (voor Thuis, ZZP en MKB)
Mijn Vattenfall

Inloggen (voor Grootzakelijk)
Mijn Vattenfall Zakelijk

Over Vattenfall Group

Vattenfall is één van de grootste energiebedrijven in Europa met zo’n 21.000 medewerkers. We maken stroom en warmte en leveren energie aan miljoenen klanten: huishoudens, kleine zelfstandigen, het midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven.

Dat doen we in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Finland én Nederland. Ons moederbedrijf, Vattenfall Groep, staat in Zweden en is 100% eigendom van de Zweedse staat.

Werken bij Vattenfall

Bij Vattenfall werken we in een omgeving waar diversiteit, inclusie en gelijke kansen voor iedereen voorop staan. Wil jij ook je bijdrage leveren? Solliciteer dan op een van onze openstaande vacatures.