1. Home
  2. Kennis
  3. Wat is grijze stroom

Wat is grijze stroom? Dat leggen we graag aan je uit

We vertellen je graag meer over wat grijze stroom is. Grijze stroom is stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, aardolie en kolen. Niet duurzaam. Op dit moment kunnen we helaas nog niet zonder grijze stroom. We wekken simpelweg nog niet genoeg groene stoom op voor iedereen. We werken hard aan duurzame oplossingen.

Grijze stroom is niet duurzaam

Grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Bij de verbranding daarvan komen gassen vrij, zoals CO2. Deze gassen zorgen voor een stijging van de temperatuur op aarde. Dat opwarmen van de aarde heeft grote impact op mens en milieu. De voorraad van fossiele brandstoffen is bovendien niet eindeloos. Het is dus erg belangrijk dat we andere oplossingen vinden. Gelukkig zijn we goed op weg en worden we steeds duurzamer.

Wat is grijze stroom voor Vattenfall in de toekomst?

Al kunnen we op dit moment nog niet zonder, stoppen wij zo snel mogelijk met grijze stroom. We zien een toekomst voor ons zonder grijze stroom en het liefst binnen één generatie. Ondertussen werken we hard aan oplossingen om stroom en/of warmte op te slaan voor dagen dat het niet waait en de zon niet schijnt. Technisch is het nog niet mogelijk om grote hoeveelheden stroom op te slaan in een batterij of accu. Daar werken we hard aan.

Groene of grijze energie? Kies zelf hoe duurzaam jouw energie is

Op dit moment is grijze energie nog iets goedkoper dan groene energie. Het kan dus zijn dat je daarom liever grijze stroom afneemt. Ga je voor groene stroom? Dan maak je de keuze voor een duurzame toekomst. We zorgen graag samen met jou voor een schonere wereld. Gelukkig kies je zelf voor een energieproduct dat bij jouw wensen past, zo duurzaam als je zelf wilt.

Bekijk onze energie-acties

Stel jouw energieproduct samen

Binnen één generatie fossielvrij

Wij hebben een heldere ambitie: binnen één generatie 100% vrij zijn van fossiele brandstof. Hoe we dat doen? We investeren fors in onze eigen energieproductie. We lopen voorop bij de ontwikkeling van nieuwe windparken en werken aan een superbatterij voor de opslag van stroom. We slaan duizenden laadpalen in de grond om elektrisch te rijden. Benieuwd naar onze duurzame energie-oplossingen?

Deel deze pagina

Meer lezen over stroom?