Op weg naar fossielvrije stadswarmte

Dankzij stadswarmte zijn we steeds minder afhankelijk van aardgas. Bovendien maken we stadswarmte steeds milieuvriendelijker door nieuwe bronnen te ontwikkelen. Zo gaan we stap voor stap richting een fossielvrij leven.

Van warmtebron naar een warme woning

Bij het opwekken van stroom of het verbranden van afval komt warmte vrij. Die warmte gaat verder als stadswarmte. Dat gebeurt via ondergrondse leidingen naar woonwijken en bedrijventerreinen. Ruim 150.000 klanten en 2.000 bedrijven krijgen hun warmte inmiddels op deze manier.

Van gas naar stadswarmte

Van gas naar warmte overstappen in je eigen woning. Of in appartementencomplexen met VvE's en bij bedrijven. We helpen je graag op weg.

Zo stap je over

Verduurzaming van onze warmtenetten

We werken aan verdere uitbreiding en verduurzaming van onze warmtenetten. Bijvoorbeeld door nieuwe duurzamere bronnen aan te sluiten.

Zo worden onze warmtenetten duurzamer

63% CO2-reductie met stadswarmte en koude

In 2021 hebben we met stadsverwarming gezorgd voor een gemiddelde CO2-reductie van 63%. Omgerekend is dat een reductie van 299.619 ton.

Meer over de reductie

Ons netwerk voor stadswarmte groeit

Om fossielvrij leven mogelijk te maken moet er nog veel gebeuren. Het aardgasvrij maken van huizen en bedrijfsgebouwen is daarbij erg belangrijk. Daarom sluiten we huizen, bedrijven, scholen, musea, ziekenhuizen en winkelcentra aan op onze warmtenetten.