1. Thuis
  2. Windenergie

Windenergie: bron die nooit opraakt

In Nederland waait het vaak en hard. Uit die wind halen we energie. Dat is duurzame energie, want wind raakt nooit op. We zijn al 35 jaar actief* als producent van windenergie. De groei van windenergie en zonne-energie, vormt een belangrijk onderdeel van onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken. Zo maken we ons sterk voor windparken op land en op zee.

Met windmolens zorgen we voor duurzame energie

Windenergie wekken we op met windturbines, waarmee we beweging van lucht omzetten in duurzame stroom. We maken ons sterk voor windparken op land en op zee om zo duurzame stroom op te wekken. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste subsidievrije windpark op zee ter wereld. Een ander voorbeeld is Energiepark Haringvliet, een hybride park waar wind-, zonne-energie en batterij-opslag gecombineerd worden.

*We zijn al 35 jaar actief als producent van energie, zie hier de opwek van windenergie in ons jaarverslag uit 1996.

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers (onderdeel van Vattenfall) deel je 100% groene stroom uit Nederland met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanelen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. En daarnaast kies je je eigen aanvullende lokale energiebron(nen). Bijvoorbeeld van een windmolen van een boer verderop. 

Lees meer over het delen van stroom

Een spreekbeurt over windenergie

Jools (9) ging langs bij agrariër Renze Bouthoorn om uit te zoeken hoe windmolens werken, of ze duur zijn en of ze gevaarlijk zijn voor vogels.

Verder leren over windmolens

Meer informatie over andere energiebronnen