1. Home
 2. Stroom
 3. Goedkoopste stroomleverancier

De goedkoopste stroomleverancier voor jouw stroomverbruik

Er is niet één goedkoopste stroomleverancier die altijd en voor iedereen de beste prijs voor stroom heeft. Want prijzen en acties veranderen voortdurend. Kies daarom weloverwogen de stroomaanbieder die het beste past. Bij jou en je verbruik.

Wie is de goedkoopste stroomleverancier?

De goedkoopste stroomleverancier van Nederland wisselt van dag tot dag. Dat hangt vooral af van de aanbiedingen die er zijn. Soms is de voordeligste stroomleverancier de aanbieder met tijdelijk het beste tarief per kWh stroom. Een andere keer is de voordeligste stroomleverancier degene die je als nieuwe klant een interessante korting geeft. Die korting zie je vaak niet meteen in een lager termijnbedrag terug. Maar een jaar later als korting op je jaarafrekening.

Daarnaast speelt je verbruik ook een grote rol. Bij de ene goedkope stroomleverancier ben je relatief goedkoper uit wanneer je stroomverbruik hoog is. Terwijl je bij een bescheiden stroomafname juist weer beter bij een andere leverancier zou kunnen zijn.

Wat is een stroomleverancier en welke stroomleveranciers zijn er?

Simpel gezegd is een stroomleverancier een bedrijf dat stroom opwekt en/of inkoopt en doorverkoopt aan huishoudens en bedrijven. Je lokale netbeheerder zorgt vervolgens voor het transport van je stroom, van stroomnet naar je meterkast. 

Er zijn verschillende soorten stroomleveranciers

Als consument kun je zelf kiezen van welk bedrijf je je stroom afneemt. Aan die stroomleverancier betaal je elke maand je termijnbedrag. We adviseren goed te kijken welk soort stroomleverancier bij je past.

 1. Grotere stroomleveranciers die ook zelf stroom opwekken
  Daar zijn we er één van. We voorzien we twee miljoen klanten van stroom of andere energie. En steeds meer van onze stroom wordt duurzaam opgewekt. Dat zie je ook aan ons stroometiket. Zo hebben we 100% groene stroom uit Nederlandse wind, zon en water. Een belangrijke stap om fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk te maken.

 2. Kleinere stroomleveranciers die alleen stroom inkopen en doorverkopen
  Deze stroomleveranciers wekken meestal niet zelf de energie op, maar kopen al hun energie in. Ze gebruiken hun inkoopvoordeel om scherpe tarieven aan te bieden.

 3. Prijsvergelijkers
  Prijsvergelijkers zijn zelf geen stroomleveranciers, maar zetten alleen aanbiedingen van stroomleveranciers naast elkaar. Sluit je via zo'n site een nieuw contract af, dan krijgt de site daar een klein bedrag voor. Dat is ook voor het helpen overstappen. Je rekeningen krijg je gewoon van de stroomleverancier die je hebt gekozen. Prijsvergelijkers zijn bijvoorbeeld: independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl, energieleveranciers.nl en pricewise.nl.

Straks 100% groene stroom voor alle klanten thuis

Binnen enkele jaren is 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis. Ook investeren we flink in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt.

We beginnen bij onszelf

Goedkope stroomleveranciers zoeken via prijsvergelijkers

Met een prijsvergelijker kun je eenvoudig op zoek gaan naar de goedkoopste stroomleverancier. Wees je wel bewust dat de resultaten die daar uitrollen een momentopname zijn. Misschien heeft de aanbieder die als goedkoopste uit de bus komt wel een mooie aanbieding op het moment. Maar wat zijn de kosten wanneer je de normale prijs voor stroom moet betalen? Om een goed advies voor een goedkope stroomleverancier uit de vergelijker te krijgen, is het belangrijk dat je:

 • Een onafhankelijke prijsvergelijker kiest
 • Jouw echte verbruik invult
 • Ook de contractvoorwaarden en kleine lettertjes uitpluist en vergelijkt

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

Verzekerd van een eerlijke prijs voor stroom

We kunnen je niet beloven dat we voor elk huishouden de goedkoopste stroomleverancier zijn. Maar wel dat je bij ons een goede prijs betaalt voor je energie. Met goede service, waar je op kunt rekenen. Stel eenvoudig je keuzes voor stroom en/of gas samen. Of kies je ervoor om zelf je goedkoopste stroomleverancier te worden met zonnepanelen op je dak? We helpen je bij het maken van je keuze.

Stel zelf je energieproduct samen

Kies je de goedkoopste stroomleverancier of de beste?

Wat voor jou de goedkoopste stroomleverancier is, hoeft dat nog niet voor een ander te zijn. Zo is het ook met de beste aanbieder. Wat jouw wensen zijn en wat je persoonlijk belangrijk vindt, bepaalt wat de beste stroomleverancier voor jou is. Vind je duurzaamheid belangrijk? Is de prijs voor jou doorslaggevend? Of wil je zeker zijn van goede adviezen en service? Als je op zoek bent naar goedkope stroom van een goede leverancier, kan je letten op:

Bekijk onze tips bij het kiezen van een (groene) stroomleverancier

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

Deel deze pagina

Lees meer over energie