1. Home
 2. Kennis
 3. Zonnepanelen kopen in 4 stappen

Zonnepanelen kopen in 4 stappen

Als je voor zonnepanelen kiest, zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Dat is onze missie. Dat is goed voor het milieu en je bespaart met zonnepanelen ook lekker op je energierekening. Daarom krijg je als klant van Vattenfall € 100,- korting op zonnepanelen. Op deze pagina helpen we je in 4 stappen op weg.

Voorlopig weer aanvragen voor zonnepanelen mogelijk

Omdat de vraag naar zonnepanelen nu groter is dan het aanbod, is het niet op elk moment mogelijk om zonnepanelen aan te vragen. Nu kan het tijdelijk wel, met de Zonnepanelencheck op de website van onze partner Feenstra.

In 4 stappen zonnepanelen op je dak

 1. Doe de Zonnepanelen Check

  Binnen 12 seconden weet je hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, hoeveel stroom je daarmee opwekt, hoeveel de zonnepanelen kosten, hoelang het duurt om ze terug te verdienen en hoeveel CO2 je ermee bespaart.

  Naar de Zonnepanelen Check

 2. We maken een telefonische afspraak met je

  Onze gecertificeerde installateurs van installatiebedrijf Feenstra bellen je binnen een paar werkdagen. Samen nemen jullie een aantal praktische zaken door, bijvoorbeeld of je groepenkast geschikt is.

 3. Onderteken de offerte

  Je krijgt een offerte van Feenstra voor de zonnepanelen die met jou besproken zijn. In de offerte staat ook een planning.

 4. Schouw & installatie

  Nadat je de offerte hebt ondertekend komen de installateurs bij je langs. Ze kijken waar ze de omvormer en kabels kunnen plaatsen. Binnen een paar weken komen ze de zonnepanelen op je dak installeren en kun je beginnen met het opwekken van je eigen stroom.

Als je wilt weten welke zonnepanelen je bij ons kunt kopen en wat die kosten, bekijk dan onze pakketten en prijzen. Goed om te weten: als je al energieklant bij ons bent, dan krijg je € 100 korting op je zonnepanelen.

Maximaal stroom opwekken? Kies voor ons Service & Inzicht abonnement

Als je zeker wilt weten dat je zonnepanelen altijd maximaal stroom opwekken, dan kies je voor ons Service & Inzicht abonnement: 

 • We checken op afstand of je zonnepanelen maximaal stroom opwekken.
 • Als er iets aan de hand is, nemen we meteen contact met je op om het probleem op te sporen en te verhelpen. 
 • Elk kwartaal krijg je van ons een rapport waarin je ziet hoe je zonnepanelen hebben gepresteerd.
 • Je betaalt de eerste 10 jaar geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen materiaalkosten voor eventuele reparaties.
Wil je meer weten?

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen